La Maternitatea Medpark toți bebelușii se nasc în siguranță

Maternitatea Medpark – prima ta alegere

 Peste 1500 de familii și-au adus pe lume copiii la Medpark. Maternitatea Medpark este prima alegere a multor mămici, deoarece aici găsesc toate serviciile pentru o sarcină și o naștere sigură: serviciul de monitorizare, pachete de naștere și programe educaționale pentru părinți. De asemenea, o echipă de medici profesioniști le oferă toată susținerea necesară înainte, pe durata și după nașterea copilului.

Aceasta este singura maternitate din țară, în care toți indicatorii medicali sunt monitorizați în conformitate cu cerințele Joint Commission International – standardul de aur la nivel mondial în ceea ce privește calitatea actului medical și siguranța pacienților.

Serviciile Maternității Medpark funcționează în baza unei infrastructuri performante, care include săli de naștere dotate conform standardelor internaționale și Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală, pentru îngrijirea copiilor care se nasc prematur sau cu patologii asociate perioadei neonatale.

Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală Medpark, singura de acest fel în domeniul privat, este gata să acționeze prompt în orice moment, fiind dotată cu toate echipamentele necesare recuperării cât mai rapide a nou-născutului:

– aparate VAP (Ventilare Artificială Pulmonară), care reglează toți parametrii respirației nou-născutului;

–  aparate CPAP, care formează presiune pozitivă la sfârşitul expirului;

–  3 incubatoare pentru prematuri, care reglează temperatura şi umiditatea mediului;

–  2 mese cu căldură iradiată, pentru reglarea temperaturii corpului nou-născutului;

–   aparat USG mobil, care permite efectuarea ultrasonografiei, neurosonografiei și Ecodoppler cardiac la patul bolnavului în cazul în care nou-născutul nu este transportabil;

–  aparat mobil de roentgen.

Mamele care aleg să nască la Medpark știu că, în acele rare ocazii când bebelușii au nevoie de îngrijiri speciale, pot beneficia de toate avantajele Unităţii de Terapie Intensivă Neonatală Medpark:

– Doar la Medpark fiecare nou-născut aflat în terapie intensivă dispune de o echipă medicală dedicată, formată din medic neonatolog și asistentă, care îl monitorizează încontinuu doar pe el, 24/24 de ore;

–  Spitalul este dotat cu filtre de aer HEPA, care asigură sterilitatea aerului şi reduce la minim riscul infecţiilor;

–  Acreditare JCI, care asigură o dată în plus controlul permanent al proceselor, conform standardelor internaţionale;

–  Echipă de neonatologi cu experienţă;

– În Medpark serviciile de Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală pentru cetățenii RM sunt oferite gratuit. Bebelușul va beneficia la necesitate de îngrijire de către echipa multidisciplinară.

Astfel, dacă apar complicații, bebelușul va primi cele mai bune îngrijiri, iar părinții nu vor plăti nimic în plus, pe lângă pachetul de naștere.

Viitorii părinți pot alege, în funcţie de necesități și preferințe, unul dintre pachetele de naștere concepute de Spitalul Internațional Medpark special pentru a acoperi toate aspectele unei nașteri sigure, în cele mai bune condiții: Safe Care şi Extra Care.

Pentru informații suplimentare accesați www.medpark.md sau apelați numărul de telefon:  0 22 400040. 

Un copil din Moldova a făcut stop cardiac după o extracție dentară și s-a aflat câteva luni în comă

O nouă acuzație contra Republicii Moldova a ajuns pe masa magistraților Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO). Părinții unui copil de 8 ani acuză neglijență medicală după ce feciorul lor a făcut stop cardiac și a ajuns în comă în urma unei extracții dentare.

La 3 mai 2022, CtEDO a comunicat Guvernului Republicii Moldova cauza de încălcare a drepturilor omului. În fața Înaltei Curți, reclamanții sunt reprezentați de către avocații Asociației Promo-LEX, care susțin că totul s-a întâmplat pe 29 noiembrie 2011, iar copilul a rămas cu leziuni neurologice grave și paralizie completă după ce i-a fost aplicată anestezia generală.

Urmărirea penală, începută la cererea mamei pe 18 septembrie 2012, a fost întreruptă de mai multe ori, pe motiv că nu ar fi fost comisă nici o infracțiune, iar cauza a fost redeschisă de fiecare dată de către judecătorul de instrucție, care a constatat deficiențe în anchetă. Ultima redeschidere a fost dispusă pe 17 februarie 2017.

În fața Curții, reclamanții au invocat că starea de sănătate a copilului a fost grav afectată din cauza neglijenței medicale. Totodată, reclamanții susțin că nu au dispus nici de un remediu efectiv prin care să își exercite drepturile în cadrul procedurii civile.

„Ar fi putut acum juca fotbal, care era pasiunea lui, sau ar fi putut trece prin prima dragoste sau merge la facultate. Însă erorile și lacunele sistemului medical i-au furat aceste oportunități. Practicile abuzive care tratează uneori pacienții ca pe obiecte pe conveier, procedurile efectuate fără pregătirea prealabilă necesară și impunerea abuzivă a pacienților (sau în acest caz părinților) de a semna acorduri la intervenții fără a li se explica clar riscurile, toate elemente ale acestui caz și simptome ale unui sistem medical deficient. Iar ineficiența sistemului de justiție de a investiga și sancționa astfel de cazuri vorbește despre un cerc vicios, în care nimeni nu este protejat.”, susține avocatul Dumitru Sliusarenco.

În cele ce urmează, CtEDO a invitat Guvernul Republicii Moldova să furnizeze informații cu privire la îndeplinirea cerințelor procedurale ale articolelor 3 și/sau 8 din Convenție referitor la ancheta efectuată de organele de drept din Republica Moldova, dar și asupra căilor de atac oferite reclamanților de către legislația națională, potrivit Promo-LEX. În același timp, judecătorii solicită Guvernului să prezinte copii ale documentelor relevante în cazul reclamanților, precum și alte informații cu privire la utilizarea halotanului (preparat anestezic), dar și poziția experților în materie din Republica Moldova.

sursa: www.realitatea.md

Tatiana Heghea a devenit mămică a treia oară

Tatiana Heghea a născut în această dimineață. Intepreta l-a adus pe lume pe cel de-al treilea copil al cuplului.

Artista nu a dezvăluit deocamdată sexul bebelușului. Ea a publicat imagini emoționante cu bebelușul nou-născut în timpul primei alăptări.

Amintim că Tatiana Heghea și soțul ei cresc deja o fată și un băiețel.

Pentru prima oară mămică! Rihanna a născut

Rihanna și A$AP Rocky au devenit părinți. Artista a născut un băiețel, potrivit The Independent.

Rihanna Becomes Barbados Ambassador for Education, Tourism | Time

Rihanna a născut pe 13 mai, potrivit unui raport TMZ publicat joi. Postul afirmă că cei doi artiști și-a întâmpinat primul copil în Los Angeles.

Deocamdată, nici Rihanna, nici rapperul nu au confirmat vestea despre sosirea bebelușului și nici nu au împărtășit numele fiului lor.

Pregnant Rihanna Rocks Leather Mini Dress During Fashion Show in Paris |  PEOPLE.com

Cuplul a dezvăluit că așteaptă un copil împreună în ianuarie, în timpul unei ședințe foto în Harlem, New York City. Cântăreața a purtat atunci o jachetă puf lung, roz, care a fost descheiată pentru a-și scoate în evidență burtica de gravidă.

Rihanna Is Pregnant, Expecting First Child with Boyfriend A$AP Rocky
Rihanna Welcomes First Baby with A$AP Rocky | PEOPLE.com
Rihanna and radical pregnancy fashion – how the Victorians made maternity  wear boring
Rihanna Gives Birth to Baby Boy | Vanity Fair

Incidenţa obezităţii creşte alarmant în Europa! Ce declaraţii fac specialiştii
Articolul anterior
Luxul din viața interpretei Jasmin: diamante, avioane private și iahturi
Articolul următor