În ce ţări locuiesc cei mai fericiţi copii din lume?

Un nou studiu şi-a propus să determine în ce ţări trăiesc cei mai fericiţi copii din lume. Participanții la studiu au fost chestionați în privința mai multor aspecte ale vieţii, precum familia, timpul petrecut acasă, prieteniile, școala, banii, bunurile materiale,  timpul alocat mijloacelor de agrement, practicarea sportului şi a unui mod de viaţă activ etc.

separator
Family-Tennis

Studiul arată că în Turcia, România şi Columbia trăiesc cei mai fericiţi copii, iar Coreea de Sud și Africa de Sud sunt codașele clasamentului.

Copiii sud-coreeni trăiesc, în general, într-un confort material ridicat, însă presiunea școlară intensă poate justifica gradul lor de insatisfacție.

Copiii din nordul Europei sunt cei mai nemulțumiți de aspectul lor fizic și au cea mai mic nivel de încredere în sine. Fetele, mai ales, au probleme legate de faptul cum arată, iar tinerii africani sunt cei mai mulțumiți de viața lor școlară, relatează Agerpres.

Cercetătorii au menționat și nivelul mare de diferență ce există în privința informării despre drepturile copilului. 77% dintre micii norvegieni spun că își cunosc drepturile, față de numai 36% – în Anglia. Autorii studiului au mai constatat că, în funcție de țara în care locuiesc, copiii își petrec timpul foarte diferit. Dacă în Polonia și Estonia copiii petrec mult timp făcându-și temele, în Norvegia și Israel – fac cel mai mult sport.

Sudiul a fost realizat pe un eșantion de 53.000 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani şi a fost realizat de cercetători din Germania, Israel, Anglia și Spania în 2013-2014.

Prețuri mici și cadouri garantate, în Noaptea Reducerilor la Shopping MallDova
Articolul anterior
Nunta la care mireasa nu s-a oprit din plâns
Articolul următor
Alte articole interesante