Petiţia unei mame, căreia medicii refuză să-i facă ligatură de trompe, din cauza vârstei prea tinere!

Femeia are doi copii și acum este însărcinată cu al treilea, pe parcursul a numai trei ani. Ea spune că a rămas însărcinată, deși a folosit pilule contraceptive. Acum, aceasta este hotărâtă să facă o operație de ligatură a trompelor uterine, însă medicii nu-i permit.

separator

hollyHolly Maitland susține că în curând va fi mama a trei copii și pentru că nu își mai dorește să aibă copii, aceasta vrea să recurgă la ligaturare chirurgicală a trompelor uterine, operație ce nu mai permite să faci niciodată copii.

Medicii refuză însă acest tip de intervenție chirurgicală spunând că femeia este prea tânără. Nici pe soțul ei nu doresc să-l opereze, din același motiv. Indignată de refuzul medicilor, aceasta a inițiat o petiție pentru a cere astfel guvernului australian să emită legi prin care să le dea dreptul femeilor să ia decizii de unele singure atunci când este vorba de trupul lor, de sănătatea lor, fie ea fizică sau mentală.

Holly susține că doar unui singur copil i-a dat naștere planificat, celelalte două sarcini au survenit pentru că pilulele contraceptive nu și-au făcut efectul în cazul ei.

”Ca femei, noi ar trebui să avem drepturi depline asupra deciziilor care privesc sănătatea noastră și dreptul de a ne reproduce, nu-i așa? Din păcate nu avem acest drept. Ni se spune în mod constant de către Departamentul de Sănătate că nu ne este permis să luăm propriile decizii. În fiecare zi femeilor le sunt ignorate deciziile pe care ele le iau pentru ele însele. De exemplu o femeie vrea o ligatură de trompe după ce a devenit deja mamă. Noi toate știm ce implică procedura asta, știm că nu este una reversibilă decât în cazuri foarte rare, dar e decizia noastră. Soților noștri le sunt refuzat operațiile de vasectomie după criterii de vârstă.
De ce? De ce alegerile care ar trebui să ne aparțină sunt în mâinile altora? Eu sper că putem schimba asta. Sper că putem să-i convingem pe ministrul Sănătății și pe primul ministru că este un drept al nostru. Ajutați-mă pe mine, ajutați-vă pe voi și ajutați alte femei și familii care au nevoie să decidă pentru ele însele”, a scris Holly ca argument al petiției pe care a lansat-o.
”Nu mi se pare normal să fiu discriminată pentru că am 22 de ani. Am 22 ani și în curând trei copii. Faptul că sunt tânără mă face să pot lua propriile decizii”, mai spune Holly care speră ca tot mai multe persoane să-i semneze petiția.

Ce este ligatura de trompe?

Ligatura de trompe este o procedură chirurgicală de sterilizare definitivă și ireversibilă. De regulă, la ea recurg femeile care au deja copii, tocmai pentru că după această operație nu mai poți deveni mamă din nou niciodată.

Totuși, medicii sunt foarte rezervați atunci când femeile tinere cer această procedură și nu sunt dispuși să facă astfel de operații înainte ca pacientele să împlinească 30 de ani. Se pare că în Australia există chiar și legi în acest sens.

În schimb, medicii oferă alte alternative de contracepţie la vârstele tinere, cele mai puțin invazive și care pot fi reversibile.

sursa

Prohor Shalyapin și Yana Grivkovskaya s-au dezbrăcat într-o ședință foto incendiară!
Articolul anterior
Ciuperca piciorului: cinci reguli pentru a evita infecţia
Articolul următor
Alte articole interesante