Scrisoarea unei eleve de clasa a XII-a către dascălii săi: ,,Domnilor profesori, știți că avem și suflet?”

,,Sunt în ultimul an de liceu. Am trecut prin fiecare fază a ceea ce ei vor să credem că este educația. Ei bine, acum, elevă în clasa a XII-a, pot spune cu mâna pe inimă că școala nu înseamnă educație. Școala e doar un loc unde, dacă ai noroc, poți întâlni…oameni”, scrie eleva de liceu pe blogul său.

separator
profesor-reclamatie

,,Când în schimb te lovești doar de titlul de profesor, caz în care eventual se face și exces de zel, nu faci decât să robotizezi ceea ce însemni tu cu adevărat. Toate astea vin la pachet cu lovituri menite să te înjosească, să te supună unui sistem bolnav, unui sistem bazat pe reținerea ideilor altora și nici pe departe pe dezvoltarea propriilor idei.

Când vrei să ieși din rând, au grijă să te bage la loc.

Am avut întotdeauna medii bune: clasele V-VIII (șefă de promoție, media 9,88), clasa a IX-a (9,64), clasa a X-a (9,87), clasa a XI-a (10). M-am implicat într-o mulțime de activități, iar când nimic interesant nu se mai întâmpla în liceul meu, am înființat pe cont propriu o trupă de teatru. Am scris și am regizat prima mea piesă. Aplauze, aplauze, aplauze. Profesori care se mândreau cu numele și realizarea mea. Am publicat și prima mea carte. Aplauze, aplauze, aplauze. Profesori care îmi puneau numele pe lista de onoare a liceului ( „Uite, eleva noastră.” , „Uite, e din liceul nostru”). Maximum 3 profesori au cumpărat cartea, alții așteptându-se să o primească cadou. (Menționez ca fapt divers că am așteptat aproape 3 ani ca ai mei să-mi poată da banii necesari publicării). De asemenea, mulți dintre domnii profesori doreau să mă implic în activitățile desfășurate de dumnealor, însă când intrau în discuție alte activități primeam permisiunea de a pleca de la ore doar cu senzația că mi se făcea un mare favor pe care nu-l meritam întru-totul.

Azi, în clasa a XII-a, mi s-a spus că în ultimii 3 ani de liceu am tratat școala superficial. Mi s-a spus că am un simț social care atinge extreme, asta ca și cum ar fi un lucru rău. Mi s-a spus că toți ne găsim nașul și că sunt obligată să nu mă mai implic în alte proiecte dacă nu vreau să rămân corigentă. Pentru a încheia într-o notă „optimistă”, am fost dată drept exemplu negativ în fața întregii clase.

Nu. Nu a fost prima dată în care a trebuit să-mi înghit cuvintele, și gândurile, și bătăile de inimă, și tot. Nu a fost prima dată când mă înțepa în piept să știu că dreptul la liberă exprimare al unui elev este de fapt sancționat dacă opinia expusă nu este pe placul profesorului. Nu a fost prima dată când am fost lovită pentru că vreau să ies din mulțime, să fac mai mult, să fiu mai mult decât o bucată de carne care reține și redă informații la comandă.

Domnilor profesori, știți că avem și suflet?

Știți, domnilor profesori, că timpul nostru nu se reduce strict la a vă învăța materia? Știți că avem hobby-uri, vise? Știți că unii dintre noi au probleme acasă? Că suntem oameni și nu roboți? Știți că putem face cu mult mai mult decât să ne comportăm ca niște reportofoane?

Probabil veți spune că ăsta-i sistemul. Ei bine, nu, nu e sistemul în totalitate de vină. Problema e că uitați de ce v-ați ales această meserie, problema e că uitați să împărțiți cu noi altceva în afară de informații rigide pe care uneori le notați în funcție de starea dumneavoastră de spirit.

Am întâlnit persoane care înainte de a fi profesori în fața unei clase au fost oameni. Am întâlnit profesori a căror oră mi-a captat atenția, făcându-mă curioasă să aflu cât mai mult despre lucruri care nu aș fi crezut niciodată că mă vor interesa. Am privit oameni care veniți în fața clasei nu ne-au privit de sus, ca pe o gloată de inferiori, ci au răs cu noi, ne-au dat lecții de viață și încredere să fim ceea ce suntem de fapt, fără a ne supune efectului de turmă. Păcat…Dumnezeule!…păcat că au fost atât de puțini!

N-am să spun că noi, elevii, suntem cu toții ușă de biserică, pentru că aș spune un mare neadevăr. Însă, de ce tu, profesor ce te vrei a fi respectat, ba chiar apreciat pentru ceea ce faci, lovești, și înjosești, și dezguști un elev care și-a dat întotdeauna silința și întotdeauna a încercat să fie activ în școala în care predai? Uiți oare că bucata de carne din fața ta are și… suflet?

Înainte de a ne diviza în elevi și profesori…suntem oameni! Respectul pentru un simplu titlu este un respect scârbit și rece”.

sursa

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Și în gri putem fi stilate, ne demonstrează fashion bloggerița Mia Beschieri
Articolul anterior
”Găinușă din ou”. Rețeta cu care poți convinge un copil mofturos să mănânce ouă
Articolul următor