Poţi umbla dezbrăcat în faţa copilului? Ce spun experţii

Mulţi dintre părinţi pot ajunge în situaţia în care să se dezbrace în faţa copiilor şi, probabil, nu sunt puţini cei care se întreabă dacă este potrivit să îşi arate goliciunea de faţă cu cel mic ori de la ce vârstă a copilului este bine să evite cu totul acest lucru. În cea mai mare parte, răspunsul experţilor, la aceste întrebări, coincide.

separator

p_100943679Pâna la vârsta de doi ani, este puţin probabil ca un copil să facă diferenţa dacă eşti îmbrăcat sau gol. După această vârstă, însă, copilul începe să devină conştient de părţile anatomice ale corpului, inclusiv de organele sale intime. Întrebarea este dacă şi tu te simţi confortabil atunci când copilul te vede dezbrăcat, opinează Susanne Ayers Denham, psiholog.

,,Unii părinţi sunt foarte deschişi în privinţa nudităţii faţă de copii, văzând acest lucru ca pe o modalitate de a-i învăța să accepte propriile lor trupuri. Unii, consideră că este bine copii să-şi vadă părinţii de acelaşi sex dezbrăcaţi, în timp ce alții cred că orice nuditate este problematică, întrucât ar putea transmite copilului mesaje cu conotaţii sexuale sau să stimuleze prematur sexualitatea la copii’’, relatează specialistul pentru portalul babycenter.com.

În jurul vârstei de 3,5 – 4 ani, copilul începe să facă diferenţă între corpul tatălui şi cel al mamei. Apoi, mai există şi curiozitatea, dar şi zecile de întrebări care îţi sunt adresate zilnic, pe diferite subiecte.

,,Odată ce copilul începe să manifeste interes pentru propriile părţi ale corpului, este probabil momentul să eviţi să-i schimbi scutecul ori să-l dezbraci în pielea goală în public. În acest moment este bine să înveţi copilul că nudititatea în public nu este un lucru politicos şi nu face parte din regulile unei societăţi contemporane”, sugerează psihologul.
,,În acelaşi timp, dacă copilul începe să reacționeze la goliciunea ta cu semne de jenă, cum ar fi zâmbete stupide, chicoteli, să-şi astupe ochii cu mâna sau să manifeste un interes sporit, este tocmai momentul oportun să nu îţi mai arăţi goliciunea în faţa lui’’, este de părere specialista.

Psohologul mai este de părere că nu ar trebui să te forţezi să adopţi nuditatea în familie dacă te simţi ciudat atunci când te expui gol în faţa copilului. În plus, poate că nu ai vrea ca cel mic să povestească prietenilor săi despre cum arată părinţii săi dezbrăcaţi. Deci, puţină discreţie nu strică niciodată, chiar dacă ai o viziune mai libertină în această privinţă.

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Testul rapid care îţi dezvăluie dacă ai carenţe de vitamine B în organism
Articolul anterior
Câteva dovezi ştiinţifice uimitoare despre ovule!
Articolul următor