Motivul pentru care această fetiță adorabilă nu se poate pieptăna!

Lyla Grace Barlow, de 5 ani, este adorabilă cu părul ei lung și blond, care pare mereu nepieptănat, însă micuța suferă de sindromul părului care nu poate fi pieptănat, cunoscut și sub denumirea de  cheveux incoiffables, de care până în prezent au suferit doar 100 de persoane în întreaga lume, printre care și celebrul Albert Einstein. Fetița nu se poate pieptăna și nu-și poate aranja deloc părul.

separator

Afecțiunea este provocată de mutația unei gene, ceea ce înseamnă că foliculii de păr ai Lylei sunt mai mult în formă de inimă decât rotunzi. Podoaba ei capilară nu poate fi pieptănată și nici coafată în nici un fel, părul ei stând în toate direcțiile.

Părinții micuței, Alex și Mark Baelow, din Derby, spun că au folosit o grămadă de produse pentru păr și styling în încercarea de a rezolva problema părului micuței, însă nimic nu a dat rezultate. „Când Lyla era mică, părul ei stătea ca la arici. Era imposibil de pieptănat și plângea de fiecare dată când încercam să băgăm peria in el. Însă, i-am spus că trebuie să-și accepte părul, pentru că este foarte rar și frumos”, a declarat mama fetiței.

„Un frizer m-a întrebat la un moment dat dacă i-am decolorat părul. Când i-am spus că nu, el a răspuns că nu a văzut niciodată un păr ca al ei și că nu știe ce să facă cu el”, a mai adăugat aceasta.

Acest sindrom se manifestă de la naștere, iar pe măsură ce timpul trece se estompează. Lucrurile încep să se mai îmbunătățească pe la 12 ani. În general sunt afectate persoanele cu păr blond deschis, cu fir mai uscat, ondulat. Primul caz de acest fel a fost semnalat în literatura de specialitate în 1973.

sursa: www.libertateapentrufemei.ro

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

O prezentatoare tv a rămas șocată: a făcut RMN la ovare, dar rezultatul primit era pentru cap
Articolul anterior
Modele de geci și paltoane de puf în tendințe pentru iarna 2018!
Articolul următor