Metode sănătoase de gătit pentru copii

Cele mai indicate metode de gătit pentru copii sunt gătitul la abur și la cuptor, cu ulei rezistent la temperaturi înalte, sau care poate fi pus după prepararea mâncării.

separator
5-sfaturi-ca-sa-faci-copiii-sa-manance-mai-sanatos_size1

Cred ca este inutil să spun că metoda gătitului prin prăjit este exclusă din start și nici grătarul nu mi se pare o variantă foarte strălucită pentru copiii mici. Iar carnea și unele sortimente de pește cred că ar trebui să fie gătite exclusiv prin fierbere până la o anumită vârstă.

gatitul-la-abur-este-sanatos-310x229Întotdeauna fierbe cărnița de pui și de vacă, eventual cu o ceapă, pentru gust. Spre exemplu,  ostropel îl prepari astfel:, fierbe puiul, faci puțin sos de roșii separat (folosește suc de roșii bio, ulei de cocos sau măsline, usturoi verde și mărar), rupi apoi carnea în fâșii mici și le amesteci cu sosul. Alături poți pune puțin broccoli sau conopidă pregătite la abur.

Peștele îl prepari prin fierbere, dacă e șalău sau cod, îl scoți pe o farfurie și îl stropești cu suc de lămâie. Poate fi servit cu orez basmati / integral și broccoli sau cu fasole verde la abur cu mărar sau cu piure de morcov și dovlecel. Daca e somon, chefal sau dorada il pui în cuptorul încins în prealabil și nu îl faci la o temperatura mai mare de 180-200 de grade, până se pătrunde bine și se rumenește ușor.

images1Exista anumite legume care merg foarte bine gătite la cuptor. Iată cum procedezi: tai felii de morcov, de ardei gras, dovlecel, roșie, sfeclă și cartof, le stropeșticu puțin ulei și le lași să se coacă. Apoi le scoți și razi puțină brânză de capră peste ele.

În ceea ce privește broccoli, conopida, morcovul sau fasolea verde cel mai bine se gătesc la aburi pentru că nu se înmoaie (rămân un pic crocante), fiind practic gătite.

1536996.fructe-homeDragi părinți, revin din nou cu rugamintea de a nu vă lăsa păcăliți de reclamele frumoase, de gândul că ar fi mai comod dacă am face un pui prăjit sau dacă i-am duce pe copii la fast food, de faptul că vom câștiga timp pentru noi dacă le dăm să mănânce borcănele în loc de o supă proaspătă.  Vă garantez că metodele enumerate mai sus sunt extrem de economicoase ca timp, sunt savuroase și aromate și, cu siguranță, mult mai sănătoase.

Voi cum le preparați mâncarea copiilor? Ce metodă vi se pare mai comodă?

Sursa

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Maria Golubkina și-a inventat propria nuntă
Articolul anterior
Daniela Burlaca: “ Vacanța de vis este acolo unde suntem noi” (FOTO)
Articolul următor