O moldoveancă a născut prematur la bordul unui avion

O moldoveancă în vârstă de 36 de ani a născut în ieri seară la bordul avionului care efectua cursa Moscova-Chișinău. Atât mama, cât și nou-născutul, care este băiat, au fost internaţi în Secţia Reanimare a Institutului Mamei şi Copilului din Capitală, scrie publika.md

658x0_Re-exposure-of-2011-04-20_DSC9194

Potrivit medicilor, starea femeii este stabilă, iar bebeluşul, care cântăreşte un kilogram și 400 de grame, are toate șansele de supraviețuire. Femeia era în luna a șaptea de sarcină și călătorea împreună cu fiica sa în vârstă de șase ani.

Cele două veneau de la Moscova, unde au stat patru luni. Directorul Institutului Mamei și Copilului, Ştefan Gaţcan, a spus că moldoveanca a născut singură, fără a fi ajutată de către personalul aeronavei.

„Femeia este într-o stare gravă, dar stabilă. A născut prematur un băieţel, la un termen de 27 de săptămâni. Copilul are şanse de supravieţuire de 99 la sută. Naşterea a fost desinestătătore în grupul sanitar al aeronavei şi a fost provocată de aspectele de aterizare-coborâre a navelor cu diferență hiperbarică. Posibil la această femeie persista și o eminență de naștere prematură”, a spus Ştefan Gaţcan.

Sursa: publika.md

Trucuri utile pentru garderoba de toamnă!
Articolul anterior
Scapă de paraziţi şi excesul de greutate cu două ingrediente
Articolul următor