O familie de români a refuzat tăierea cordonului ombilical al nou-născutului. Află care a fost motivul

O familie de români din zona Udine (nordul Italiei) a refuzat, atunci când femeia a născut la spitalul San Daniele del Friuli, să taie cordonul ombilical al nou-născutului.

separator

„Din convingere personală”. Adică atât mama cât și tată copilului voiau să practice așa-zisul „Lotus birth”, procedură utilizată pentru prima dată în 1974 în California. În acest mod medicii nu mai intervin si lasă cordonul ombilical, care leaga fatul de placentă, să se usuce și să se desprindă natural, chiar daca se intampla la 5, chiar 10 zile de la naștere. Metoda însă poate provoca infecții cu efecte iremediabile pentru nou-născut, informează emigrantul.it


Împotrivindu-se de a tăia cordonul micuțului, (copilul începuse să dea semne de suferință) medicii au semnalat imediat autoritățile, la fața locului ajungând un procurorul Antonio De Nicolo care a convins și dispus continuarea procedurior medicale.

„Semn de tristețe al timpurilor, care arată la ce stadiu a ajuns medicina defensivă. Am răspuns că medicii trebuie să salveze copilul pentru că misiunea lor este să salveze vieți”, a spus procurorul.

Lucrurile au reluat însă cursul normal, mama și copilul fiind în afara oricărui pericol.

10 fructe și legume de toamnă care fortifică imunitatea
Articolul anterior
În 2014, era anorexică şi cântărea 32 de kilograme. Vezi cum arată acum după ce a scăpat de obsesia pentru diete
Articolul următor
Alte articole interesante