Greșeli pe care le fac cuplurile care își doresc un copil

Greșelile frecvente pe care le fac multe cupluri atunci când își doresc un copil îi pun atât în față neputinței de a concepe, dar și a riscului de a obține sarcini cu probleme sau tensiuni în sânul relației. Calcularea incorectă a ovulației, învinuirea celuilalt partener, amânarea momentului și absentarea de la consulturi și investigații medicale esențiale pentru fertilitate – sunt doar câteva dintre „păcatele” pe care le fac mulți viitori părinți!

separator

calcul ovulatieCalcularea incorectă a ovulației

Identificarea corectă a ovulației în ciclul menstrual este esențială pentru sporirea șanselor de a concepe un copil. Pe lângă calcularea incorectă a ovulației și tensiunile din jurul momentului potrivit în care să faceți sex vă pot afecta șansele de a obține sarcina și pot deteriora relația de cuplu.  

stresTransformarea sexului într-o sursă de stres

În momentul în care sexul devine o sursă de stres, ajungeți fie să faceți prea mult sex din dorința de a nu rata nicio ocazie în care ai putea rămâne însărcinată, fie mai deloc, ceea ce poate fi frustrant. Pentru a vă spori șansele de a obține sarcina, este recomandat să aveți o viață sexuală normală și activă și să aveți grijă să sporiți numărul actelor sexuale în preajma ovulației.  

Marriage therapy. Couple with an advisor.Neconsultarea unui medic înainte de concepere

Dacă vă hotărâți să faceți un copil, este important să mergeți la medic, pentru a vă face toate testele medicale de rutină și a primi sfaturi importante legate de cum să vă sporiți șansele de a concepe bebelușul.

mancare_nesanatoasa_67447700Stilul de viata haotic și nesănătos

Și stilul de viață dezorganizat poate fi un factor de risc pentru infertilitate care vă împiedică să faceți un bebe. Stresul, consumul de alcool, lipsa somnului, abuzul de cafea, medicamentele sau fumatul sunt doar câteva aspecte din stilul de viață care ar putea afecta șansele de a obține sarcina.

Înainte de a concepe un bebeluș, puneți-vă la punct sănătatea și adoptați un stil de viață sănătos, care sa vă sporească fertilitatea de cuplu.  

invinuirea parteneruluiAutoînvinuirea sau învinuirea partenerului

A da vina pe propria persoană sau pe partenerul de cuplu pentru imposibilitatea de a concepe bebelușul este unul dintre „păcatele” capitale pe care le poți face pentru „sănătatea” relației tale de cuplu.

Tentația de a găsi un vinovat pentru imposibilitatea de a rămâne însărcinată este foarte mare, însă este important să o stăpâniți, întrucât nu rezolvă problema și amplifică și mai mult tensiunile acumulate în urma încercărilor eșuate. Este important să comunicați deschis unul cu celălalt, să vă bazați pe sprijinul reciproc și să găsiți împreună soluții pentru a vă implini visul.

Transformarea dorinței de a avea un copil într-o obsesie

Exista un moment în care dorința de a concepe un copil se poate întoarce împotriva ta. Atunci când îți concentrezi și orientezi toate eforturile și gândurile în tentativa de a concepe copilul, transformi dorința de a avea un bebe într-o obsesie care ar putea dăuna organismului și șanselor de a rămâne gravidă.

Este important să fii echilibrată și să nu îți dedici întreaga viață acestui scop. Nu uita că, înainte de a deveni mamă, ești femeie, soție sau parteneră de viață și fiică. Nu transforma copilul într-un stres care-ți poate măcina viața și îți poate distruge relația de cuplu.  

ultimaAmânarea momentului de a avea un copil

O alta greșeală frecventă a cuplurilor este amânarea pe termen nedeterminat a momentului în care devin părinți, care echivalează cu scăderea șanselor de a concepe copilul. După ce treci de vârsta de 20 de ani, fertilitatea și șansele de a rămâne însărcinată scad cu fiecare an cu care amâni decizia de a deveni mamă.

Până la vârsta de 40 de ani, ai cu 50% mai puține șanse de a rămâne gravidă decât aveai la 20.

Sursa

Cum să păstrezi ierburile proaspete mai mult timp?
Articolul anterior
Scene fierbinți în videoclipul lui Pasha Parfeny!
Articolul următor
Alte articole interesante