Povestea bacteriilor „bune” sau cum tratezi copilul de diaree acută

Orice mamă îşi doreşte să aibă copii sănătoşi. Însă ştim cu toţii, că sistemul imun se dezvoltă treptat, și pentru ca el să fie puternic deseori este pus la încercare. Anume în timpul luptei cu infecţia în organismul lui se dezvoltă anticorpi. Aşa că,   scumpe mame, încercaţi să priviţi majoritatea bolilor infecţioase a copiilor ca pe o „călire” imună  a organismului micuţului. Acest element de dezvoltare a imunităţii nu este unul plăcut, dar este inevitabil.

separator

olitaCe putem face ca atunci când se îmbolnăveşte copilul, să se refacă mai repede? Sunt câteva recomandări generale, şi anume- alimentarea corectă, călirea organismului, aportul corect  de vitamine şi microflora intestinală echilibrată. Da, ultimul element  este foarte important, deoarece el contribuie la asimilarea corectă a alimentelor,  reprezintă o barieră  pentru toxine şi poate inhiba creşterea şi activitatea bacteriilor patogene din intestine.

olita(3)Intestinele noastre reprezintă un laborator complex. Anume aici se petrec ultimele etape de prelucrare a mâncării consumate, se absorb în sânge elementele și vitaminele necesare funcţionării normale a organismului, tot aici se pot absorbi și toxinele, dacă funcţia de barieră este afectată. Bacteriile creează un mediu favorabil, pentru ca aceste  procese  să se petreacă cu o eficienţă maximă. Atunci când în microflora intestinală există un dezechilibru, simptomele neplăcute nu se lasă întârziate, şi anume: diaree, balonări, constipaţie, absorbţie încetinită a unor elemente importante, predispunere la infecţii intestinale, iar  fraza „Mă doare burtica” se ţine scai de copilaşul nostru.  Cred că e o situaţie des întâlnită în practica multor mame. Dereglarea echilibrului poate apărea atunci când este/a fost recent o infecţie intestinală bacteriană sau virală, sau când am folosit antibiotice pentru tratarea diferitor boli infecţioase, sau în cazul unor boli gastro-intestinale, când este afectat procesul de fermentație. Vestea bună este, că azi sunt produse cu conţinut de bacterii folositoare, care ajută la normalizarea microflorei intestinale, astfel contribuind la întărirea imunităţii micuţului.

lacto-g2Pentru o funcţionare  bună, laboratorul nostru  intestinal are nevoie de pre- biotice şi pro- biotice. Cele  mai întâlnite tipuri de pro-biotice sânt lacto- și bifidobacteriile, iar pre-bioticele necesare sunt  fructooligozaharide. Preparatul Lacto-G, le are pe toate cele necesare. Bacteriile acidolactice din componenţa lui  restabilesc şi menţin echilibrul fiziologic al microflorei intestinale, creează condiţii nefavorabile pentru multiplicarea și activitatea microorganismelor  patogene, iar prezenţa fructooligozaharidelor face ca restabilirea florei intestinale să fie rapidă.  Alt avantaj al acestui produs este că lactobacteriile conţinute în el sunt acidorezistente şi nu se distrug în stomac sub influenţa sucului gastric, şi ajung nemodificate şi puternice în intestine,  la “ locul lor de muncă”.

Lacto GLacto-G poate fi administrat  concomitent  cu antibioticele, şi astfel să prevină afectarea microflorei intestinale. Fiind folosit  la copii 0-2 ani câte 1 capsulă pe zi, iar la copii 2-12 câte 1-2 capsule pe zi, Lacto-G ajută rapid şi eficient  la normalizarea funcţiei de absorbţie, şi funcţiei de barieră a intestinelor.

Creşterea copiilor este o muncă, iar “ fructele” pe care le culegem mulţi ani mai târziu sunt pe măsura aportului nostru de părinte. Noi nu putem sa-i ferim de multe boli, dar putem să-i ajutăm să crească puternici,  cu o imunitatea bine dezvoltată. Anume, la aceasta ne poate ajuta Lacto-G.  Pentru mai multe detalii întrebaţi medicul Dvs de familie.

Și nu uitaţi că igiena alimentară şi spălarea regulată pe mâini rămâne obligatorie! 

Eficacitatea terapeutică a preparatului „Lacto- G” în tratamentul bolii diareice acute la copii a fost demonstrată!

Preparatul Lacto-G conține atât probiotice, cât și prebiotice – fructooligozaharide.

Este demonstrat că multe tipuri de probiotice inhibă creșterea și activitatea bacteriilor patogene din intestine (Salmonella, Shigella, E.coli, Vibrio cholerae) și posedă efect imunomodulator. Diminuează pH-ul intestinal, îmbunătățesc funcția de barieră a mucoasei intestinului, condiționează eliberarea de metaboliți toxici.

Studiile efectuate demonstrează că probioticele reduc frecvența și durata diareii acute.

GMPȘos. Hîncești 43, of. 303
Tel. 22859630, fax. 22859631
www.gmp.ge

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Bronzul sănătos are prioritate!
Articolul anterior
Ce te împiedică să slăbești?!
Articolul următor