Povestea unei femei, al cărei copil a fost schimbat la naştere

Pentru o femeie, care tocmai şi-a adus bebeluşul pe lume, este cu neputinţă să-şi imagineze o asemenea situaţie, dar iată că unei mame i s-a întâmplat, să-i fie schimbat copilul la naştere, iar motivul pentru care acest lucru s-a produs  nu este desluşit nici astăzi de către părinţi.

separator

1465005921902

În mai 2015, Mercy Casanellas, o femeie de origine salvadoriană, care locuiește în Texas împreună cu soțul său britanic, Richard Cushworth, şi-a dorit să revină în țara sa natală pentru a da naștere copilului.

Băieţelul a fost născut prematur, așa că a trebuit să-și petreacă prima noapte în secţia specializată de profil. Înainte de a fi luat, Mercy a reuşit pentru scurt timp să-şi îmbrăţişeze copilaşul, să-l sărute şi să-i admire chipul.

În ziua următoare, Mercy a primit copilul, însă avea suspiciunea că arăta altfel decât micuţul pe care îl îmbrăţişase în seara precedentă. Femeia s-a plâns personalului spitalului, dar revendecările sale nu au fost băgate în seamă.

Swapped-FI-this-one--720x547

Mercy și soțul său a revenit în Texas, însă nu puteau scăpa de sentimentul că băieţelul nu ar fi copilul lor biologic. Când micuţul a împlinit vârsta de patru luni, părinţii l-au supus unui test ADN, iar faptul s-a confirmat: copilul nu aparţinea celor doi.

Casanellas și Cushworth erau devastaţi de durere. Femeia a căzut pe podea, după care şi-a revenit şi a întrebat doar atât: ,,Unde e copilul meu?”. Se pare că fiul celor doi fusese dat unei alte familii, din El Salvador. Soţii au mers în regiune şi au făcut schimb de copii în septembrie 2015.

„Am luat copilul, toate hăinuţele, jucăriile şi l-am predat. Asta a fost cea mai dificilă parte a situației”, a declarat Mercy Casanellas pentru BBC.

Soţii s-au reţinut în El Salvador timp de 8 luni, o perioadă foarte grea, în care au trebuit să perfecteze toate actele necesare, pentru a se putea întoarce cu fiul lor biologic în SUA.

baby80-640x457

casanellas-prensa-2_971985c

1464980560621

_89862754_familycourtesyofmercyandrichcushworth

După trauma suferită, părinţii şi-au revenit cu greu din punct de vedere psihologic şi nu cunosc nici în ziua de azi circumstanţele producerii incidentului.

alte Articole interesante