Povestea bacteriilor „bune” sau cum tratezi copilul de diaree acută

Orice mamă îşi doreşte să aibă copii sănătoşi. Însă ştim cu toţii, că sistemul imun se dezvoltă treptat, și pentru ca el să fie puternic deseori este pus la încercare. Anume în timpul luptei cu infecţia în organismul lui se dezvoltă anticorpi. Aşa că,   scumpe mame, încercaţi să priviţi majoritatea bolilor infecţioase a copiilor ca pe o „călire” imună  a organismului micuţului. Acest element de dezvoltare a imunităţii nu este unul plăcut, dar este inevitabil.

separator

olitaCe putem face ca atunci când se îmbolnăveşte copilul, să se refacă mai repede? Sunt câteva recomandări generale, şi anume- alimentarea corectă, călirea organismului, aportul corect  de vitamine şi microflora intestinală echilibrată. Da, ultimul element  este foarte important, deoarece el contribuie la asimilarea corectă a alimentelor,  reprezintă o barieră  pentru toxine şi poate inhiba creşterea şi activitatea bacteriilor patogene din intestine.

olita(3)Intestinele noastre reprezintă un laborator complex. Anume aici se petrec ultimele etape de prelucrare a mâncării consumate, se absorb în sânge elementele și vitaminele necesare funcţionării normale a organismului, tot aici se pot absorbi și toxinele, dacă funcţia de barieră este afectată. Bacteriile creează un mediu favorabil, pentru ca aceste  procese  să se petreacă cu o eficienţă maximă. Atunci când în microflora intestinală există un dezechilibru, simptomele neplăcute nu se lasă întârziate, şi anume: diaree, balonări, constipaţie, absorbţie încetinită a unor elemente importante, predispunere la infecţii intestinale, iar  fraza „Mă doare burtica” se ţine scai de copilaşul nostru.  Cred că e o situaţie des întâlnită în practica multor mame. Dereglarea echilibrului poate apărea atunci când este/a fost recent o infecţie intestinală bacteriană sau virală, sau când am folosit antibiotice pentru tratarea diferitor boli infecţioase, sau în cazul unor boli gastro-intestinale, când este afectat procesul de fermentație. Vestea bună este, că azi sunt produse cu conţinut de bacterii folositoare, care ajută la normalizarea microflorei intestinale, astfel contribuind la întărirea imunităţii micuţului.

lacto-g2Pentru o funcţionare  bună, laboratorul nostru  intestinal are nevoie de pre- biotice şi pro- biotice. Cele  mai întâlnite tipuri de pro-biotice sânt lacto- și bifidobacteriile, iar pre-bioticele necesare sunt  fructooligozaharide. Preparatul Lacto-G, le are pe toate cele necesare. Bacteriile acidolactice din componenţa lui  restabilesc şi menţin echilibrul fiziologic al microflorei intestinale, creează condiţii nefavorabile pentru multiplicarea și activitatea microorganismelor  patogene, iar prezenţa fructooligozaharidelor face ca restabilirea florei intestinale să fie rapidă.  Alt avantaj al acestui produs este că lactobacteriile conţinute în el sunt acidorezistente şi nu se distrug în stomac sub influenţa sucului gastric, şi ajung nemodificate şi puternice în intestine,  la “ locul lor de muncă”.

Lacto GLacto-G poate fi administrat  concomitent  cu antibioticele, şi astfel să prevină afectarea microflorei intestinale. Fiind folosit  la copii 0-2 ani câte 1 capsulă pe zi, iar la copii 2-12 câte 1-2 capsule pe zi, Lacto-G ajută rapid şi eficient  la normalizarea funcţiei de absorbţie, şi funcţiei de barieră a intestinelor.

Creşterea copiilor este o muncă, iar “ fructele” pe care le culegem mulţi ani mai târziu sunt pe măsura aportului nostru de părinte. Noi nu putem sa-i ferim de multe boli, dar putem să-i ajutăm să crească puternici,  cu o imunitatea bine dezvoltată. Anume, la aceasta ne poate ajuta Lacto-G.  Pentru mai multe detalii întrebaţi medicul Dvs de familie.

Și nu uitaţi că igiena alimentară şi spălarea regulată pe mâini rămâne obligatorie! 

Eficacitatea terapeutică a preparatului „Lacto- G” în tratamentul bolii diareice acute la copii a fost demonstrată!

Preparatul Lacto-G conține atât probiotice, cât și prebiotice – fructooligozaharide.

Este demonstrat că multe tipuri de probiotice inhibă creșterea și activitatea bacteriilor patogene din intestine (Salmonella, Shigella, E.coli, Vibrio cholerae) și posedă efect imunomodulator. Diminuează pH-ul intestinal, îmbunătățesc funcția de barieră a mucoasei intestinului, condiționează eliberarea de metaboliți toxici.

Studiile efectuate demonstrează că probioticele reduc frecvența și durata diareii acute.

GMPȘos. Hîncești 43, of. 303
Tel. 22859630, fax. 22859631
www.gmp.ge

Femeie arestată pentru moartea fiului ei, uitat în mașină, în plină caniculă

O femeie din SUA a fost arestată în cursul acestei săptămâni, după ce a fost acuzată pentru moartea fiului ei adoptiv, în vârstă de cinci ani. Copilul a fost închis în mașină, în plină caniculă, timp de șapte ore, conform NBC News.

Potrivit Poliției din Omaha, statul Nebraska, femeia în vârstă de 40 de ani, pe nume, Juanita Pinon a fost pusă sub acuzare, după ce copilul a fost găsit în mașină, miercuri dupăamiază, în jurul orei 17:00.

Autoturismul era într-o parcare din apropierea salonului de înfrumusețare la care lucra Pinon, a spus Chris Gordon, purtătorul de cuvânt al Poliției, pentru NBC News, conform AK-24.

Băiețelul a fost lăsat în mașină timp de aproximativ 7 ore, în timp ce mama lui vitregă era la muncă. Conform Poliției, minorul a fost dus de urgență la spital, dar nu a mai putut fi salvat. De asemenea, femeia a refuzat le spună agenților dacă a lăsat intenționat copilul în mașină sau dacă a fost o greșeală.

În urmă autopsiei se va află dacă băiețelul a murit din cauza expunerii la căldură sau din altă cauza, a mai spus Chris Gordon.

În Omaha, zilele trecute temperaturile au atins 89 de grade F (32 de grade Celsius). Dar „temperatura din interiorul mașinilor poate fi mult mai mare decât afară”, a spus Janette Fennell, fondatoare și președinte al organizației KidsAndCars.org.

Gândițiva la temperatura din interiorul unui vehicul precum o seră. Ai un vehicul, este multă sticlă în el și apoi, în funcție de unghiul în care te afli față de soare, se încălzește foarte repede”, a spus ea, adăugând deschiderea geamurilor deschise nu este suficientă pentru a răci o mașină.

„De fapt, am documentat decese în cazul în care temperaturile de afară au ajuns și până la de 60 de grade C,” a mai spus această.În 2024, cel puțin 10 copii au murit în SUA din cauza caniculei, după ce au fost uitați în mașini.

Dorești să deschizi o creșă de tip familial? Programul nostru îți oferă mentoratul și finanțarea de care ai nevoie – până la 50 000 MDL

Termen de aplicare extins: 24 iunie 2024, ora 23:59.

Ai visat vreodată să ai propriul mic univers de bucurie și zâmbete copilărești, un loc unde fiecare zi aduce o nouă aventură în învățarea și creșterea celor mici? Ei bine, visul tău poate deveni realitate. Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în parteneriat cu Street Child și UBS Optimus Foundation lansează Programul de Mentorat pentru Prestatorii de Servicii Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial (creșe de tip familial).

Acest program ambițios este gândit să te ghideze pas cu pas în parcursul de la vis la realitate, începând cu informarea completă privind legislația în vigoare și până la lansarea propriu-zisă a creșei. Vei primi instruirea necesară pentru a naviga prin procesul de înregistrare, pentru a organiza și echipa corespunzător spațiul de îngrijire și pentru a te asigura că facilitățile oferite de tine sunt la standardele dorite.

Iar pentru că dorim să te susținem nu doar cu informații, programul nostru include și un suport financiar considerabil. Fiecare participant/ă selectat/ă va primi echipamente esențiale, de la paturi confortabile și scaune de masă, până la truse medicale, jucării educative și cărți, toate în valoare de până la 50 000 MDL pentru a deschide una dintre cele 19 creșe de tip familial pe care le vizăm.

Nu îți face griji pentru cheltuielile suplimentare – toate costurile legate de instruiri, deplasări și actele necesare pentru înregistrarea serviciului de îngrijire vor fi rambursate. Ceea ce cerem în schimb este timpul și dedicarea ta. Urmează 6 luni intensive în care împreună cu tine vom lucra la realizarea visului tău. Mai jos vezi etapele programului nostru de suport. 
Serviciile alternative de îngrijire de tip familial sunt concepute să fie acordate într-un cadru intim și personalizat, direct la domiciliul îngrijitorilor, limitate la un număr maxim de cinci copii. Acest aspect asigură o îngrijire focalizată și o atenție sporită pentru fiecare micuț, creând un mediu familial, sigur și stimulativ pentru dezvoltarea lor.

Pentru cei/cele interesați/te să contribuie la acest efort și să se alăture programului nostru, vă încurajăm să vă înregistrați utilizând linkul de înregistrare AICI (Ro) formularul în limba rusă AICI) și să începeți drumul către a deveni un prestator/prestatoare de servicii de îngrijire de excepție. Termen extins: 24 iunie

Dacă ai visat vreodată să contribui activ la comunitatea ta prin deschiderea unei creșe, aceasta este ocazia ta. Nu rata această oportunitate unică de a aduce schimbare și de a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Te așteptăm în program!

Pentru detalii, contactează-ne: cpd@progen.md

_____________________

Acest apel are loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie pentru populația de refugiați ucraineni”, implementat de către #CPD, cu susținerea Street Child și UBS Optimus Foundation.

O mamă a descoperit mucegai în jucăria de dentiție a fiicei sale

Pe piață există celebrele inele pentru dentiție, care îi ajută pe micuți să mestece pentru a suporta mai ușor disconfortul și durerea gingivală.

De obicei, jucăriile de dentiție pentru copii sunt realizate din materiale nontoxice. Medicii stomatologi ne sfătuiesc să le evităm pe cele umplute cu lichid, fiindcă se pot sparge sau rupe, iar conținutul s-ar putea scurge în gura copilului, însă nici cele umplute cu aer nu sunt tocmai indicate.

Saliva bebelușului sau apa cu care spălăm o jucărie umplută cu aer poate pătrunde prin îmbinarea cauciucului, iar astfel în interior se pot dezvolta mucegai și bacterii. O mamă de peste granițe, de exemplu, a rămas șocată după ce a descoperit cât mucegai se afla în jucăria de dentiție, sub formă de girafă, a fiicei sale!

Într-un clip pe TikTok femeia a tăiat, din pură curiozitate, o jucărie de dentiție a fiicei sale cu foarfeca pentru a vedea ce se ascunde în interior. Ea spune că inițial, jucăria a aparținut fiicei sale mai mari, care nu a mai folosit-o de mai bine de un an, iar acum i-a dat-o copilului ei mai mic pentru a se juca cu ea, relatează qbebe.ro.

„A primit asta când era bebeluș și îi plăcea la nebunie, o ronțăia tot timpul. Nu a mai folosit-o de aproximativ un an, dar recent am găsit-o împachetată prin casă și i-am dat-o bebelușului meu să se joace cu ea. Dar el a primit deja în dar una nouă, așa că am decis să o deschidem pe cea veche și să vedem cât de scârboasă este pe interior”, spune mămica în timp ce taie cu foarfeca jucăria sub formă de girafă. Mare i-a fost mirarea când a văzut cât mucegai se strânsese în interior.

„Oh, Doamne. Nu se poate. Doamne, mi s-a făcut pielea de găină. Va trebui să arunc foarfeca asta. Priviți cât mucegai. E scârbos. Dacă așa arată o jucărie de dentiție în interior, imaginați-vă cum arată interiorul jucăriilor pentru băiță”, a continuat aceasta. 

Între timp, purtătorii de cuvânt ai companiei care produce jucăriile de dentiție respective, au declarat pentru tyla.com:

„Jucăriile de dentiție Sophie la Girafe sunt încă produse în mod tradițional în Franța, folosind procese care implică 14 operațiuni manuale și s-au respectat întotdeauna cele mai stricte reglementări. Siguranța copiilor și satisfacția părinților lor reprezintă prioritatea noastră principală, iar toate produsele noastre sunt testate în permanență și în conformitate cu standardele globale.

Jucăria de dentiție Sophie la Girafe este fabricată din cauciuc natural în proporție de 100%, astfel încât instrucțiunile de utilizare și de curățare trebuie respectate cu atenție. Așa cum este indicat pe ambalaj, recomandăm curățarea suprafeței cu o cârpă umedă. Nu trebuie scufundată în apă și nici clătită, deoarece se poate deteriora”.

Bronzul sănătos are prioritate!
Articolul anterior
Ce te împiedică să slăbești?!
Articolul următor