Scrisoarea unei mame către medicul care i-a recomandat să avorteze fetiţa cu sindromul Down

După ce a aflat în timpul sarcinii că fiica sa se va naşte cu sindromul Down, în ciuda insistenţelor medicului, femeia a refuzat să renunţe la sarcină. La un an şi trei luni de la naşterea fiicei sale, Courtney Faith Baker, din Stanford, Florida, spune că nu şi-ar fi putut imagina viaţa fără fetiţa ei şi că nu regretă decizia pe care a luat-o.

separator

povestea-emotionanta-a-unei-fetite-cu-sindromul-down

Mama şi fetiţa sa au decis să-i scrie o scrisoare emoţionantă medicului care, în repetate rânduri, a încercat să o convingă pe femeie să facă avort, motivând că acest copil le va îngreuna viaţa.

„Sper să vadă mai departe de cuvintele scrise de mine pe hârtie. Emmy este dovada vie că aceşti copii cu nevoi speciale nu sunt o povară şi îţi pot schimba total viaţa, însă în bine. Ea o face deja pentru familia noastră”, a declarat Courtney pentru ABC News.

sindromul-down-emersyn-faith-baker

„Dragă domnule doctor,

Mi-a povestit recent o prietenă că atunci când medicul ei îi făcea ecografiile îi spunea mereu că fiul său este perfect. După ce fiul său s-a născut şi a fost diagnosticat cu sindromul Down ea a mers din nou la acelaşi medic care s-a uitat la băieţel şi i-a spus din nou <ţi-am spus eu! copilul tău este perfect>.

Mi-a sfâşiat inima povestea ei, însă în timp ce eram fericită pentru experienţa prietenei mele nu puteam să nu constat că inima mea plângea de amărăciune. Mi-aş fi dorit ca şi doctorul meu să fi procedat la fel.

Am ajuns la tine într-un moment foarte dificil din viaţa mea. Eram de-a dreptul îngrozită, extrem de îngrijorată şi disperată. În loc să mă încurajezi şi să mă sprijini tu mi-ai sugerat să curm viaţa copilului meu. Ţi-am spus numele ei şi m-ai întrebat din nou dacă înţelegem pe deplin cât de dificilă şi distrusă va fi viaţa noastră cu un copil cu sindromul Down.

Ne-ai recomandat din nou să ne schimbăm decizia şi să recurg la avort.

Cel mai dificil moment din viaţa mea a fost atât de greu de suportat şi asta numai pentru că nu mi-ai spus niciodată adevărul, şi anume că fetiţa mea este perfectă.

Nu sunt nervoasă şi nici nu-ţi port pică, dar sunt foarte tristă pentru că acele bătăi de inimă pe care le vezi în fiecare zi nu te umplu de bucurie şi veneraţie. Sunt tristă pentru că ai greşit enorm atunci când ai spus că un copil cu sindromul Down scade considerabil calitatea vieţii de familie. Şi mă doare sufletul doar când mă gândesc că ai mai spus acest lucru şi altor mame, poate chiar şi astăzi. Sunt tristă pentru că nu vei avea niciodată privilegiul de a o cunoaşte cu adevărat pe fiica mea, Emersyn.

Nici nu ştii câtă bucurie a adus şi va aduce Emersyn în familia noastră, aşa că ai greşit când ai spus că un copil cu sindromul Down ne poate distruge viaţa. Tocmai ea este cea care ne-a dat un scop în viaţă şi o bucurie care este imposibil de descris în cuvinte. În fiecare zi ea ne luminează viaţa şi ne-a arătat ce înseamnă dragostea adevărată şi pură.

Aşa că rugămintea mea către tine este aceea ca nicio mămică să nu mai fie nevoită să treacă prin ceea ce am trecut eu. Aş fi foarte bucuroasă ca de acum înainte şi tu să vezi frumuseţea şi dragostea pură prin fiecare ecografie pe care o faci. Şi te-aş mai ruga ca următoarea dată când vei vedea un copil cu sindromul Down cuibărit în burtica mamei sale să îţi aminteşti de mine şi să-i spui ei <copilul tău este perfect> ”

sursa

Compania Rogob, laureată la 3 premii importante!
Articolul anterior
Pantofi deosebiți și comozi pentru cea mai specială zi!
Articolul următor
Alte articole interesante