Rușinos! Cum a fost umilită o elevă din Capitală de către profesoara sa?

Un scandal uriaș s-a iscat la un liceu din Capitală între o elevă de clasa a VI-a și dascălul său. Eleva susține că profesoara ar fi insultat-o în mod public pe ea, dar şi pe mama sa, despre care a spus că ,,şterge fundurile peste hotare”.

separator

aaPotrivit publika.md, incidentul s-a întâmplat ieri, în timpul orelor, la liceul „Dante Alighieri” din Chişinău.

Eleva spune că în timpul orei de educaţie plastică, profesoară a insultat-o atât pe ea, cât şi pe mama sa.

„Să ştii ca mama ta te lasă baltă întotdeaună şi pe mine nu mă interesează că nu ai casă, nu ai tată şi că mama ta este undeva, dar eu ştiu ca ea se duce în Italia să şteargă „cururile” la un moşneag”.

Declarațiile fetei sunt confirmate și de unii colegi de-ai săi:

„O spus că n-are tată că nu învaţă, că mama ei este plecată în Italia că naşte şi după asta pleacă şi lasă copii, că este destrăbălată”.

Profesoara, însă, respinge acuzaţiile şi spune că doar a atenţionat-o pe copilă să nu mai mănânce în timpul orelor și că, de fapt, colegii fetei ar fi jignit-o, nu ea.

Administraţia liceului susţine că acest caz va fi examinat în cadrul şedinţelor Consiliului de Etică al instituţiei, iar dacă se va demonstra vinovăţia, profesoara va fi pedepsită.

„În cazul dat, va fi aplicat Codul Muncii în care este un articol specificat că doar printr-un singur de abuz sau violenţă, profesorul poate fi eliberat din serviciu”, spune directorul-adjunct al liceului „Dante Alighieri”, Valeriu Gânga.

Părinţii elevei în vârstă de 11 ani sunt divorţaţi de ceva timp. Acum, fata este crescută de mama sa. Din cauza problemelor financiare, femeia a fost nevoită să plece în Scoţia, iar copila a fost lăsată în grija unei prietene.

În urma acestui incident, mama fetei intenţionează să revină acasă şi facă o reclamaţie la Ministerul Educaţiei, dar şi la poliţie.

Un locuitor al Capitalei, șocat de ceea ce a descoperit într-un pește congelat!
Articolul anterior
Eurovision Moldova 2017! Iată lista candidaților care au depus dosarele de participare la concurs
Articolul următor