Părinții fără poliță medicală vor primi indemnizații pe copil până la vârsta de 2 ani

Perioada de plată a indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului se va majora cu jumătate de an pentru părinții care nu sunt asigurați medical. Proiectul de lege a fost creat cu scopul unei mai bune protecții sociale a familiilor cu copii, care nu beneficiază de alte asigurări sociale prin sistemul public și nici de un alt suport din partea statului în această perioadă.

separator
suficientemente-necesidades-posibilidad-trastorno-diferenciar_LPRIMA20150727_0107_32

Potrivit proiectului înregistrat în Parlament, suma însemnizației este de 580 de lei, iar perioada se va majora de la 1,5 ani la 2 ani.

Cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat necesare pentru plata indemnizațiilor lunare pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, persoanelor neasigurate ar fi constituit în anul 2016 circa 75,0 milioane de lei. În total fiind 39062 de persoane neasigurate care beneficiază de indemnizație lunară pentru creșterea copilului.

Autorii propun ca sursă pentru acoperirea acestor cheltuieli pot servi încasările majorate la bugetul public național generate de deprecierea valutei naționale.

sursa: www.deschide.md

Fondul de ten care-ți oferă protecție solară și-ți acoperă imperfecțiunile!
Articolul anterior
Adenofibromul mamar: tumoarea glandelor mamare care afectează femeile tinere
Articolul următor
Alte articole interesante