Medic neonatolog: ”Lăsați nou-născutul să plângă, nu-l tratați ca pe o păpușă”

Emoțiile amestecate cu frică, uneori îi fac pe proaspeții părinți să reacționeze exagerat când bebelușul lor plânge.

separator
m_trebuie-linistiti-bebelusii-care-plang-noaptea-sau-este-mai-bine-sa-fie-lasati-in-pace-cercetatorii-au-raspunsul_1357233982_0

Medicul neonatolog, șef-secție „Copii Nou-Născuți” de la Institutul Mamei și Copilului, Alexandru Magulciac, recomandă mămicilor să nu-și trateze micuții ca pe o păpușă:

”Copilul are necesitate vitală de a plânge, pentru că astfel își aerisește plămânii și comunică cu mediul înconjurător. A venit dintr-un mediu lichid, nu a respirat până acum, se schimbă modul de viață, e ceva nou pentru el, are loc perioada de adaptare. Și la această vârstă, copilul are caracterul lui. De aceea, încă din prima zi va face exact ceea ce vrea el, și nu ce vor părinții. La rândul lor, mămicile și tăticii trebuie să se conformeze. Trebuie să învețe să asculte copilul. Să citească emoțiile copilului pe față. Acolo e scris tot: când îi este foame, când trebuie să-i schimbi scutecul etc.”

Iată câteva recomandări oferite de Alexandru Mogulciac pentru proaspetele mămici:
• Femeia trebuie sa stea 3 ani acasă cu copilul, să se dedice în totalitate lui.
• Colicile nu se reglează cu preparate medicamentoase. Trebuie să învățăm copilul să-și regleze pasajul intestinal de sine stătător.
• În prima lună de viață, copilul trebuie alimentat la cerință. După, ne conformăm unui regim prestabilit. Este element de disciplină și educație.

Citește interviu integral ”De evitat! 6 greșeli comune în rândul mămicilor”.

alte Articole interesante