O actriţă vorbeşte deschis despre momentul în care a pierdut sarcina

Actriţa povesteşte în detaliu tot ce s-a întâmplat în cazul ei, dorind astfel să inspire şi alte femei să vorbească deschis despre pierderea sarcinii. Ashley Williams, cunoscuta pentru rolul din filmul „Cum am cunoscut-o pe mama voastră”, şi-a scris povestea întitulată „Am nevoie să vorbesc despre pierderea sarcinii”, pentru Proiectul „Human Development”.

separator

vvvvAshley Williams, actriţa în vârstă de 37 de ani, a decis să vorbeasca deschis despre momentul în care a pierdut sarcina, în timp ce se afla într-un magazin alături de fiul ei. Cuvintele sale vorbesc clar şi răspicat despre momentul în care a pierdut sarcina şi despre faptul că puţine femei aleg să vorbească despre aşa ceva.

xxxxxActriţa povesteşte că, aflată în săptămâna a opta de sarcină, se simţea obosită, avea crampe şi îl ţinea pe fiul ei Gus în braţe, sprijinit pe şold în timp ce se aflau la un magazin.

„Am fost învatată la cursurile pe care le-am făcut că durerea poate fi productiva şi am simţit instinctiv că acele crampe pe care le-am simţit încă de dimineata sunt semnele miraculoase ale unei noi vieţi. Am încercat să zâmbesc. Mă gândeam ca în burtica mea creşte un bebeluş şi că este chiar puternic, apoi am simtit ceva pe picior” povesteşte Ashley Williams.

Acel „ceva” era sângele care îi curgea pe coapsa interioară. Gus, a văzut sângele pe mâinile mamei sale şi a întrebat ce este. Ashley i-a spus că este „o urgenţă”, şi-a şters mâna pe pantalonii care acum deja erau îmbibaţi de sânge. I-a trimis un mesaj soţului ei spunându-i: „Cred că am nevoie să vii acasă de la serviciu”.

În zilele care au urmat, moaşa care se ocupa de ea, i-a spus că este una din 4 femei de vârsta ei care au suferit un avort, ceea ce a fost un şoc pentru actriţa în vârsta de 37 de ani.

„Daca 25% din femeile de vârsta mea trec sau au trecut printr-un avort, de ce nu am fost pregatită pentru asta? De ce nu vorbim despre asta? De ce mă simţeam ruşinată, stricată, ca o rană deschisă?” a scris Ashley Williams.

Pe masura ce se vindeca, Ashley a început să îşi întrebe prietenele dacă au trecut printr-o pierdere a sarcinii şi a descoperit că majoritaea trecuseră prin aşa ceva. Apoi le-a întrebat: „Ai vorbit deschis despre asta?”. Răspunsul a fost unanim, scurt şi cuprinzător: „NU”. Acum, Ashley  vrea să ştie de ce.

„Nu multe persoane vorbesc despre sarcina lor înainte de a împlini 12 săptămâni de teama că vor pierde sarcina sau că vor fi nevoite sa facă întrerupere de sarcină dintr-o varietate de motive. Ce rost mai are să le spui oamenilor care nici nu ştiau că eşti însărcinată, vestea tristă că nu mai esti?”

Întrebându-se de ce multe femei nu vorbesc despre pierderea sarcinii, Ashley Williams vorbeşte despre sentimentul de inadecvare şi senzaţia de „defectă” care însoţesc pierderea sarcinii.

Femeile se întreabă invariabil daca nu cumva pierderea sarcinii este vina lor. Se simt înfrânte şi incomplete după ce pierd o sarcină şi tot ce se întâmplă în jurul lor nu le ajută deloc. Actriţa vorbeste despre cuvintele pe care medicii care s-au ocupat de cazul ei le-au folosit: „anomalie….defect…incapabil….incomplet…..nu este viabil”.

Nu este de mirare că femeile nu vorbesc deschis despre pierderea sarcinii, însă exact asta încearcă Ashley să schimbe. Ea le roagă pe femei să vorbească despre acest subiect în încercarea de a transforma un subiect tabu în ceva normal, pierderea sarcinii.  Ashley Williams spune că acele 25% dintre femei trebuie să vorbească deschis despre asta şi le reaminteşte că sunt curajoase şi puternice:

„Am fost acolo lângă voi în acel magazin, sangerând prin pantaloni. Acum sunt bine. Sunt o supravieţuitoare. Vindecată, voi încerca din nou”.

1469481838787

sursa

Guvernul României a renovat mai multe grădinițe din Rezina

Condiții moderne de educaţie pentru peste 600 de preşcolari din Rezina. Toate cele patru grădiniţe din oraş au beneficiat, în ultimii şase ani, de susținerea financiară a Guvernului României.

Vești bune! Programul de lucru al unor grădinițe va fi extins

Recent, una dintre ele şi-a redeschis uşile pentru micuţi. Investiţia României se ridică la jumătate de milion de lei, transmite Tvr Moldova.

Grădiniţa nr. 2 din oraşul Rezina găzduieşte 140 de copii. Instituţia a fost modernizată din banii oferiţi de Guvernul României. Ultima data, instituţia de învăţământ a fost reparată acum 36 de ani.

Oxana Berghi director, grădiniţă: „Din anul 1986, gradinita activează şi deja erau foarte putrede pardoselile, un pericol mare pentru securitatea copiilor, pana ieșeau și cuiele din ele. S-a renovat practic tot interiorul gradinitei, s-a renovat blocul alimentar, spalatoria, s-au schimbat 800 m patrati de pardosele.”

În candrul grădiniţei activează 28 de angajați. După renovare, au apărut noi locuri de muncă.

Părinţii spun că cei mici sunt încântaţi de noua grădiniţă şi au devenit mai dornici de a învăţa lucruri noi.

Aliona Babcinschi mamă: „Fetiţa mea mai mare mi-a spus: Ce baie frumoasa avem, ceea nu era mai înainte.”

Ana Donțu mamă: „Din câte cunosc eu, finanțarea este venită din partea guvernului României, în colaborare cu primăria noastra, adică au contribuit şi ei, și aici este și momentul dacă ar trebui de așteptat ca să se facă cu mult mai mult resurse de la primărie poate dura mult mai mult procesul. Resurse bune şi rezultat bun.”

Din costul total al lucrărilor, Guvernul României a oferit jumătate de milion de lei, iar Primăria oraşului Rezina este de 300 de mii de lei.

Simion Tatarov primar, oraşul Rezina: „Se înregistreaza sigur economii, economii esenţiale, nu mai spun despre asigurarea 24 din 24 cu apă caldă ceea ce înseamnă că vom avea mai mulţi bani pentru activităţi didactice.”

În ultimii 6 ani, toate cele patru instituții preșcolare din Rezina au beneficiat de susținere financiară din partea statului român. Peste 600 de copiii frecventează instituțiile preșcolare din oraș.

Marina Cârnaț și-a înțărcat mezina. Mama a opt copii, cuprinsă de nostalgie: ,,Mi-a plăcut mereu să alăptez…”

Având o experiență de maternitate bogată, mama a opt copii își împărtășește deseori cu urmăritorii săi situațiile din viața de zi cu zi, iar internauții îi apreciază curajul și înțelepciunea.

Mya, mezina familiei a împlinit un anișor, iar tânăra mamă a povestit cu emoții în mediul online despre experiența alăptării.

„Ultima alăptare a Myei…

Mi-a plăcut mereu să alăptez… Știind că îi ofer copilului cei mai buni nutrienți posibili, mă face să mă simt atât de importantă. 

As dori să descriu detaliat cum eu îmi înțarc copilașii.

Când e momentul de înțărcare? Cred că fiecare mamă decide atunci când ea e gata să înceapă acest proces. A decide înseamnă să fii hotărâtă și să ai un plan determinat.

 Pentru a nu provoca dureri, infecții, crize, eu elimin o masă de alăptare – copilul trebuie deja să aibă un regim de alimentație și de somn rutinat. Ideal o masă pe săptămână. Cu cât mai rar alăptez, cu atât mai puțin lapte voi produce și totul “arde” treptat și fără consecințe neplăcute.

Este crucial să fiu aici consecventă și să nu cedez. În locul mesei de alăptare eu îi ofer o masă solidă și îl ocup cu ceva interesant sau ne plimbăm afară.

Veți întreba cum e cu alăptările de noapte… Copiii mei dorm toată noaptea fără trezire, pentru că le-am făcut regim. Dacă încă mai alăptați noaptea, deși copilul este măricel, atunci e timpul să îl învățați să adoarmă singur. Îl alăptați și îl puneți în pătuț separat ca el să poată învața a adormi singur. Cu fiecare noapte va fi tot mai bine și mai bine, doar nu ceda.

Înțărcarea copilului tău, precum îmi place să spun la orice proces din maternitate, nu este ușoară (în loc de “este grea”). Fiecare mamă este diferită, fiecare copil este diferit, de aceea fiecare experiență va fi diferită.”, a povestit Marina Cârnaț, în vârstă de 38 de ani.

Internauții au oferit peste 10 mii like-uri pentru această familie frumoasă.

Reghina Todorenko și-a arătat nașterea acasă a celui de-al doilea fiu al ei

Vedeta rusă de origine ucraineană Reghina Todorenko și soțul ei, Vlad Topalov, au sărbătorit 1 lună de la nașterea celui de-al doilea fiu al lor, care a fost numit Mir, ceea ce în limba rusă înseamnă ,,pace”. Prezentatoarea TV a născut acasă și a împărtășit cu urmăritorii ei detalii despre naștere.

„O lună a zburat neobservată. Luna aceasta, familia noastră are de 2 ori mai multă dragoste și de 2 ori mai multe țipete ale copiilor, țipete, jucării și nopți nedormite, dar suntem fericiți”, a declarat Todorenko.

Vedeta faimoasă în Rusia a decis să nască al doilea copil acasă, într-o minipiscină. Totodată, fiul cel mare, Michael, în vârstă de 4 ani și jumătate, a fost și el prezent la eveniment.

„Acum o lună, am cunoscut cu toții copilul împreună. Nașterea cu soțul și fiul a fost fantastică! O unitate imensă de inimi și suflete. Mishka a intrat timid în sala de naștere și a zâmbit când a văzut noul membru al familiei”, a semnat Reghina prima fotografie cu nașterea acasă.

„L-am pregătit pentru naștere, am vorbit despre procesul întâlnirii cu copilul, i-am spus că ar putea veni un moment când mama va trebui lăsată în pace, că, poate, mama va scoate diverse sunete ciudate. Dar, Mishka nu a vrut să plece, și-a exprimat dorința de a fi cot la cot cu mama sa: „Te voi sprijini, mami”. Și m-am bucurat că chiar și în timpul contracțiilor mă voi putea juca cu fiul meu. Când s-a născut Mir, Mishka a fugit rapid în cameră, l-a îmbrățișat pe tata, s-a uitat în piscină, unde cel mic înota și a spus cu bucurie: „acum avem un bebeluș!”.

„Vă voi spune cum am decis să nasc acasă. O să râdeți, dar am avut un vis. Da, exact. Pur și simplu am simțit că vreau să nasc acasă. Știu că mulți oameni se tem de acest lucru, iar unii consideră că este o decizie lipsită de sens și periculoasă. Si așa este! Nașterea la domiciliu este periculoasă pentru femeile nepregătite pentru travaliu și rudele panicate care, la primul semn, sunt gata să trimită o tânără mamă la spital cu o lună înainte de naștere.

Nașterea la domiciliu este probabil periculoasă și pentru femeile însărcinate cu orice complicații. În multe centre de maternitate, viitoarea mamă este testată, iar apoi moașa decide dacă ar trebui să nască în aceste condiții sau să dea preferinta maternității. Îmi amintesc cuvintele moașei, al cărei curs l-am urmat: „A naște acasă este mult mai responsabil decât într-un spital. Trebuie să înțelegeți bine toate riscurile și să abordați pregătirea în mod conștient. Asta este adevărat. Nu încurajez pe nimeni să aibă o naștere la domiciliu! Aceasta este alegerea fiecăruia! Chiar dacă alegi o maternitate, tot faci cursuri de pregătire pentru naștere”.

Prima mea naștere a avut loc în maternitate. Soțul m-a susținut. ,,Desigur, vreau să naști într-un spital normal, dar dacă ești pregătită și vrei o naștere la domiciliu, eu sunt cu tine!”, aceste cuvinte ale soțului meu mi-au dat o încredere gigantică. Împreună cu Vlad am făcut cursuri și am studiat toate materialele, am gândit un plan aproximativ de naștere cu doula și moașa, dar acest lucru nu este întotdeauna suficient, scenariul nașterii unui copil poate fi complet imprevizibil. Mamele cu experiență știu cu siguranță că nașterea este adesea imprevizibilă”.

Cele mai memorabile apariții ale cuplului Jolie-Pitt pe covorul roșu!
Articolul anterior
SUPER exercițiu pentru mușchii taliei!
Articolul următor