Experiment. A luat decizia de a nu mai țipa la copii o săptămână și iată ce s-a întâmplat apoi!

Deși există numeroase ghiduri elaborate de către specialiști, menite să ajute părinții în educația copilului, violența verbală în raport cu cei mici rămâne o problemă actuală. Datele statistice arată că doar 10% dintre părinți le vorbesc copiilor pe un ton liniștit, fără să ridice vreodată vocea ori să-și supună copiii violențelor verbale. Pe de altă parte, folosirea injuriilor și a strigătelor sunt la fel de dăunătoare ca bătaia.

separator
maxresdefault

Țipetele afectează copiii pe plan emoțional, pot împiedica implicarea voluntară și degajată a acestora în diverse activități sau, dimpotrivă, le pot trezi agresivitatea.

Blogger-ul și scriitoarea Christine Antus, mamă a trei copii, într-o bună zi, și-a dat seama că nu are niciun sens să țipe la copii, pentru că ei oricum nu vor asculta. Prin urmare, a decis să vadă ce s-ar întâmpla în cazul în care nu ar mai țipa la ei.

Iată rezultatele experimentului!

,,Nu vreau să critic anumite metode de educare a copiilor folosite de părinți. Recunosc, am strigat la copii din diverse motive. Atunci când îmi pierd răbdarea, eu strig. Și asta face rău pentru toată lumea. În acest caz ar fi bine să facem ceva în privința asta. Am decis sa nu mai strig o săptămâna pentru a vedea care sunt rezultatele. Și iată ce s-a întâmplat!

1. Copiii m-au ascultat doar când eram calmă

La inceput, desigur, acestia se simteau nedumeriți, nu știau ce se intâmplă, la fel și eu. Se uitau în jur, în căutarea unor camere de luat vederi, crezând că li se face vreo farsă. O minune s-a întâmplat! Copiii și-au dat seama, la un moment dat, că eu vreau să le cer ceva într-un mod calm.

2. Vorbeam mult cu mine însămi

Din cauza propriei mele interdicții de a striga, a trebuit să fac un mare efort personal. Îmi făceam treburile casnice mormăind în sinea mea diverse nemulțumiri pe care le aveam, cum ar fi refuzul copiilor de a învăța să se încalțe singuri ori frustrarea mea atunci când ei nu reușesc să-și pună încălțările timp de mai bine de 15 minute etc.

3. Nimeni nu arăta capricii atunci când ceream să fie strânse jucăriile

Poate pentru că venele mele nu mai pulsau amenințător pe frunte, anunțând un cataclism universal.

4. Țipetele mele s-au transformat în dansuri sălbatice și sunete ciudate

Când simțeam că sunt gata să strig, începeam să sar prin cameră, scoțând diverse sunete ciudate, iar copiii se uitau uimiți la mine.

5. Copiii îmi iertau eșecurile

„Nu-i nimic grav, mamă, e în regulă. Data viitoare doar trebuie să vorbești cu o voce normală!”, spuneau ei. Nimeni nu posedă o astfel de capacitate de a ierta, precum copiii mici.

6. Deseori respiram adânc

M-am antrenat să fac respirații profunde, încât, acum, cred că aș putea să iau premiul mare la concursul de înot.

7. Am coborât la nivelul copiilor mei

Când simțeam că eram pe cale să explodez, mă așezam în genunchi și priveam în ochii lor, explicându-le ce doresc de la ei. Ei repetau de fiecare dată că ochii mei sunt căprui și că am pistrui pe nas.

8. Număram mult în gand

Până la 10, la 20. Adesea, copiii numărau cu mine odată, săltând. De obicei, număram până ne luam gândul de la subiectul respectiv.

9. Uneori părăseam camera

Uneori, pur și simplu a trebuit să mă ascund într-un dulap întunecat, pentru a-mi aduce emoțiile în ordine.

10. Am devenit mai apropiată de copiii mei, la fel și ei

Da, exact! Nimănui nu i-ar placea să stea lângă un dragon care scuipă flăcări.

Comunicarea normală, fără strigăte, presupune o muncă constantă și pot spune că, cu fiecare zi ce trece, fac progrese. Având în vedere că reprezint un model de comportament pentru copiii mei, încerc să le vorbesc liniștit și să mă comport într-o maineră în care aș vrea să se comporte și ei. Strigătele sunt cu mult mai puțin eficiente pentru familia mea decât tăcerea. Am învățat împreună să ținem în frâu, mult mai bine, orice conflict, chiar dacă, pantofii, la fel ca înainte, copiii încă îi încalță foarte greu…”

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Kate Middleton a strălucit într-o rochie cu umerii goi la decernarea premiilor BAFTA
Articolul anterior
Duceau fete pentru prostituţie în Cipru
Articolul următor