Gravida, care a trimis o scrisoare spitalului în care urma să nască, a refuzat condiţiile din spital şi a născut acasă, asistată de o moaşă!

Acum o lună, femeia a formulat o solicitare, în care cerea medicilor să i se respecte condiţiile de internare şi tratament, dar şi alte doleanţe personale legate de naşterea copilului său, între care să i se permită soţului ei să-i fie alături la naştere, să fie tratată cu răbdare de cadrele medicale, să nască în poziţia în care va găsi de cuviinţă.

separator

10440643_774630385901754_1199181816575388913_nDupă câteva zile, femeia a primit răspunsul mult aşteptat, aceasta fiind surprinsă să constate că multe dintre cererile ei, considerate normale, au fost tratate cu refuz. Din acest motiv, Raluca Maria Simion, o tânără mămică din Focşani, a ales să nască acasă, asistată de moaşă.

Aceasta a apelat la ajutorul unei moaşe profesioniste, iar naşterea o consideră un succes, pentru că totul a decurs conform aşteptărilor, iar femeia a adus pe lume un băieţel sănătos, după ce a decis să-şi asume riscul şi să nască acasă, asistată doar de o moaşă.

318x425

,,A fost o naştere foarte uşoară. Bineînţeles că m-am documentat înainte, am avut conversaţii cu alte mămici care au născut cu moaşe şi am luat legătura cu o moaşă profesionistă care să mă asiste la naştere. Medicul care mi-a urmărit tot timpul sarcina şi-a dat acordul şi din punctul meu de vedere a fost foarte bine, pentru că am fost lăsată să aleg ce am considerat eu că este bine. Aş mai face asta odată, având în vedere că la naşterea primului copil lucrurile au decurs mai greu şi cu mici probleme. Acum, recuperarea a fost mai rapidă, fără complicaţii. După 10 ore de la naştere eram deja în parc la plimbare cu celălalt copil”, a spus Raluca Simion.

Tânăra spune că în decizia sa a contat mai mult frica de spital şi de problemele cu care se confruntă unităţile spitaliceşti, cântărind riscurile şi beneficiile, acestea din urmă prevalând în opinia mamei.

Naşterea acasă începe să aibă tot mai mulţi adepţi, însă trebuie menţionat că nu există încă un cadru legal, suficient de reglementat în România, aşa cum este în străinătate, iar multe dintre mămici nu au curajul să nască acasă, simţindu-se mai în siguranţă atunci optează pentru a naşte în clinicile medicale.

sursa

Transformarea incredibilă a acestei tinere, după ce și-a operat chipul. E de nerecunoscut!
Articolul anterior
Ea e sosia lui Jennifer Lopez. Cine dintre ele arată mai bine?
Articolul următor
Alte articole interesante