Mămicile au protestat împotriva sistemului medical corupt

Mămicile au protestat, astăzi, în fața Institutului Mamei și Copilului împotriva sistemului medical corupt.

separator
12205107_964885570245816_17878105_n

”Ne-am manifestat astăzi nemulțumirea față de condițiile și atitudinea personalului medical de Institutul Mamei și Copilului. Am solicitat să ne fie aduse scuze publice tuturor mamelor care au avut de suferit. Suntem foarte indignate de ultimele declarați ale d-lui Ștefan Gațcan care a susținut că în acestă maternitate nu există corupție. De aceea ne-am adunat ca să cerem demisia din funcție a domnului Gațcan.”, a spus Anastasia Popescu, inițiatoarea proiectului ”Mămica alăptează”.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Doru Dendiu, a ieșit să discute cu mămicile protestatare: ”Vă întreb când ați avut experiențe neplăcute cu cadrele medicale de la Institutul Mamei și Copilului, ați depus o plângere, o contestație, v-ați adresat organelor competente?”

Vezi mai jos video realizat de Curaj.md

O femeie și-a pierdut viața după ce i s-a permis să nască natural deși era contraindicat

O femeie a murit după ce a adus pe lume cel de-al doilea copil, după ce medicii i-au permis să nască natural deși nu avea voie datorită stării de sănătate.

O femeie a murit la scurt timp după ce i s-a permis să nască natural deși era contraindicat

Lucy Howell a născut-o prima oară pe fiica cea mare, Rosie, printr-o operație cezariană. Apoi a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a grăbi vindecarea cicatricilor.

Femeia și-a dorit ca a doua naștere să fie naturală

Cu toate acestea, ea a murit după ce a suferit complicații în timpul nașterii celui de-al doilea copil, Pippa, la Royal Hampshire County Hospital, Winchester, notează unica.ro, conform Mirror.

În urma anchetei, sa aflat că Lucy a suferit o embolie a lichidului amniotic (AFE) și o ruptură a uterului în timpul nașterii.

Deși fiica ei a supraviețuit, Lucy a murit la scurt timp după ce a născut.

Anchetatorii încearcă acum să descopere dacă Lucy ar fi supraviețuit în cazul în care i s-ar fi sugerat să aleagă tot o operație de cezariană, ca și în cazul primei nașteri.

Medicul ginecolog Dr. Khazali a spus că a tratat-o ​​pe femeie după prima naștere deoarece o parte a operației de cezariană nu se vindeca.  

După aceea, femeia și-a exprimat dorința de a avea un al doilea copil și l-a întrebat pe medic dacă ar fi posibilă o naștere normală.

Unul dintre medicii care au consultat-o a spus că a fost dorința ei să nască natural

Dr. Khazali a spus: „Îmi amintesc că am avut o conversație aprofundată cu ea în care i-am explicat că nu mai sunt un obstetrician practicant, dar dacă aș fi, aș sfătui să facă o cezariana.

Cu toate acestea, acest lucru nu este în concordanță cu gândirea și sfaturile actuale. Există puncte de vedere diferite.

Dacă ai întreba 100 de obstetricieni, cei mai mulți ar spune că ar prefera să facă o cezariana în cazul lui Lucy. Însă dacă cineva este dornic să aibă o naștere normală, atunci trebuie să o facă doar cu condiția a știi care sunt riscurile.’

Medicii legiști au spus că Dr. Khazali ar fi trebuit să anunțe medicul ginecolog al femeii de intervenția făcută după prima cezariană. Ancheta autorităților este în plină desfășurare pentru a afla cine este vinovat pentru moartea femeii.

Ea are 54 de ani, el 64 de ani. Soții au devenit părinți pentru a doua oară

Ea are 54 de ani, el 64 de ani, pensionarii au devenit părinți pentru a doua oară. Copilul s-a născut prin procedura de fertilizare in vitro. Băiatul este sănătos și a fost deja externat din spital împreună cu mama sa.

Ей 54, ему 64: пенсионеры стали родителями во второй раз

Evenimentul a avut loc într-o familie din Kazahstan. Canalul Telegram „Sputnik-Kazahstan” relatează că un copil cu o greutate de 4510 de grame s-a născut în Spitalul Central Ordabasy din Turkestan, prin operație cezariană.

Ей 54, ему 64: пенсионеры стали родителями во второй раз

Mama este medic de profesie. „Sunt foarte fericit că eu și soția mea avem un fiu. Bucuria mea este nemărginită! L-am numit Nurmukhamed. Mă simt de parcă sunt cu câțiva ani mai tânăr. În ciuda faptului că am 64 de ani, se pare că nu mă voi sătura niciodată de zgomotul copiilor, dimpotrivă, sufletul meu va fi și mai fericit”, își împărtășește emoțiile Sarsen Bekmurat, tatăl.

Apropo, acesta nu este primul copil comun al cuplului. În urmă cu patru ani, în familie s-a născut o fiică.

Spre deosebire de soția sa, Sarsen Bekmurat nu este doar tată, ci și bunic – copiii săi din prima căsătorie au devenit ei înșiși părinți.

„M-am căsătorit la 39 de ani. Sarcina mea anterioară nu a avut succes. Mulți ani nu am putut concepe un copil. Este foarte greu să nu ai copii în familie. Atâția ani, ceva a lipsit din viața mea. Nu am înțeles ce este fericirea maternității. Apoi, eu și soțul meu ne-am hotărât asupra procedurii de inseminare artificială. După ce am promovat toate examenele medicale, am primit ”undă verde””, spune Sandigul Usenbay, mamă fericită în vârstă de 54 de ani.

Ей 54, ему 64: пенсионеры стали родителями во второй раз
Ей 54, ему 64: пенсионеры стали родителями во второй раз

Kate Middleton a împărtășit noi fotografii cu copiii ei de Ziua Mamei

Ziua Mamei este sărbătorită în mod tradițional în Marea Britanie în a patra duminică a Postului Mare, iar anul acesta cade pe 19 martie. Fotografiile au fost făcute vara trecută la Anmer Hall, unde prințul și prințesa de Wales au locuit cu copiii lor înainte de a se muta la Windsor.

Кейт Миддлтон

Cu această ocazie, Prințesa de Wales și-a încântat fanii cu noi fotografii cu copiii ei. Soția prințului William a postat două fotografii realizate de fotograful familiei regale Matt Porteous vara trecută la Anmer Hall din Norfolk, în timp ce cadrul surprinde soarele strălucitor și copacii verzi.

În prima fotografie, Catherine pozează cu prințul George, în vârstă de 9 ani, cu prințesa Charlotte în vârstă de 7 ani și cu prințul Louis în vârstă de 4 ani, așezați pe ramurile răspândite ale unui copac mare.

În cea de-a doua imagine, ea stă lateral în fața camerei și râde, ținându-și fiul cel mic în brațe. Mama a trei copii arată uimitoare în blugi skinny cu talie înaltă și o bluză delicată brodată englezească.

„La mulți ani de Ziua Mamei de la familia noastră”, a subtitrat Kate Middleton în postare.

Кейт Миддлтон, принц Луи, день матери

Prințesa de Wales, care este aproape constant în centrul atenției mass-media, s-a impus de mult timp ca o mamă minunată și grijulie. Ea gătește adesea cu copiii, îi duce la școală și, în public, dă dovadă de răbdare și reținere uimitoare.

Tutorial video: regulile unui machiaj de întinerire!
Articolul anterior
Ce face Angela Gonța cu micuța Ekaterina când Vlad Filat nu este acasă
Articolul următor