Mituri despre dinţii de lapte: Este inutil să-i tratezi!

Copy-of-IMG_-007
Lucia Fala,
medic stomatolog

Mulți părinți nu acordă o atenție deosebită dințișorilor copiilor din mai multe motive. Vom analiza câteva concepții false despre afecţiunile dinţilor de lapte și consecințele acestora asupra danturii permanente.
Mitul 1: Dinții de lapte nu sunt importanți pentru că vor fi schimbați cu cei permanenți

De fapt, dinții de lapte afectaţi de carie influențează direct calitatea celor permanenți. Mai multe boli care nu sunt tratate la timp se vor transmite dinților permanenți. Deci, trebuie să ai grijă de starea de sănătate a dinților micuțului din primele zile de viață.

slider-pe-site11

Mitul 2: Dinții copilului pot fi tratați și de un stomatolog pentru maturi
În realitate, cabinetele stomatologice de specialitate pentru copii au alt tip de abordare, iar medicii din aceste instituții au pregătire specială în pediatria stomatologica, luând în considerare toate particularitățile specifice organismului unui copil. Mai mult, procedurile sunt mai puțin dureroase.
Un stomatolog-pediatru trebuie să fie și un bun psiholog pentru a găsi limbă comună cu micuțul.

dintisori-de-lapte-copii-MM

Mitul 3: Este inutil să tratezi dinții de lapte cariați
A fost demonstrat că eliminarea timpurie a dinților de lapte duce la probleme grave. În primul rând, este vorba despre dificultăţi la masticaţie şi probleme cu sistemul gastro-intestinal. În al doilea rând apar dificultăţi asociate cu erupția dinților permanenți. După îndepărtarea dintelui cariat, dinții adiacenți încep să se deplaseze, încercând să umple spațiul gol. Mai târziu, dinții permanenți pot erupe în locul greșit. Lipsa dinților de lapte poate perturba dezvoltarea ocluziei și a scheletului facial. De aceea, ar fi mai bine să tratați cariile.

dinti-de-lapte

Mitul 4: Copilul își poate spăla dinții cu orice tip de pastă
În realitate, dinții micuțului trebuie curățați cu pastă pentru copii, special concepute pentru dinții de lapte. Acestea au un gust plăcut și, cel mai important, conțin o compoziție minerală de protecție.
Dinții copilului trebuie să fie spălați îndată după ce au apărut. La început cu o perie de silicon, pe care o îmbrăcați pe deget, iar mai târziu cu o periuță pentru copii în formă de jucărie. Cel mai importat este să îți deprinzi piciul să-și spele dinții calitativ dimineața și seara.

Mitul 5: Aparatele dentare arată ridicol, iar colegii vor face glume de prost gust pe seama copilului
Stomatologii au încetat de mult să aplice brackeți greoi și urâți. Aparatele dentare moderne sunt drăguțe, iar adolescenții le poartă cu plăcere, fără teama de a arăta ridicoli în fața colegilor. În plus, acum copilul poate alege culoarea dorită a brakeților, îi poate picta în diferite nuanțe sau poate opta pentru o pereche incoloră. Aparatele dentare sunt realizate din diferite materiale, prin urmare, arată și au grade de eficacitate diferite. Majoritatea părinților aleg brackeții din metal deoarece sunt și calitativi, și ieftini.

felluci copyFelluci
bd. Moscovei 15/3, of. 1, Chişinău, Moldova.
Recepţie: (+373 22) 491-490
Oficiu: (+373 22) 311-233
Mobil: (+373) 79 46 40 04

Andra, tunsă băiețește. Iată din ce cauză!
Articolul anterior
Nicolae Glib va fi, din nou, bunel! Nepotul se va naște în America!
Articolul următor
Alte articole interesante