Părinţi răpiți de tehnologie

Considerăm că adolescenţii şi tinerii sunt dependenţi de telefoane, computere, tablete şi alte dispozitive. Din păcate, se întâmplă destul de frecvent să vedem oameni pe stradă, în mijloacele de transport sau oriunde în altă parte, absorbiţi de ceea ce văd pe telefoanele sau tabletele lor, fiind absenţi la ceea ce se întâmplă în jur. Părinţii se pare că nu sunt o excepţie, dar atunci când folosirea tehnologiei consumă prea mult din timpul şi energia acestora, copiii sunt neglijaţi, notează npr.org.

separator
Mother-Using-Cellphone-With-Daughter-Holding-Teddy-Sitting-On-Bed-900x480

Dr. Jenny Radesky, medic pediatru, a observat acest fenomen şi a decis să analizeze comportamentul părinților și al copiilor. Ea și alţi doi cercetători au observat timp de o vară perechi de părinţi şi copiii lor, în timp ce luau masa la restaurante. Majoritatea dintre aceste perechi îşi petreceau aproape tot timpul cu telefonul, fiind mai captivaţi de acesta decât de copiii lor. În timpul experimentului, au observat o mamă care pusese telefonul mobil în căruciorul bebelușului ei. Acesta zâmbea și gângurea la ea, fără ca mama să-l observe însă. Era prea ocupată cu vizionarea unui videoclip.

Din observațiile și pregătirea ei în domeniul pedriatic, a concluzionat că acest comportament este greşit, deoarece părinţii sunt prima şi poate cea mai importantă sursă de informații pentru copii. Aceştia învaţă de la părinţi cum să vorbească și cum să se comporte, iar dacă timpul în care părinţii ar putea să interacţioneze cu copiii este folosit pentru altceva, copiii vor acuza în timp o mare pierdere în ceea ce priveşte dezvoltarea lor. Mai mult decât atât, neglijenţa părinţilor îi determină pe copii să caute o metodă de a le atrage atenţia, fie strigând, vorbind tare, făcând năzbâtii, lucruri pentru care mai apoi sunt şi certaţi.

Smartphone-addiction-500x407

Psihologul Catherine Steiner-Adair, autoarea cărţii The Big Disconnect: Protecting Childhood and Family Relationships in the Digital Age, spunea că, atunci când părinţii sunt mai atenţi şi mai concentraţi la viaţa lor digitală decât la cea a copiilor lor, aceştia din urmă pot suferi probleme emoţionale puternice. Prin comportamentul părinţilor, copiii înţeleg că orice este mai interesant sau mai important decât ei. Steiner-Adair, în cadrul cercetării pe care a realizat-o, a intervievat 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Aceştia au fost întrebaţi depre comportamentul părinţilor în ceea ce priveşte telefoanele mobile şi felul în care se simțeau ei. Majoritatea au răspuns că se simţeau singuri, furioşi, plictisiţi, supăraţi atunci când părinţii lor își petreceau timpul cu telefoanele.

Mai mult decât atât, psihologul Aric Sigman spunea că părinţii care folosesc în mod excesiv telefonul mobil sau tableta îi influenţează atât de mult pe copii, încât şi aceştia vor deveni dependenţi de aceste dispozitive. El vorbeşte despre nevoia de înlăturare a „paternităţii pasive” prin îndepărtarea lucrurilor care răpesc timpul şi împiedică dezvoltarea unei relaţii sănătoase. Steiner subliniază faptul că rezultatele de până acum sunt parțiale în ceea ce priveşte deconectarea părintelui de copil din cauza tehnologiei, dar recomandă mai mult timp şi mai multă atenţie dedicate copiilor.

Sursa

 

Doina Sulac a născut un băiețel: ,,Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat”

Doina Sulac a devenit mămică a doua oară! Artista a adus pe lume un băiețel sănătos.

Doina a făcut anunțul în această seară, 25 martie. Micuțul a venit pe lume la Institutul Mamei și Copilului.

Mămica fericită a publicat un mesaj duios pe pagina sa de facebook:

,,Am adus pe lume un băiețel!!! Sincere mulțumiri Institutului Mamei și Copilului din Capitală, pentru profesionalizm, în special Dlui director Sergiu Gladun care mi-a asistat nașterea prin cezariana. Recomand tuturor mamelor însarcinate să nască la acest spital public care dispune de condiții excelente, reparat și modernizat la cel mai înalt nivel de Guvernul României. Mulțumim, dragă Românie, pentru ajutorul acordat Moldovei. Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat!!! 🙏❤️”, a menționat Doina Sulac.

În aceeași postare, artista a împărtășit cateva imagini în care își ține comoara la piept, dar și un filmuleț din sala de operație.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil şi stând în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare

Doina Sulac mai are o fiică, pe nume Nicoleta, în vârstă de 17 ani.

În toamna anului 2022, artista s-a căsătorit cu iubitul ei, Isidor Tănase.

Felicitări părinților, multă sănătate familiei!

O femeie a născut într-un magazin din Piatra Neamț. Susține că nu știa că e însărcinată

O femeie în vârstă de 40 de ani a născut în toaleta unui magazin alimentar din Piatra Neamț, vineri, 24 martie.

Aceasta le-a spus cadrelor medicale ajunse la fața locului că nu știa că este însărcinată, a transmis Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ.

„Sarcina nu era luată în evidenţă. Pacienta susţine că nu ştia că este însărcinată. A născut în toaleta „Cherhana Precista” un băiețel de aproximativ 3 kilograme”, au declarat reprezentanţi ai SAJ Neamţ, conform Agerpres.

Pacienta şi nou-născutul au fost preluaţi de un echipaj şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, secţia Obstetrică-Ginecologie.

Interpreta Luciana Spînu a născut: ,,O dată semnificativă și puternica emoțional pentru mine”

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară. Ieri, 23 martie, ea a adus pe lume un băiețel sănătos. Soția regretatului muzician Dorin Ieșeanu a făcut anunțul astăzi, pe pagina sa de socializare, mărturisind că micuțul a venit pe lume ,,într-o dată semnificativă și puternică emoțional” pentru ea.

Tânăra interpretă Luciana Spînu a dezvăluit detalii despre relația cu  actualul său partener de viață | Unica.md

,,E minunat cum ne poate uimi Universul!
❤️❤️❤️ 23.03.23 ❤️❤️❤️
A venit pe lume copilașul nostru minune.
Mult mai devreme decât ne-am așteptat, însă a ales o dată semnificativă și puternică emoțional pentru mine. Nu o să intru în detalii pentru că cine trebuie înțelege despre ce vorbesc.
Va îmbrățișez pe toți cei cu inima curată și sinceră și vă mulțumesc pentru că ne sunteți alături în cele mai grele, dar și în cele mai deosebite momente din viața noastră.
,, Câinii latră, ursul merge”, iar îngerul nostru de sus ne este mereu protector!
Apropo, nu uitați că omul dă ce are-n suflet!
Nu uitați să fiți buni și să trăiți fiecare clipa, pentru că nu știm niciodată ce surprize ne pregătește viata. Mulțumesc celor ce își fac griji pentru noi… suntem bine…”, a dezvăluit interpreta, pe Instagram.

În urmă cu doi ani, pe 24 martie 2021, Luciana Spînu a rămas singură, cu un copil de doar câțiva anișori. Soțul interpretei, muzicianul Dorin Ieșeanu, s-a stins la doar 33 de ani, în urma complicațiilor cauzate de Covid-19.

După o durere imensă, interpreta și-a dat o nouă șansă pentru ea și fiul ei, Stelian. Mai jos, video emoționant publicat de tânăra mămică:

Remediu împotriva cancerului: descoperit şi interzis în urmă cu 35 de ani
Articolul anterior
Anna Lesko se zbenguie de parcă nici n-ar fi născut acum o lună!
Articolul următor