Pot vopsi părul în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii există multe restricții, unul dintre ele este și vopsitul părului. Cercetătorii de la ”Organization of Teratology Information Services” (specialiști care identifică factorii fizici, psihici și chimici, care acționează asupra embrionului determinând anomalii sau malformații congenitale) explică că nu există o legătură certă dintre vopsitul părului și malformațiile congenitale la făt. Ei menționează că foarte puține substanțe chimice din vopsea sunt absorbite de organism, care, în principiu, nu pot afecta dezvoltarea fătului.

separator

Și, totuși, probabil nici 0,1% nu vrei să riști, de aceea îți recomand:

  1. Vopsește-ți părul în trimestrul II și III de sarcină, când copilul este mai puțin vulnerabil, deoarece în primul trimestru de sarcină se formează aproximativ toate organele fătului.
  2. Evită contactul cu pielea, pentru că orice substanță chimică poate fi absorbită de organism prin piele nu prin păr. Fă-ți șuvițe, spre exemplu.
  3. Folosește mănuși, dacă îți colorezi singură părul.
  4. Stai într-un spațiu bine aerisit pentru a minimaliza expunerea la substanțe chimice utilizate în procesul de colorare.
  5. Clătește bine scalpul, după colorare.
  6. Folosește pigmenți naturali pentru vopsit:

Henna colorează firele de păr în acaju (maro-roşcat). Amesteci un pliculeț de henna cu apă până obții o pastă, aplici soluția pe păr și lași să acționeze timp de 40 min., după care speli bine scalpul. Adevărata henna este numai de culoare acaju, celelalte nuanțe sunt obținute printr-un proces chimic. Henna este eficientă în cazul părului gras, reduce eliminarea de sebum.

– Infuzia de mușeț sau sucul de lămâie – oferă strălucire părului blond și deschide cu o nuanță părul șaten. După ce te-ai spălat pe cap, clătește părul cu mușețel sau lămâie, lasă să acționeze 15 min., apoi clătește scalpul.

– Frunze de nuc sau ceai negru – faci infuzie din ele și aplici pe păr, lași să acționeze timp de 15 min., apoi clătești capul. Pentru o culoare mai închisă poți folosi chiar decoct din ele.

–  Coji de ceapa albă sau roșie – este indicat pentru părul blond. Astfel vei obține accente de nuanțe aurii.

Avantajele folosirii vopselei pe bază de pigmenți naturali sunt:

–  Nu conține produși chimici;

–  Are o acțiune mai blândă asupra scalpului;

–  Întărește firele de păr.

P.S. Comparativ cu vopsirea chimică care penetrează firele de păr înlocuind pigmenții naturali cu cei sintetici, vopseaua vegetală doar nuanțează culoarea naturală a părului prin reflexii de strălucire. De aceea nu te aștepta la o schimbare de culore a părului. În plus, față de un produs chimic, vopseaua naturală durează cca 4 săptămâni și uneori nu îți reușește de la prima vopsire obținerea rezultatului dorit.

Text: Snejana Țugui

Caz revoltător într-o grădiniță din Drochia

Caz revoltător într-o grădiniță din satul Sofia, raionul Drochia. O educatoare a pus trei copii să se dezbrace în pielea goală pentru că nu voiau să doarmă, totul sub privirile celorlalți copii din grupă. „A fost o glumă”, susține educatoarea după ce metoda sa de pedeapsă a ajuns la urechile părinților, dar și a administrației instituției de învățământ.

„Educatoarea spune că a glumit, doar că gluma asta nu a fost bună. Este o educatoare liniștită, noi nu ne-am așteptat la așa acțiuni din partea ei”, a declarat Alexandra Balan, directoare, grădinița „Albinuța”, s. Sofia, transmite nordnews.ro.

Lucia Magaleas este mama unuia dintre cei trei minori care au fost dezbrăcați și puși în ungher din cauza că n-ar fi dorit să doarmă la prânz.

„O doamnă, băiețelul căruia tot a fost dezbrăcat, m-a sunat și mi-a spus că „așa și așa s-a întâmplat, ce facem?”. La mine a fost o durere mare când am aflat. Am început a plânge. Am discutat cu dumneaei, ea a început a plânge, și-a cerut scuze și a spus că mai mult așa ceva nu se va întâmpla. – Educătoarea? – Da”, a povestit Lucia Magaleas, mama unuia dintre minori.

Incidentul a avut loc acum o lună.

„Mi-a fost obijduitor pentru copil. A venit seara, era tăcut, mâhnit, se simțea și el nu prea bine. A doua-treia zi s-a dus la grădiniță și când a venit mi-a spus că totul e bine. El la noi e vorbăreț”, a adăugat Olga Magaleas, bunica unuia dintre minori.

Deși părinții au ales să nu depună vreo plângere, managerul grădiniței a luat o altă decizie și a raportat despre cele întâmplate la Direcția de Învățământ din Drochia. Educatoarea, care are un stagiu de 10 ani în domeniu, continuă să activeze în cadrul grădiniței sub controlul administrației.

„Ne-am autosesizat, mă refer la Consiliul Administrativ și cel de Etică. I-am făcut o mustrare aspră pentru că este la prima abatere și am anunțat colectivul”, a adăugat Alexandra Balan, directoare, grădinița „Albinuța”, s. Sofia.

Educatoarea nu a fost de găsit nici la locul de muncă, nici acasă. În schimb, tatăl acesteia spune că fiica sa n-ar fi în stare să facă una ca asta.

„ Poate să fi fost o glumă ceva, ea nu este în stare să facă așa. Ei îi plac tare copii. Eu nu cred că ea să facă așa ceva”, a declarat bărbatul.

Părerile oamenilor din sat s-au împărțit. Unii acuză educatoarea, iar alții o justifică.

„Poate nu a fost normal să facă așa. Poate că e și o greșeală și nu a făcut bine. Cred că a vrut să-i învețe, să le dea o lecție că acum copiii sunt încăpățânați. Am nepoțică în clasa a șasea, ea a fost educătoarea ei. Eu probleme la grădiniță n-am avut.”

„Nu-i normal așa ceva. Astfel de educatori nici nu ar trebui să lucreze cu copiii. Ei trebuie să educe copiii normal, așa cum îi educă părinții. Ce drept ai tu să dezbraci copilul din cauza că nu vrea să doarmă?”

Autoritățile locale cred că asemenea metode de educație sunt inacceptabile și pot afecta viața copiilor.

„Este un caz ieșit din comun care nu face față localității noastre, inclusiv grădiniței, unde educăm copiii. Metoda de educare pe care a încercat doamna Educătoare să o întreprindă este una foarte rușinoasă, în urmă căreia au de suferit copiii, psihologic sunt traumați”, a conchis Veaceslav Magaleas, primar s. Sofia, r. Drochia.

Amintim că, tot luna trecută, câțiva părinți din Bălți au povestit că micuții lor sunt bătuți și umiliți la grădiniță. Atunci, totul a ieșit la iveală după ce unul dintre părinți a folosit un dispozitiv de înregistrare audio în instituția de învățământ.

Bloggerița Maggy Platon, în așteptarea fetițelor gemene! Imagini emoționante alături de fiu și soț

Bloggerița Maggy Platon urmează să devină din nou mămică! De această dată, emoțiile sunt duble, deoarece tânăra mămică este însărcinată cu gemene. Pentru că se apropie momentul culminant, Maggy și-a dorit o ședință foto alături de fiul și soțul ei. Așa că, iată câteva din ultimele poze cu burtica rotunjoară!

Bloggerița a dezvăluit cum se simte în perioada specială din viața ei.

“Ohhh, fetele mele, de-ați ști cât de mult vă aștept!

Al treilea trimestru este foarte greu, nu că aș fi trecut ușor prin celelalte, dar acum răbdarea mea e la limită deja.

Dar, a mai rămas puțin, încă puțin… ❤️”, a menționat Maggy, pe Instagram, postand și câteva fotografii din cadrul sesiunii foto, în care își arată burtica.

Tânăra mămică a ales deja și numele pentru cele două fetițe, iar ințialele acestora sunt ,,S” și ,,M”.

Magdalena Munteanu, cunoscută pe comunitatea de pe Instagram ca maggy.platon, a devenit mămică pentru prima dată pe 15 septembrie 2019.

Maggy Platon este urmărită de peste 75 de mii de abonați pe Instagram. Bloggerița își surprinde urmăritorii cu postări despre modă, stil sănătos de viață, parenting și călătorii.

mamaplus

Fiul Lucianei Spînu a împlinit o lună. Interpreta a publicat o poză emoționantă

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară pe 23 martie. Cuprinsă de emoții maxime, tânăra mamă a dezvăluit o fotografie adorabilă cu bebelușul ei, căruia i-a ales numele Marius.

mamaplus

Luciana a scris și un mesaj emoționant:

“Puiul nostru, astăzi are o lună !
Universul a vrut ca noi sa facem cunoștință mult mai devreme decât ne-am așteptat, și venit ca o minune și chiar cred ca ești minunea noastră…
Apariția ta în viața noastră a adus atâta liniște, culoare, magie, recunoștință… nu am cuvinte…
Atâta fericire și pentru Stelian… mă topesc când văd cât de tare te iubește și cu câtă gingășie te ,,drăgostește”.
Voi sunteți forța aripilor mele, voi sunteți zâmbetul meu, sunteți TOTUL  meu… 
Să crești mare, Marius!
Îngerașii noștri, să ne fiți sănătoși, că de restul o să avem noi grijă!”, a scris Luciana Spînu, pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi floare

Amintim că interpreta mai are un băiețel, pe nume Stelian, din căsnicia cu regretatul muzician Dorin Ieșeanu.

Dorin Ieșeanu și-a pierdut viața din cauza Covid-19, la doar 33 de ani.

După o perioadă plină de durere în care cerul s-a prăbușit efectiv peste ea, tânăra interpretă Luciana Spînu a găsit puterea de a se ridica de jos și a mai crede în iubire și în visul de a avea din nou o familie.

sursa foto: Facebook/Luciana Spînu

Obezitatea mamei scurtează durata de viață a copilului!
Articolul anterior
În Rusia homosexualii își vor putea oficializa căsătoria!
Articolul următor