Experiment. A luat decizia de a nu mai țipa la copii o săptămână și iată ce s-a întâmplat apoi!

Deși există numeroase ghiduri elaborate de către specialiști, menite să ajute părinții în educația copilului, violența verbală în raport cu cei mici rămâne o problemă actuală. Datele statistice arată că doar 10% dintre părinți le vorbesc copiilor pe un ton liniștit, fără să ridice vreodată vocea ori să-și supună copiii violențelor verbale. Pe de altă parte, folosirea injuriilor și a strigătelor sunt la fel de dăunătoare ca bătaia.

separator
maxresdefault

Țipetele afectează copiii pe plan emoțional, pot împiedica implicarea voluntară și degajată a acestora în diverse activități sau, dimpotrivă, le pot trezi agresivitatea.

Blogger-ul și scriitoarea Christine Antus, mamă a trei copii, într-o bună zi, și-a dat seama că nu are niciun sens să țipe la copii, pentru că ei oricum nu vor asculta. Prin urmare, a decis să vadă ce s-ar întâmpla în cazul în care nu ar mai țipa la ei.

Iată rezultatele experimentului!

,,Nu vreau să critic anumite metode de educare a copiilor folosite de părinți. Recunosc, am strigat la copii din diverse motive. Atunci când îmi pierd răbdarea, eu strig. Și asta face rău pentru toată lumea. În acest caz ar fi bine să facem ceva în privința asta. Am decis sa nu mai strig o săptămâna pentru a vedea care sunt rezultatele. Și iată ce s-a întâmplat!

1. Copiii m-au ascultat doar când eram calmă

La inceput, desigur, acestia se simteau nedumeriți, nu știau ce se intâmplă, la fel și eu. Se uitau în jur, în căutarea unor camere de luat vederi, crezând că li se face vreo farsă. O minune s-a întâmplat! Copiii și-au dat seama, la un moment dat, că eu vreau să le cer ceva într-un mod calm.

2. Vorbeam mult cu mine însămi

Din cauza propriei mele interdicții de a striga, a trebuit să fac un mare efort personal. Îmi făceam treburile casnice mormăind în sinea mea diverse nemulțumiri pe care le aveam, cum ar fi refuzul copiilor de a învăța să se încalțe singuri ori frustrarea mea atunci când ei nu reușesc să-și pună încălțările timp de mai bine de 15 minute etc.

3. Nimeni nu arăta capricii atunci când ceream să fie strânse jucăriile

Poate pentru că venele mele nu mai pulsau amenințător pe frunte, anunțând un cataclism universal.

4. Țipetele mele s-au transformat în dansuri sălbatice și sunete ciudate

Când simțeam că sunt gata să strig, începeam să sar prin cameră, scoțând diverse sunete ciudate, iar copiii se uitau uimiți la mine.

5. Copiii îmi iertau eșecurile

„Nu-i nimic grav, mamă, e în regulă. Data viitoare doar trebuie să vorbești cu o voce normală!”, spuneau ei. Nimeni nu posedă o astfel de capacitate de a ierta, precum copiii mici.

6. Deseori respiram adânc

M-am antrenat să fac respirații profunde, încât, acum, cred că aș putea să iau premiul mare la concursul de înot.

7. Am coborât la nivelul copiilor mei

Când simțeam că eram pe cale să explodez, mă așezam în genunchi și priveam în ochii lor, explicându-le ce doresc de la ei. Ei repetau de fiecare dată că ochii mei sunt căprui și că am pistrui pe nas.

8. Număram mult în gand

Până la 10, la 20. Adesea, copiii numărau cu mine odată, săltând. De obicei, număram până ne luam gândul de la subiectul respectiv.

9. Uneori părăseam camera

Uneori, pur și simplu a trebuit să mă ascund într-un dulap întunecat, pentru a-mi aduce emoțiile în ordine.

10. Am devenit mai apropiată de copiii mei, la fel și ei

Da, exact! Nimănui nu i-ar placea să stea lângă un dragon care scuipă flăcări.

Comunicarea normală, fără strigăte, presupune o muncă constantă și pot spune că, cu fiecare zi ce trece, fac progrese. Având în vedere că reprezint un model de comportament pentru copiii mei, încerc să le vorbesc liniștit și să mă comport într-o maineră în care aș vrea să se comporte și ei. Strigătele sunt cu mult mai puțin eficiente pentru familia mea decât tăcerea. Am învățat împreună să ținem în frâu, mult mai bine, orice conflict, chiar dacă, pantofii, la fel ca înainte, copiii încă îi încalță foarte greu…”

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Kate Middleton a strălucit într-o rochie cu umerii goi la decernarea premiilor BAFTA
Articolul anterior
Duceau fete pentru prostituţie în Cipru
Articolul următor