O actriţă vorbeşte deschis despre momentul în care a pierdut sarcina

Actriţa povesteşte în detaliu tot ce s-a întâmplat în cazul ei, dorind astfel să inspire şi alte femei să vorbească deschis despre pierderea sarcinii. Ashley Williams, cunoscuta pentru rolul din filmul „Cum am cunoscut-o pe mama voastră”, şi-a scris povestea întitulată „Am nevoie să vorbesc despre pierderea sarcinii”, pentru Proiectul „Human Development”.

separator

vvvvAshley Williams, actriţa în vârstă de 37 de ani, a decis să vorbeasca deschis despre momentul în care a pierdut sarcina, în timp ce se afla într-un magazin alături de fiul ei. Cuvintele sale vorbesc clar şi răspicat despre momentul în care a pierdut sarcina şi despre faptul că puţine femei aleg să vorbească despre aşa ceva.

xxxxxActriţa povesteşte că, aflată în săptămâna a opta de sarcină, se simţea obosită, avea crampe şi îl ţinea pe fiul ei Gus în braţe, sprijinit pe şold în timp ce se aflau la un magazin.

„Am fost învatată la cursurile pe care le-am făcut că durerea poate fi productiva şi am simţit instinctiv că acele crampe pe care le-am simţit încă de dimineata sunt semnele miraculoase ale unei noi vieţi. Am încercat să zâmbesc. Mă gândeam ca în burtica mea creşte un bebeluş şi că este chiar puternic, apoi am simtit ceva pe picior” povesteşte Ashley Williams.

Acel „ceva” era sângele care îi curgea pe coapsa interioară. Gus, a văzut sângele pe mâinile mamei sale şi a întrebat ce este. Ashley i-a spus că este „o urgenţă”, şi-a şters mâna pe pantalonii care acum deja erau îmbibaţi de sânge. I-a trimis un mesaj soţului ei spunându-i: „Cred că am nevoie să vii acasă de la serviciu”.

În zilele care au urmat, moaşa care se ocupa de ea, i-a spus că este una din 4 femei de vârsta ei care au suferit un avort, ceea ce a fost un şoc pentru actriţa în vârsta de 37 de ani.

„Daca 25% din femeile de vârsta mea trec sau au trecut printr-un avort, de ce nu am fost pregatită pentru asta? De ce nu vorbim despre asta? De ce mă simţeam ruşinată, stricată, ca o rană deschisă?” a scris Ashley Williams.

Pe masura ce se vindeca, Ashley a început să îşi întrebe prietenele dacă au trecut printr-o pierdere a sarcinii şi a descoperit că majoritaea trecuseră prin aşa ceva. Apoi le-a întrebat: „Ai vorbit deschis despre asta?”. Răspunsul a fost unanim, scurt şi cuprinzător: „NU”. Acum, Ashley  vrea să ştie de ce.

„Nu multe persoane vorbesc despre sarcina lor înainte de a împlini 12 săptămâni de teama că vor pierde sarcina sau că vor fi nevoite sa facă întrerupere de sarcină dintr-o varietate de motive. Ce rost mai are să le spui oamenilor care nici nu ştiau că eşti însărcinată, vestea tristă că nu mai esti?”

Întrebându-se de ce multe femei nu vorbesc despre pierderea sarcinii, Ashley Williams vorbeşte despre sentimentul de inadecvare şi senzaţia de „defectă” care însoţesc pierderea sarcinii.

Femeile se întreabă invariabil daca nu cumva pierderea sarcinii este vina lor. Se simt înfrânte şi incomplete după ce pierd o sarcină şi tot ce se întâmplă în jurul lor nu le ajută deloc. Actriţa vorbeste despre cuvintele pe care medicii care s-au ocupat de cazul ei le-au folosit: „anomalie….defect…incapabil….incomplet…..nu este viabil”.

Nu este de mirare că femeile nu vorbesc deschis despre pierderea sarcinii, însă exact asta încearcă Ashley să schimbe. Ea le roagă pe femei să vorbească despre acest subiect în încercarea de a transforma un subiect tabu în ceva normal, pierderea sarcinii.  Ashley Williams spune că acele 25% dintre femei trebuie să vorbească deschis despre asta şi le reaminteşte că sunt curajoase şi puternice:

„Am fost acolo lângă voi în acel magazin, sangerând prin pantaloni. Acum sunt bine. Sunt o supravieţuitoare. Vindecată, voi încerca din nou”.

1469481838787

sursa

Cele mai memorabile apariții ale cuplului Jolie-Pitt pe covorul roșu!
Articolul anterior
SUPER exercițiu pentru mușchii taliei!
Articolul următor
Alte articole interesante