Sefa CNAS-ului către mămicile protestatare: „Bani nu-s în buget, NU-S!”

Una din mămicile care au participat la protestul de pe 7 martie împotriva legii ce implică modificarea sistemul de indemnizații la copii, 

separator
apropată de către Guvern, a scris pe o reţea de socializare ce s-a discutat astăzi cu dna Valentina Buliga, Ministrul Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei. 

img_1169931_thumbs_600x440_883411

„Mamicilor, expun aici un rezumat al discuţiilor avute azi la Minister. Deci cum am intrat în sală, presa a fost poftită să iasă afară, iar dna ministru ne-a luat la vatra jocului pentru faptul că noi, tineri cu carte, nu vrem s-o ajutăm să facă regulă în sistem. Că sistemul actual este unul defectuos şi permite atribuirea de alocaţii exagerate mamelor care „se fac” peste noapte cu un salariu de deputat/ministru.

1. Dna Bortă, sefa CNAS-ului, ne-a spun că BANI NU-S în buget, NU-S !!!, şi că transferul prestaţiilor sociale de mâine, 11 martie, în suma de 48 mln lei, nu ştie dacă va fi făcut pentru că azi ea încă nu avea aceşti bani în cont (aşa că transferul va fi amânat până la acumularea resurselor).

2. O altă explicaţie a dnei Buliga este lipsa echilibrului între ceea ce contribuim (min 6 luni) şi ceea ce primim (timp de 3 ani).

3. Întrucât legea noastră actuală e prea bună cu oamenii (avem multe drepturi la alocaţii), Italia nu vrea să semneze cu Moldova un acord de securitate socială, astfel 56 mii de mămici moldovence care nasc acolo nu pot beneficia de prestaţii.

4. Reducerea timpului de muncă până la 0,5 (cu păstrarea indemnizaţiei) a fost cerută de angajatori, care coonsideră ineficient lucrul unei femei ce stă mereu la telefon, vorbind cu dădaca despre copil.

5. Părinţii sunt principalii responsabili de copii, iar apariţia celui de-al 2 copil nu trebuie să fie condiţionată de îndemnizaţiile de la stat.

ÎN CONCLUZIE : Ministerul va examina cererile noastre, dar mari modificari nu pot face. Aşa că legea nouă va intra în vigoare la 1 aprilie. Ministerul elaborează deja o altă lege care o va îmbunătăţi şi pe cea care va fi aplicată din 1 aprilie. Respectiv, am fost îndemnaţi să participăm la redactarea acesteia”, a scris Doina Pinzar.

Lorena Bogza nu va mai prezenta ”In Profunzime”!
Articolul anterior
Imnul Unica, interpretat de vedetele autohtone!
Articolul următor
Alte articole interesante