Regulile Bill Gates de aplicat în educaţia copilului

Ce părinte nu doreşte reuşita şi succesul copilului său? Ceea ce mulţi părinţi omit sau uită este că perioada copilăriei şi a adolescenţei sunt echivalentul unui antrenament pentru viaţă, iar de modul în care părintele reuşeşte să-şi pregătească copilul depinde succesul lor în viaţă.

separator

Se pune foarte mult accent pe încrederea în sine şi pe nevoia de mulţumire a copilului. Părintele spune: „E mic, are nevoie de ajutorul, susţinerea mea. Are nevoie ca dorinţele să-i fie împlinite.” Bill Gates, unul din cei mai bogaţi oameni şi în mod cert unul din oamenii care a reuşit în viaţa susţine că regulile de aplicat în educaţia copilului ar trebui pliate după alte criterii şi după alte principii.

1-regulile-bill-gates-de-aplicat-in-educatia-copilului-4829-b

Sentimentul de automultumire şi învăţăturile corecte din punctul de vedere al politicilor educaţionale au creat o generaţie de copii lipsită de noţiunea de realitate şi incapabila sa infrunte esecul din lumea reala„, spune Bill Gates. Din puctul lui de vedere regulile unei educaţii solide care să-i ducă spre succes trebuie să abordeze următoare principii:

Regula nr. 1: Viaţa nu e dreaptă – obişnuieste-i cu ideea!
Regula nr. 2: Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva înainte de a te lăuda.
Regula nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei fi muncit un deceniu înainte, pentru asta.
Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, aşteaptă să-l cunoşti pe primul tău sef!
Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este sub demnitatea ta. Bunicii tăi numeau asta ŞANSĂ!
Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi! Nu te lamenta pentru greşelile comise, învaţă din ele.
Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauza că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despăduchezi propriul dulap.
Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli s-au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă cu nimic din viaţa reală. În viaţa reală ai dreptul la un singur răspuns.
Regula nr. 9: Ce vezi la televizor nu e viaţa reală. Ce vezi în filme nu este viaţă reală. Viaţa reală este mereu mult mai simpla în general, dar infinit mai complicată pentru fiecare în parte.
Regula nr. 10: Fii amabil cu tocilarii. Există şansa ca în viitor să lucrezi pentru vreunul dintre ei.

Sursa

Cum s-au descurcat fetele din SSS la primul test alimentar!
Articolul anterior
Ce spune forma ochilor despre tine
Articolul următor
Alte articole interesante