Introducerea diversificării la copiii care manifestă reacții alergice la unele produse alimentare

Simptomele alergiilor alimentare necesită o abordare specială la introducerea diversificării. Totuși mamele comit adesea o greșeală foarte gravă: pentru a evita alergiile, acestea recurg prea tîrziu la introducerea noilor produse alimentare, fapt care uneori provoacă deficitul de substanțe vitale pentru organismul copilului.

separator

Introducerea diversificării este o etapă foarte importantă în viața bebelușului, în special dacă acesta acuză alergii alimentare, din aceste considerente, înainte de a introduce în regimul alimentar al bebelușului produse noi, este necesară consultația obligatorie a medicului pediatru sau a medicului alergolog.

Începem diversificarea. Când și cum?

• Introducerea diversificării în regimul alimentar la copilul care manifestă reacții alergice la unele produse alimentare trebuie făcută puțin mai tîrziu decît se obișnuiește.
• Începeți diversificarea cu produsele mono-componente, care vă oferă posibilitatea de a urmări reacția bebelușului la noul produs alimentar introdus. Produsele mono-componente sunt terciurile fără lapte și zahăr, în care se conține un singur tip de cereale, precum și piureurile și sucurile din fructe și legume, de asemenea dintr-un singur tip de fructe sau legume.
• Diversificarea trebuie introdusă treptat, începînd cu porții de 1/4 – 1/2 linguriță. În cazul în care bebelușul nu tolerează noul produs, renunțați temporar și reveniți la el peste cîteva zile.
• Dați bebelușului noul produs timp de 5 – 7 zile consecutiv, înainte de a-l introduce pe următorul.
• Pentru a putea urmări reacția organismului copilului, este necesar să dați cîte o linguriță din noul produs în orele de dimineață și amiază.
• Este de dorit să țineți un jurnal de diversificare în care să notați informațiile despre produse, cu înregistrarea obligatorie a gradului de tolerare a acestora, aceste date vă vor ajuta să stabiliți un regim alimentar sănătos ,prin excluderea produselor care provoacă alergii alimentare la copil.

Alegem produsele

În timpul tratamentului alergiei alimentare nu nu se tinde la o diversificarea foarte variată la copii primului an de viață.)

Produsele cu cel mai mic grad de alergenicitate

Perele, dovlecelul, conopida, mărul verde, prunele, terciul de orez, terciul de hrișcă, carnea de curcan.

Produsele cu grad înalt de alergizare

Lapte integral de vacă, ouă, pește, nuci, soia, grîu, miere, citrice, ciocolată, căpșune, roșii.

Schema ideală de introducere a diversificării

După cum deja se cunoaște, piureurile din fructe și legume se numără printre primele produse care se introduc în regimul bebelușului, deoarece organismul încă imatur al micuțului le asimilează rapid și sunt foarte bogate în vitamine și substanțe nutritive. Se recomandă ca primele produse ce urmează a fi introduse în regimul alimentar al bebelușului să fie piureurile mono-componente – aceasta vă va ajuta să identificați eventualele reacții alergice ale bebelușului Dvs. la un anumit produs. Piureurile mono-componente marca GERBER® din broccoli, dovlecel, conopidă, măr verde și pere sunt cele mai recomandate în cazul unei asemenea diversificări. Sunt ideale pentru alimentația copiilor, deoarece toate legumele și fructele din care se prepară piureul marca GERBER ® sunt supuse unui proces de selectare foarte sever. Piureurile sunt naturale și nu conțin adaos de zahăr, sare, amidon și adaos de sucuri din fructe dulci,astfel riscul de apariție a alergiei este mai redus, iar consistența corespunzătoare îl va ajuta pe bebeluș să învețe să înghită mîncarea puțin mai consistentă decît laptele matern.

Terci împotriva alergiei

Introducerea diversificării la copiii care manifestă reacții alergice la unele produse alimentare este o sarcină dificilă. Produsul trebuie să prezinte un grad foarte scăzut de alergizare, să nu conțină lapte, soia și gluten (proteină de origine vegetală care poate provoca reacții alergice). Uneori excluderea acestor produse – cereale și lapte din regimul bebelușului poate cauza deficit de vitamine și minerale importante. De aceea se recomandă o alegere și o combinare corectă a produselor hipoalergice de diversificare.

Alergia alimentară – una dintre cele mai răspîndite afecțiuni la copii. Din acest motiv, este foarte important ca produsele diversificării să fie alese cu precauție sporită.

Partenerii noștri
Author Nestle
Adresa: str. Tighina 49/4, et.3
Facebook: https://www.facebook.com/Nestle/?fref=ts
Lenuța Gheorghiță s-a tuns bob!
Articolul anterior
Sandwich-ul Monte Cristo
Articolul următor
Alte articole interesante