Durerea la copii

Multe boli ale copilăriei merg mână în mână nu numai cu febra, dar şi cu durerea. Cele mai comune cauze declanşatoare ale durerii la copii includ, printre altele, inflamaţia urechii medii (otita medie), amigdalita, cefaleea/migrena sau leziunile. Durerea este un semnal de avertisment pentru organism care se asigură că zona afectată este protejată.

separator

Durerea, indiferent dacă este durere de cap sau de gât, sau durere în urma unei traume, este declanşată de mesageri (prostaglandine) care sunt eliberaţi în cantităţi crescute ca urmare a afectării zonei lezate sau bolnave a corpului şi care transmit semnalul de durere la nivelul creierului.

Durere 1

Ce este inflamaţia?

Inflamaţia este o reacţie imună a organismului faţă de influenţele nocive. Acestea pot include atât leziunile, agenţii patogeni (bacteriile, virusurile sau ciupercile), corpurile străine, substanţele chimice, căldura şi frigul, cât şi radiaţiile (arsurile solare). În timpul procesului inflamator mesagerii se eliberează în regiunea afectată a corpului, stimulând circulaţia sanguină. Acest fapt face ca celulele imune să ajungă în zona afectată mai rapid şi susţine răspunsul imun.

Medicul se va consulta în următoarele cazuri:

    • Dacă brusc apar convulsii.
    • Dacă copilul reacţionează în mod evident la durere atunci când este atins.
    • Dacă există pierderi importante de lichide în urma transpiraţiei, vărsăturilor sau diareei – mai ales la copiii foarte mici.

Substanţa activă ibuprofenul (4%) din MIG® Forte pentru copii, ameliorează în mod eficient durerea, având şi efect antiinflamator.

Durere 2MIG® Forte pentru copii este destinat pentru tratamentul simptomatic al febrei şi durerii la copii de la 1an (10 kg).

MIG® pentru copii cu substanţa activă ibuprofen:
• Asigură reducerea rapidă (efectul apare în circa 15 minute) şi de durată a fe¬brei (până la 8 ore). Copilul dumneavoastră se va simţi bine mai repede şi pentru mai mult timp.
• Este eficient şi în cazul febrei înalte.
• Este indicat pentru diferite tipuri de febră şi dureri.
• În general este bine tolerat.
• Oferă o dozare simplă şi precisă. Include un dispozitiv practic de dozare.
• Este gustos! Acest lucru face mai uşoară administrarea sa copiilor.
• Fără adaos de zahăr, coloranţi sau alcool.

Acesta este un medicament. A se citi cu atenţie instrucţiunea pentru administrare. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. 

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Partenerii noștri
Author Berlin-Chemie Menarini
Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
Importanța tăticilor în educația copiilor
Articolul anterior
Poza Angelei Gonţa care a acumulat, în câteva minute, sute de like-uri
Articolul următor