O tânără moldoveancă din Silicon Valley dezvoltă o aplicație virtuală, care le-ar permite părinților să se conecteze cu creierul copiilor lor și să înțeleagă emoțiile și percepțiile pe care le manifestă. Inovația stă la baza cercetărilor științifice, promovate de medicii neurologi și pediatri.
Anastasia Miron este stabilită în SUA de câțiva ani și a adus în Moldova numeroase proiecte de dezvoltare în sectorul IT. Este o promotoare a inovațiilor sociale și nu ostenește să investească în dezvoltarea tinerelor talente de acasă.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
„La moment, sunt focusată pe o aplicație VR ( virtual reality) care permite părinților să se conecteze mai profund cu copiii lor. La fel, cei care doresc sa devină părinte, pot sa învețe mai multe despre cum este să fii mamă sau tată. Aplicația îi ajută pe părinți să înțeleagă ce se întâmplă în creierul copiilor în anumite situații și cum este cel mai bine să reacționeze pentru a nu trauma psihicul copilului.
De exemplu, când și cum să-i vorbești copilului despre sex, sau cum să reacționezi când copilul plânge în hohote fără un motiv evident, sau cum să-i explici o situație de divorț, etc. Fiecare situație menționată este foarte complexă și necesită o atenție și sensibilitate particulară. Părinții trebuie să știe cum să acționeze în asemenea situații.
Cu realitatea virtulă reușim sa le arătam părinților în imagini foarte clare ce se întâmplă în creierul copilului la nivel neurologic, educând părintele să fie empatic cu copilul.
Evident, această aplicație se bazează pe descoperiri științifice, promovate de către medici neurologi și pediatri”, a explicat Anastasia Miron, într-un interviu pentru Moldova Times.
Anastasia Miron spune că a fi părinte nu este ușor deloc, deși este unul dintre rolurile cele mai importante pe care o personă le poate îndeplini.
„Elementele aplicației sunt redate în creierul copilului de fiecare dată când pun ochelarii VR. Deci, văd exact ce provoacă sau ce poate, eventual, provoca o anumită reacție din partea părinților. Fiecare copil este diferit, fiecare părinte reacționează diferit; prin VR noi reușim sa transportam părinții acolo unde ei uneori nu ajung, în amigdala sau cortexul beneficiarului.
M-am stabilit traiul în San Francisco, unde este foarte mult promovată orice tehnologie inovatoare. Toată atenția este îndreptată spre VR, deci, este relativ ușor să găsești investiții pentru a lansa proiecte de acest gen”, a precizat tânăra moldoveancă.
Anastasia Miron a declarat că costul unei aplicații VR valorează în jur de 20.000-30.000 dolari, costul echipamentului VR oscilează între 35 dolari pentru ochelari google VR și până la 800 de dolari pentru HTC VIVE.