O nouă modalitate de a naşte: naştere prin cezariană naturală!

Medicii pun în practică o nouă modalitate de naştere şi anume naşterea prin cezariană naturală. Şi asta pentru a oferi copilului mai multe şanse de a fi expulzat natural. Dar şi pentru a păstra intactă legătura emoţională între mamă şi bebeluş în timpul naşterii, potrivit specialiştilor.

separator

Naşterea prin cezariană naturală.

Până în prezent se ştia că există doar două metode de naştere: naturală (naştere vaginală) sau prin operaţie cezariană. De acum, există şi o a treia variantă prin care o femeie poate naşte – naştere naturală prin cezariană.

3451DFE500000578-3595970-image-a-16_1463543090026Aceasta presupune o intervenţie chirurgicală, în care medicul face o incize pe peretele abdominal şi uterin. După care copilul este lăsat să-şi găsească singur calea de naştere, fără a fi expulzat forţat.

Sarah Saunders, o mamă care a experimentat cezariana naturală, a postat pe internet videoclipul naşterii. Materialul video adunând peste 16 milioane de vizualizări.

3459347D00000578-3595970-image-a-27_1463605151521În  filmuleţ se poate observa modul cum bebeluşul practic s-a expulzat singur din uter.

34518A3C00000578-3595970-image-a-14_1463539424904Cezariana naturală este din ce în ce mai populară, deoarece se consideră ca oferă copiilor şansa să vină mai lent pe lume. Aşa cum se intâmplă în mod natural de fapt, mai degrabă decât aceştia să fie îndepărtaţi rapid de către medici de la corpul mamei.

34518B8800000578-3595970-image-a-15_1463539428344După cum raportează Daily Mail, poate dura până la patru minute pentru un copil să se nască în timpul unei cezariane naturale, înainte ca acesta să fie plasat pe pieptul mamei.

,,Multe femei spun că legătura cu copilul lor este mai puternică după o cezariană naturală şi există inclusiv dovezi care sugerează că modalitatea reduce o serie de complicații după naștere”, spune moaşa Belinda Green.

Părintele care iese în concediu de îngrijire a copilului va putea opta pentru o indemnizație de 90% din salariu

Părintele care iese în concediu de îngrijire a copilului va putea opta pentru o indemnizație de 90% din salariul pe ultimele 12 luni, dacă alege să o ia până la vârsta de 1 an și 2 luni a copilului.

Mamele aflate în concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de  natură salarială. Care este condiția obligatorie - Alba24

Asta prevede un proiect de lege votat în prima lectură. Rămân valabile opțiunile existente – 3 ani de indemnizație – cu 30% din salariu sau până la 2 ani și 2 luni, transmite Publika.md

De asemenea, se propun reglementări noi în Codul muncii pentru a clarifica cum poate angajatul beneficia de un regim flexibil de muncă.

Printre alte prevederi importante ale se numără și extinderea perioadei în care tatăl poate să-și ia concediul de paternitate de la 56 de zile pana la 12 luni, dar și acordarea dreptului de a partaja concediul de îngrijire a copilului între soți. Indemnizația se va calcula în funcție de salariul celui care stă în concediu.

Conform studiului Generații și Gen, circa 47% dintre femeile cu copii de vârsta până la 6 ani nu sunt încadrate în câmpul muncii și nici nu sunt în căutarea unui loc de muncă, ceea ce reflectă vulnerabilitatea femeilor. 

Perioada concediului paternal a fost extinsă de la 56 de zile până la 12 luni

Potrivit unui proiect de lege votat de Parlament, taţii vor putea petrece de la 56 de zile până la 12 luni pentru a-şi îngriji copiii.

Este ieftin prinţesă favorită de cine este platit concediul paternal -  sglaunchproperty.com

Scopul documentului este asigurarea echilibrului între muncă şi viaţa de familie şi mai multe opţiuni de implicare a taţilor în îngrijirea copilului, transmite trm.md

Noua normă prevede şi acordarea dreptului de a partaja concediul de îngrijire a copilului între soţi, iar indemnizaţia se va calcula în funcţie de salariul celui care stă are grijă de micuţ. Totodată, se prevede şi o nouă opţiune pentru indemnizaţia de îngrijire a copilului.

 Acum părintele care iese în concediu va putea opta pentru o indemnizaţie de 90% din salariul pe ultimele 12 luni, dacă alege să o ia până la vârsta de 1 an şi 2 luni a copilului. Rămân valabile opţiunile existente – 3 ani de indemnizaţie – cu 30% din salariu.

Cum a ajuns o fetiță de doar doi ani să fie considerată un geniu. Este cel mai tânăr membru al Mensa, organizația celor cu inteligență mult peste medie

O fetiță de doi ani din Kentuky a devenit cel mai tânăr membru MENSA, organizația celor cu inteligență mult peste medie. Probabil că va trece peste grădiniță și va fi înscrisă direct la școală. Deocamdată, însă, învață să facă la oliță.

Isla părea o fetiță de doi ani ca oricare alta. Nu sta locului o clipă, își făcea de lucru toată ziua cu jucăriile, se hârjonea cu pisica. Până într-o zi, când părinții au remarcat ceva diferit.

Louisville 2-year-old is Mensa's youngest member

Jasob McNabb, tatăl: “Îi place alfabetul! Întâi, a început să pronunțe literele… Apoi, a învățat să pronunțe cuvinte simple…”.

N-a trecut mult și micuța Isla deja citea.

Oldham County toddler is the youngest current member of American Mensa

Amanda McNabb: “Citea la nivel de grădiniță, grupa mijlocie. Așa că ne-am zis, hai să vedem cât de isteț este copilul nostru”.

Părinții au dus-o la un psiholog, care a decis să-i dea un test pentru inteligență, foarte rar folosit pentru copii atât de mici.

Fetița a obținut 99 de puncte din 100 posibile. Și acum, la doi ani, Isla este cel mai tânăr membru al MENSA, organizația celor cu un IQ mult peste medie.

Big brain, small frame: OC toddler, 2, becomes youngest American Mensa  member | Oldham Era | pmg-ky1.com

Amanda McNabb: “Sperăm să-și facă prieteni, să meargă la convenții, poate va obține niște burse… Ar fi grozav”.

Totuși, o fi ea isteață foc, dar Isla rămâne în multe privințe solidară cu prichindeii de vârsta ei.

Jasob McNabb, tatăl:“Citește mult mai bine ca alți copii de vârsta ei, dar încă lucrăm cu antrenamentul la oliță. La asta, încă este la nivelul obișnuit pentru doi ani”.

sursa

Valentin Uzun a mers la pescuit. Vezi ce pește a prins!
Articolul anterior
Nu acoperi căruciorul cu o pânză atunci când plimbi copilul vara! Iată ce se poate întâmpla
Articolul următor