Importanța tăticilor în educația copiilor

Cât de importantă crezi că este implicarea tatălui în creșterea și dezvoltarea copilului?Tăticii joacă un rol esențial asupra modului în care copilul își dezvoltă gândirea și comportamentul, chiar și fără a interacționa cu el. Implicarea lui contribuie la dezvoltarea unor abilități importante, într-un alt mod decat o face mămica. Copilul care are o relație armonioasă cu tăticul este mai protejat de riscul de depresie, nu minte și este mai puțin probabil să se angajeze în comportamente antisociale.

separator

Specialiștii au demonstrat, în baza mai multor studii că un tatic implicat în tot ceea ce ține de creșterea și dezvoltarea celui mic, contribuie din plin la dezvoltarea socială a copilului. El este mai echilibrat din punct de vedere emoțional și are abilități sociale mai dezvoltate decât ceilalți. Învață mai ușor cum să-și controleze impulsurile agresive, fără a pierde controlul asupra emoțiilor lui.

Tatăl poate servi drept model de soț în cuplu pentru fiul său, și în acest caz, un rol indirect în dezvoltare îl are relația tatălui cu mama copilului. Dacă relația nu este armonioasă, de exemplu tatăl este abuziv, este posibil ca și fiul să urmeze acest model.

Pentru fete, iubirea și recunoașterea din partea tatălui este un prim pas în recunoașterea feminității lor. Ei pot să își susțină fiicele în construirea unei identități feminine solide recunoscându-le și întărindu-le calitățile specific feminine, având o bună relație cu ele și fiind alături de ele în momentele dificile, incurajându-le. Fetele care traiesc fără tată sau cele cu tați foarte ocupați, au adesea în viață probleme în relația de cuplu, deoarece caută la partenerul lor ceea ce nu au primit în copilărie de la tata (recunoaștere, laude, suport necondiționat).

De asemenea, ca și în cazul băieților, și pentru fete, tatăl poate servi drept model pentru alegerea unui partener în viitor.

Seminarul pentru părinți: „Importanța tăticilor în educația copiilor”, organizat de Centrul Educațional pentru Copii INGENIUM, va da raspuns la intrebarea: Cum poatesă se implice tatăl în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului?

Abordând așa repere ca:

* În viața oricărui copil, mama și tata sunt cei mai importanți oameni.
* Rolul tatălui în educația copiilor
* Motive pentru care TĂTICII nu se implică suficient în educația copiilor.
* Despre relația tată și fiică.
* Tații și educația băieților.
* Activități pentru copii și tătici.

Așadar, vă așteptăm pe data de 26.martie.2016 / Ora: 12:00, str. Mircea cel Băntrân 13/1.

Preț: 125 lei.

* Câștigă 50% reducere venind cu partenerul tău de viață.
Pentru mai multe informații: 060790901

Doina Sulac a născut un băiețel: ,,Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat”

Doina Sulac a devenit mămică a doua oară! Artista a adus pe lume un băiețel sănătos.

Doina a făcut anunțul în această seară, 25 martie. Micuțul a venit pe lume la Institutul Mamei și Copilului.

Mămica fericită a publicat un mesaj duios pe pagina sa de facebook:

,,Am adus pe lume un băiețel!!! Sincere mulțumiri Institutului Mamei și Copilului din Capitală, pentru profesionalizm, în special Dlui director Sergiu Gladun care mi-a asistat nașterea prin cezariana. Recomand tuturor mamelor însarcinate să nască la acest spital public care dispune de condiții excelente, reparat și modernizat la cel mai înalt nivel de Guvernul României. Mulțumim, dragă Românie, pentru ajutorul acordat Moldovei. Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat!!! 🙏❤️”, a menționat Doina Sulac.

În aceeași postare, artista a împărtășit cateva imagini în care își ține comoara la piept, dar și un filmuleț din sala de operație.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil şi stând în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare

Doina Sulac mai are o fiică, pe nume Nicoleta, în vârstă de 17 ani.

În toamna anului 2022, artista s-a căsătorit cu iubitul ei, Isidor Tănase.

Felicitări părinților, multă sănătate familiei!

O femeie a născut într-un magazin din Piatra Neamț. Susține că nu știa că e însărcinată

O femeie în vârstă de 40 de ani a născut în toaleta unui magazin alimentar din Piatra Neamț, vineri, 24 martie.

Aceasta le-a spus cadrelor medicale ajunse la fața locului că nu știa că este însărcinată, a transmis Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ.

„Sarcina nu era luată în evidenţă. Pacienta susţine că nu ştia că este însărcinată. A născut în toaleta „Cherhana Precista” un băiețel de aproximativ 3 kilograme”, au declarat reprezentanţi ai SAJ Neamţ, conform Agerpres.

Pacienta şi nou-născutul au fost preluaţi de un echipaj şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, secţia Obstetrică-Ginecologie.

Interpreta Luciana Spînu a născut: ,,O dată semnificativă și puternica emoțional pentru mine”

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară. Ieri, 23 martie, ea a adus pe lume un băiețel sănătos. Soția regretatului muzician Dorin Ieșeanu a făcut anunțul astăzi, pe pagina sa de socializare, mărturisind că micuțul a venit pe lume ,,într-o dată semnificativă și puternică emoțional” pentru ea.

Tânăra interpretă Luciana Spînu a dezvăluit detalii despre relația cu  actualul său partener de viață | Unica.md

,,E minunat cum ne poate uimi Universul!
❤️❤️❤️ 23.03.23 ❤️❤️❤️
A venit pe lume copilașul nostru minune.
Mult mai devreme decât ne-am așteptat, însă a ales o dată semnificativă și puternică emoțional pentru mine. Nu o să intru în detalii pentru că cine trebuie înțelege despre ce vorbesc.
Va îmbrățișez pe toți cei cu inima curată și sinceră și vă mulțumesc pentru că ne sunteți alături în cele mai grele, dar și în cele mai deosebite momente din viața noastră.
,, Câinii latră, ursul merge”, iar îngerul nostru de sus ne este mereu protector!
Apropo, nu uitați că omul dă ce are-n suflet!
Nu uitați să fiți buni și să trăiți fiecare clipa, pentru că nu știm niciodată ce surprize ne pregătește viata. Mulțumesc celor ce își fac griji pentru noi… suntem bine…”, a dezvăluit interpreta, pe Instagram.

În urmă cu doi ani, pe 24 martie 2021, Luciana Spînu a rămas singură, cu un copil de doar câțiva anișori. Soțul interpretei, muzicianul Dorin Ieșeanu, s-a stins la doar 33 de ani, în urma complicațiilor cauzate de Covid-19.

După o durere imensă, interpreta și-a dat o nouă șansă pentru ea și fiul ei, Stelian. Mai jos, video emoționant publicat de tânăra mămică:

Roman Abramovici şi Dasha Jukova au arătat-o în premieră pe fetiţa lor!
Articolul anterior
Durerea la copii
Articolul următor