Igor Nikolaev şi soţia lui s-au rugat mulţi ani la Dumnezeu pentru a avea un copil

Igor Nikolaev şi actuala lui soţie, Iulia Proskureakova, vor deveni în curând părinţi. Cuplul îşi dorea de mult timp un copil, dar abia anul acesta compozitorul va deveni tată pentru a doua oară. Într-un interviu realizat de 7days.ru, cei doi vorbesc despre emoţiile pe care le-au avut când au aflat că vor avea un copil.

separator
39 (1)

„În toți acești ani l-am întrebat pe Dumnezeu: De ce nu avem copii, oare suntem nevrednici de acest miracol? Doar Dumnezeu vede cât de mult ne iubim, cât de mult ne dorim un copil. Atunci care ar fi problema?… Dar niciodată nu m-am descurajat, intuiţia îmi spune că totul va veni la timpul lui”, a povestit Iulia.

42 (1)
 
42 (2)
 
42 (4)

“Iulia are dreptate, totul se întâmplă la timpul potrivit. Mulţi ani am auzit de la prietenii mei: Bătrâne, trebuie să ai un copil. Ştii cât de mult o să te schimbi.” Aşa mi-a spus Igor Krutoi când i s-a născut fiica. Iar Saşa Kalianov, care îşi dădăcea nepotul, mă suna în fiecare zi şi îmi spunea: “Asta este aşa o fericire!” Recent am fost la ziua de naştere a lui Maxim Galkin şi i-am văzut pe gemeni cât de mult au crescut. Parcă mai ieri i-am botezat. Oare nu aceasta este fericirea! Şi iată a venit şi timpul nostru”, a povestit Igor Nikolaev.

39

Iulia Proskureakova a aflat că este însărcinată când era în prima lună de sarcină:
“Aveam nişte simptome ciudate. Credeam că este din cauza călătoriei la Praga, zboruri lungi, oboseală. Mă gândeam la orice, numai nu la sarcină. Am mers la medic am dat analize, iar peste o săptămână mă sună medicul şi îmi spune că sunt însărcinată în patru săptămâni. În acel moment am avut impresia că timpul s-a oprit. Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile! Pentru a fi sigură că este adevărat, am fugit la farmacie şi am cumpărat cinci teste de sarcină care au avut acelaşi rezultat. Seara, când Igor s-a întors acasă, i-am arătat toate cele cinci teste şi i-am spus: “Cred că sunt gravidă. Vom avea în sfârşit un copil!” Igor a fost luat prin surprindere, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus: “Iulia aceasta este aşa o bucurie. Am aşteptat atât de mult, nu pot să cred că acest lucru s-a întâmplat…”

Pentru prima oară mămică! Rihanna a născut

Rihanna și A$AP Rocky au devenit părinți. Artista a născut un băiețel, potrivit The Independent.

Rihanna Becomes Barbados Ambassador for Education, Tourism | Time

Rihanna a născut pe 13 mai, potrivit unui raport TMZ publicat joi. Postul afirmă că cei doi artiști și-a întâmpinat primul copil în Los Angeles.

Deocamdată, nici Rihanna, nici rapperul nu au confirmat vestea despre sosirea bebelușului și nici nu au împărtășit numele fiului lor.

Pregnant Rihanna Rocks Leather Mini Dress During Fashion Show in Paris |  PEOPLE.com

Cuplul a dezvăluit că așteaptă un copil împreună în ianuarie, în timpul unei ședințe foto în Harlem, New York City. Cântăreața a purtat atunci o jachetă puf lung, roz, care a fost descheiată pentru a-și scoate în evidență burtica de gravidă.

Rihanna Is Pregnant, Expecting First Child with Boyfriend A$AP Rocky
Rihanna Welcomes First Baby with A$AP Rocky | PEOPLE.com
Rihanna and radical pregnancy fashion – how the Victorians made maternity  wear boring
Rihanna Gives Birth to Baby Boy | Vanity Fair

Fetița de 7 ani din Chișinău, dată dispărută, a fost găsită

Actualizare: Minora de 7 ani, dispărută ieri 18 mai, a fost găsită de polițiștii capitalei la domiciliul unei colege de clasă, după câteva ore de căutări.

Știre inițială: O fetiță din clasa I, din Chișinău, cartierul Telecentru, este de negăsit.

Ea are 7 ani. Fetița a fost văzută ultima dată astăzi, 18 mai, în jurul orei 13:00. Ea a spus că fratele ei a venit după ea. Acasă nu a ajuns.

Semne: rochie portocalie, colanti usori.

Poate că fetița a mers în vizită la unul dintre prietenii ei, colegii de clasă, sau poate a fost văzută la locurile de joacă.

Se cunoaște faptul că fetița a fost observată cu un adolescent de 15-16 ani, pe șoseaua Hâncești 62/3, transmite stiri.md.

Înălțimea fetiței e de 120 cm, complexitate medie, păr castaniu, ochi căprui de nuanță deschisă.

Era îmbrăcată într-o rochie de culoare galbenă-oranj și colanți/pantaloni albi, cu rucsac roz, încălțată în ghete albe.

Oricine are informații despre fata dispărută este rugat să sune la 112, 079 61 63 81 sau 068 48 40 90.

Chiar acum, o echipă de voluntari se adună la Liceul Siberian pentru a ajuta în căutarea fetiței. Cei care vor să se alăture, pot contacta coordonatul – 079 616 381.

În Republica Moldova ar putea fi deschise minicreșe

Începând cu anul viitor, în Republica Moldova ar putea fi deschise minicreşe, iar activitatea bonelor va fi reglementată prin lege. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale lucrează la elaborarea unui astfel de proiect.

8 exerciții pentru bebeluși – Copii și Părinți

Din septembrie, familiile cu copii, incluse în Programul social, vor beneficia de ajutoare sociale mai mari din partea statului, transmite tvrmoldova.md.

Potrivit statisticii, 52 la sută dintre familiile sărace din Republica Moldova sunt familiile cu copii. Pentru a le sprijini, statul a decis să opereze modificări la sistemul de ajutor şi să majoreze, din septembrie, alocaţiile sociale. Asta va duce şi la creşterea numărului de beneficiari incluşi în Program.

DAN PERCIUN, deputat, preşedintele Comisiei protecţie socială: „Cu tot suportul care vine din partea statului noi nu reuşim să scoatem aceste familii din sărăcie. Ele continuă să fie acolo, în special cele cu trei şi mai mulţi copii, şi atunci am considerat că este important să punem asta ca prioritate. 

Reforma a fost pornită şi ea o să se finalizeze în luna septembrie, când nemijlocit o să intre primele plăţi majorate. În mediu o plată de ajutor social este de 600 de lei, dar va fi semnificativ mai mare, practic dublu de ceea ce este la moment”.

În Parlament a fost înregistrat recent un proiect de lege care prevede extinderea perioadei în care poate fi oferit concediul de paternitate de la 56 de zile până la un an. Proiectul prevede şi crearea unui program flexibil de muncă pentru părinţi. 

Ministerul Muncii a anunţat că lucrează la elaborarea unui proiect care prevede deschiderea minicreşelor şi reglementarea activităţii bonelor. Asta în condiţiile în care rata de acoperire cu servicii de creşă pentru copiii sub trei ani în Republica Moldova este sub 20 la sută, iar în Chişinău – de doar 12 la sută.

MARCEL SPATARI, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: „Elaborăm un cadru mai flexibil, dar securizat pentru apariţia unor minicreşe sau pentru a reglementa activitatea bonelor la domiciliu, inclusiv a bonelor care primesc la ele acasă copii. O persoană va putea să se înregistreze în calitate de îngrijitor pentru copii de vârstă timpurie, dacă este certificată şi dacă se înregistrează oficial.”

Ministerul intenţionează să creeze şi un Fond public de finanţare a creşelor şi un mecanism de acordare a tichetelor de creşă.

MARCEL SPATARI, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: „Dacă standardele vor funcţiona, de ce să nu subvenţionăm aceste minicreşe? Astfel de soluţii există la nivel internaţional, în Germania se numesc mame de zi”.

Fondul ONU pentru Populaţie salută iniţiativele legislative propuse şi cele aprobate recent de autorităţile de la Chişinău.

NATALIA PLUGARU, reprezentantă UNFPA Moldova: „Fiind întrebată populaţia Republicii Moldova în ce măsură reușeşte să combine viaţa de familie şi cea profesională, doar 5% au spus că reușesc să facă acest lucru. Ceea ce indică că există un teren foarte mare de lucru.  

Atunci când ţările oferă şansa de partajare a concediului de îngrijire a copiilor, ore flexibile de muncă, toate acestea pe termen lung au un impact foarte benefic asupra dezvoltării cognitive a copiilor, asupra relaţiilor pozitive în cuplu”.

În prezent, sunt în proces de elaborare standardele de ocupare pentru bone. De la 1 septembrie vor fi organizate cursuri pentru certificarea profesională a acestora.

3 alimente cu ajutorul cărora poţi înlocui ouăle din reţetele de prăjituri
Articolul anterior
Frații lui Mihai Volontir nu-și pot ascunde suferința!
Articolul următor