Epilarea în timpul sarcinii

Chiar dacă ești însărcinată, sunt sigură că îți dorești s

separator
ă ai o piele fină, frumoasă și sănătoasă. Dar ținând cont că în burtica ta se formează un copil care este sensibil și poate fi influențat de tot ceea ce faci tu, ar fi bine să știi câte ceva despre epilarea în timpul sarcinii.

Epilarea în timpul sarcinii nu diferă foarte mult față de altă perioadă din viață, sunt doar câteva informații de care trebuie să ții cont.

Epilarea cu cremă depilatoare

Această metodă acționează doar la suprafața pielii. Totuși trebuie să fii atentă la timpul de acțiune al cremei, deoarece în această perioadă ai pielea mai sensibilă și apare riscul iritațiilor din cauza substanțelor conținute, cum ar fi amoniacul. Dezavantajul acestei metode este aceea că firul de păr este îndepărtat doar de la suprafață, crescând foarte repede înapoi. Cu toate acestea, crema depilatoare este una dintre cele mai populare și mai ușoare metode.

Epilarea cu lama de ras

Epilarea cu lama de ras este preferata femeilor însărcinate deoarece nu prezintă nici o contraindicație și îți permite să ai o piele fină în timp scurt și fără durere. Ai grijă însă la iritațiile ce pot apărea din cauza sensibilității crescute din timpul sarcinii. Le poți preveni ușor folosind o cremă specială după ras. Singurul dezavantaj este că firele de păr cresc foarte repede.

Epilarea cu epilatorul electric

Dacă pielea ta este deja obișnuită cu durerea simțită în timpul epilării, nu vei avea probleme nici în timpul sarcinii, doar că în această perioadă pot apărea mai multe iritații decât de obicei datorită pielii super-sensibile.

Dar cu cât te epilezi mai des cu acest aparat, cu atât vei deveni mai rezistentă la durere.

Epilarea cu ceară

Dacă te-ai hotărât să te epilezi cu ceară, ar fi indicat să alegi ceara rece deoarece căldura poate provoca o dilatare a vaselor sanguine, ceea ce duce la apariția varicelor. Ai putea constata că pielea reacționează acum diferit epilării cu ceară decât în mod obișnuit. În timpul sarcinii, dar mai ales în ultimul trimestru de sarcină, pielea ta este mult mai sensibilă și predispusă la iritații, dar în același timp vei tolera mai greu durerea din timpul unei ședințe de epilat – o durere intensă în ultima parte a sarcinii poate provoca contracții. De aceea, este mai bine să o eviți și să alegi metodele care au mai puține efecte secundare în acest sens, cum este lama de ras sau crema.

Epilarea cu laser

Epilarea cu laser în timpul sarcinii este interzisă, deoarece laserul poate afecta fătul. Riscurile unei astfel de intervenții sunt destul de mari, iar efectele secundare nu se cunosc. Așa că nu risca, ai grijă atât de frumusețea ta cât și de sănătatea fătului tău. Alege metoda care nu prezintă nici-un risc pentru tine și copilul din burtică ta.

Text: Sorina Țurcanu

Ai visat că ești la nuntă? Vezi descifrarea lui
Articolul anterior
Impresionant! Ce sumă a câștigat Delia cu piesa „Da, mamă”!
Articolul următor
Alte articole interesante