Mesajul dureros al unei mămici despre cezariană

Vanessa este mama a trei copii, ultima naștere a avut-o la vârsta de 44 de ani. Primele două nașteri au avut loc pe cale naturală, la cea de-a treia sarcină însă medicii au fost nevoiți să-i facă cezariană, operație pe care mama a considerat-o un adevărat coșmar.

separator

Femeia a povestit că doctorii au încercat să schimbe poziția bebelușului pentru a putea naște natural. Apoi a stat mai bine de 4 ore în travaliu, în picioare, dornică să facă tot ce îi stă în putință numai ca să nu fie supusă la cel mai mare coșmar al vieții ei, bisturiul.

Din păcate însă, până la urmă nașterea naturală nu a fost posibilă, iar medicii au decis să facă o cezariană de urgență.

”Intenstinele îți sunt mutate pentru a putea scoate copilul. Apoi copilul este smuls pur și simplu din tine, în timp ce audiența îți zâmbește. Apoi îți dau niște așa zise calmante și te trimit acasă, de parcă ar avea vreun efect. Și-ți mai și spun să alăptezi și ai grijă de copil la fel de normal cum ai făcut-o și la celelalte nașteri. Dacă după toate astea mai aud o singură persoană că nu e așa greu să naști un copil și că cezariana este calea ușoară de a face asta o strâng de gât cu mâinile mele. Asta dacă mai pot încleșta mâinile după ce am trecut prin anestezia asta. Sunt bombaradată de hormoni de-aș putea strânge pe cineva de gât”, a scris mama în dreptul imaginii din sala de operație.

La câteva zile după ce a ajuns acasă împreună cu copilul, Vanessa a povestit că, deși a mai trecut prin două nașteri naturale, complet diferite între ele, nașterea prin cezariană i s-a părut un adevărat coșmar, în ciuda faptului că a avut niște medici extraordinari.

”Am avut parte de niște chirurgi foarte buni și moașe care m-au ajutat să trec peste trauma imediată. În momentul în care corpul meu s-a trezit din anestezie mi-am dat seama că totul doare ca naiba. Nimeni nu-ți spune că operația de cezariană e ca și cum cineva ar cotrobăi în tine ca într-o geantă în care cauți cu mâna un parfum sau cheile, asta pentru a putea scoate cu bine copilul”, a mai spus Vanessa care se consideră o femeie luptătoare, mai ales că viața i-a oferit multe lucruri bune, dar și greutăți.

”Femeile sunt cu adevărat uimitoare”, spune ea.

sursa

Trei zodii de femei care vor avea tot ce-și doresc în acest an!
Articolul anterior
Toaletă VIP pentru profesorii unei Universități din Rusia
Articolul următor
Alte articole interesante