Semne care indică că bebelușul tău poate avea probleme de sănătate

Orice părinte este panicos, mai ales în prima perioadă de viaţă a copilului. Tot ce trebuie să faci este să îți păstrezi calmul și să acționezi cât se poate de rapid și rațional, în cazul în care depistezi următoarele simptome la copilașul tău.

separator
mamasicopilul-1382452116
1. Aspectul alunițelor


În cazul în care observi pe corpul copilului tău pete asimetrice de o culoare neuniformă care se întind pe o suprafaţă mai mare de 6mm sau care par să fie genul de alunițe sau pete ce apar pe corpul oamenilor mai în vârstă, du-te rapid cu copilul tău la medic.

2. Căderea părului

În cazul căderii părului, cauza acestei probleme se află cel mai probabil în interiorul corpului. Cauza este în cele mai multe cazuri o lipsă de vitamine, însă trebuie să mergi cu copilul tău la doctor pentru a verifica acest lucru.

3. Schimbări bruște de dipsozitie şi de comportament
Lipsa bruscă a poftei de mâncare şi scădrerea nivelului de activitate fizică a copilului sunt de asemenea motive pentru care trebuie să mergi cât mai curând la medicul pediatru.

4. Creşterea dimensiunii capului copilului
Chiar dacă în prima perioadă de viaţă a copilului, faptul că acesta are capul puţin mai mare raportat la restul corpului nu este o problemă, cu toate acestea, dacă observi că această creștere constantă a craniului persistă, ar trebui să consulți un medic.

5. Auzul acestuia pare să fie afectat
Dacă observi că, recent, copilul tău pare să nu mai răspundă la stimulii auditivi din jurul său sau nu își mai aude numele atunci când este strigat, acesta poate avea de a face cu o pierdere a auzului. Astfel de probleme trebuie verificate cât mai curând de un specialist.

6. Sete constantă
Multe mame consideră faptul că bebeluşul lor îşi doreşte să bea lapte constant, este un lucru inofensiv, însă acesta poate reprezenta și un semnal serios de alarmă în anumite cazuri, aşa că nu-l trece cu vederea.

7. Copilul tău sforăie foarte puternic
Faptul că micuţul tău sforăie nu trebuie să te sperie, însă dacă sforăitul acestuia crește în intensitate, ai de a face cu simptomele unei insuficiențe respiratorii. Nu ignora acest simptom, deoarece aceste probleme de respirație pot fi cauzate de o infecţie în organismul copilului.

Un copil din Moldova a făcut stop cardiac după o extracție dentară și s-a aflat câteva luni în comă

O nouă acuzație contra Republicii Moldova a ajuns pe masa magistraților Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO). Părinții unui copil de 8 ani acuză neglijență medicală după ce feciorul lor a făcut stop cardiac și a ajuns în comă în urma unei extracții dentare.

La 3 mai 2022, CtEDO a comunicat Guvernului Republicii Moldova cauza de încălcare a drepturilor omului. În fața Înaltei Curți, reclamanții sunt reprezentați de către avocații Asociației Promo-LEX, care susțin că totul s-a întâmplat pe 29 noiembrie 2011, iar copilul a rămas cu leziuni neurologice grave și paralizie completă după ce i-a fost aplicată anestezia generală.

Urmărirea penală, începută la cererea mamei pe 18 septembrie 2012, a fost întreruptă de mai multe ori, pe motiv că nu ar fi fost comisă nici o infracțiune, iar cauza a fost redeschisă de fiecare dată de către judecătorul de instrucție, care a constatat deficiențe în anchetă. Ultima redeschidere a fost dispusă pe 17 februarie 2017.

În fața Curții, reclamanții au invocat că starea de sănătate a copilului a fost grav afectată din cauza neglijenței medicale. Totodată, reclamanții susțin că nu au dispus nici de un remediu efectiv prin care să își exercite drepturile în cadrul procedurii civile.

„Ar fi putut acum juca fotbal, care era pasiunea lui, sau ar fi putut trece prin prima dragoste sau merge la facultate. Însă erorile și lacunele sistemului medical i-au furat aceste oportunități. Practicile abuzive care tratează uneori pacienții ca pe obiecte pe conveier, procedurile efectuate fără pregătirea prealabilă necesară și impunerea abuzivă a pacienților (sau în acest caz părinților) de a semna acorduri la intervenții fără a li se explica clar riscurile, toate elemente ale acestui caz și simptome ale unui sistem medical deficient. Iar ineficiența sistemului de justiție de a investiga și sancționa astfel de cazuri vorbește despre un cerc vicios, în care nimeni nu este protejat.”, susține avocatul Dumitru Sliusarenco.

În cele ce urmează, CtEDO a invitat Guvernul Republicii Moldova să furnizeze informații cu privire la îndeplinirea cerințelor procedurale ale articolelor 3 și/sau 8 din Convenție referitor la ancheta efectuată de organele de drept din Republica Moldova, dar și asupra căilor de atac oferite reclamanților de către legislația națională, potrivit Promo-LEX. În același timp, judecătorii solicită Guvernului să prezinte copii ale documentelor relevante în cazul reclamanților, precum și alte informații cu privire la utilizarea halotanului (preparat anestezic), dar și poziția experților în materie din Republica Moldova.

sursa: www.realitatea.md

Tatiana Heghea a devenit mămică a treia oară

Tatiana Heghea a născut în această dimineață. Intepreta l-a adus pe lume pe cel de-al treilea copil al cuplului.

Artista nu a dezvăluit deocamdată sexul bebelușului. Ea a publicat imagini emoționante cu bebelușul nou-născut în timpul primei alăptări.

Amintim că Tatiana Heghea și soțul ei cresc deja o fată și un băiețel.

Pentru prima oară mămică! Rihanna a născut

Rihanna și A$AP Rocky au devenit părinți. Artista a născut un băiețel, potrivit The Independent.

Rihanna Becomes Barbados Ambassador for Education, Tourism | Time

Rihanna a născut pe 13 mai, potrivit unui raport TMZ publicat joi. Postul afirmă că cei doi artiști și-a întâmpinat primul copil în Los Angeles.

Deocamdată, nici Rihanna, nici rapperul nu au confirmat vestea despre sosirea bebelușului și nici nu au împărtășit numele fiului lor.

Pregnant Rihanna Rocks Leather Mini Dress During Fashion Show in Paris |  PEOPLE.com

Cuplul a dezvăluit că așteaptă un copil împreună în ianuarie, în timpul unei ședințe foto în Harlem, New York City. Cântăreața a purtat atunci o jachetă puf lung, roz, care a fost descheiată pentru a-și scoate în evidență burtica de gravidă.

Rihanna Is Pregnant, Expecting First Child with Boyfriend A$AP Rocky
Rihanna Welcomes First Baby with A$AP Rocky | PEOPLE.com
Rihanna and radical pregnancy fashion – how the Victorians made maternity  wear boring
Rihanna Gives Birth to Baby Boy | Vanity Fair

Meteorologii au emis cod portocaliu de vreme caniculară! Vezi ce temperaturi se vor înregistra
Articolul anterior
Îngrijorător! Moldovenii consumă de 2 ori mai puțină apă decât cantitatea zilnică recomandată
Articolul următor