Emoţionant! Povestea unei mame care a reuşit să alăpteze copilul de la un singur sân

,,Ador să-mi alăptez copilul. Când eram gravidă, mă îndoiam că voi putea face acest lucru, deoarece am doar un singur sân (celălalt a fost eliminat din cauza cancerului), însă totul s-a întâmplat diferit”, povesteşte Daria Talmaci pe blogul său.

separator

image-5cb1c5f47d080f478f45a8a46e04db92612513221bf8996bc73ec5bbe51b7c9b-v

,,Înainte de apariția lui Nicole am citit multe lucruri despe alimentaţia artificială a sugarului, și chiar procurasem un amestec cu care să o hrănesc după ce se va naşte, însă nu l-am folosit. Cantitatea de lapte era suficientă, iar Nicole refuza amestecul artificial în schimbul sânului. Abia la vârsta de cinci luni, medicul mi-a recomandat să-i suplinesc copilului necesităţile nutriţionale, adăugându-i în meniu o cantitate foarte mică de lapte formula adaptată vârstei.

În acest moment, Nicole are cinci luni şi o greutate de 7,3 kg, un indicator bun pentru vârsta sa.

Pentru a avea lapte, am înţeles, ai nevoie de încredere în sine şi faptul să nu te alarmezi inutil că laptele ar putea fi insificient micuţului, mai ales în primele zile de alăptare a copilului, atunci când, în anumite momente, crezi că laptele nu e destul şi poate că acesta e motivul pentru care copilul plânge ori este neliniştit.

image-d43d9f88a09b38d26daab74946957ac144b65b1e16f02c577f4f4a2ae86cc7c2-v

Ca să fiu sinceră, pe mine m-a ajutat foarte mult medicul pediatru de la maternitate. Îmi spunea în fiecare zi: ,,Dasha, nu înceta să crezi că vei avea destul lapte pentru copil!” şi pentru asta îi mulţumesc.

De asemenea, trebuie să te alimentezi la timp şi sa pui copilul mai des la sân.

Un alt aspect care nu trebuie omis! Copilul trebuie alăptat din ambele părţi, adică să-i schimbi poziţia. Despre acest lucru nu mi-a zis nimeni, aşa încât Nicole se obişnuise să întoarcă capul numai într-o singură parte atunci când vroia să fie pusă la sân.

Văzând una ca asta, am decis să corectez rapid lucrurile şi o puneam pe Nicole pe o pernă, în timp ce îi propuneam sânul să mănânce, chiar dacă acest lucru însemna să stau neconfortabil, sprijinită în mână şi în cot mult timp.

Din maternitate, bineînţeles, ca şi alte multe mame, am ajuns acasă cu fisuri pe mameloane. Era dureros să-mi hrănesc copilul. Pe lânga faptul că în tot corpul simţeam durere, eram pusă la grea încercare cu alăptatul. Am depăşit însă problema cu crema Bepantene, în cinci zile mamelonul s-a vindecat, acest remediu l-am folosit şi sub scutec.

Alăptarea la sân m-a învăţat să iubesc.

Jpeg

De fiecare dată când o pun pe Nicole la sân, sunt inundată de un sentiment de iubire necondiţionată. Ne privim în ochi şi simţim cum laptele curge. Aceste momente ne aparţin, suntem doar noi două în întregul univers. Probabil că mamele înţeleg perfect ce vreau să spun.

Mamelor, continuaţi să alăptaţi şi aveţi încredere în voi însevă!”, a scris Daria pe blogul său.

Prunele – bune pentru anemici, benefice în sarcină
Articolul anterior
Jurnalista Marina Mîndru: “Am atâtea haine în garderobă, că aș putea îmbrăca o țară întreagă.”
Articolul următor
Alte articole interesante