Semne care indică că bebelușul tău poate avea probleme de sănătate

Orice părinte este panicos, mai ales în prima perioadă de viaţă a copilului. Tot ce trebuie să faci este să îți păstrezi calmul și să acționezi cât se poate de rapid și rațional, în cazul în care depistezi următoarele simptome la copilașul tău.

separator
mamasicopilul-1382452116
1. Aspectul alunițelor


În cazul în care observi pe corpul copilului tău pete asimetrice de o culoare neuniformă care se întind pe o suprafaţă mai mare de 6mm sau care par să fie genul de alunițe sau pete ce apar pe corpul oamenilor mai în vârstă, du-te rapid cu copilul tău la medic.

2. Căderea părului

În cazul căderii părului, cauza acestei probleme se află cel mai probabil în interiorul corpului. Cauza este în cele mai multe cazuri o lipsă de vitamine, însă trebuie să mergi cu copilul tău la doctor pentru a verifica acest lucru.

3. Schimbări bruște de dipsozitie şi de comportament
Lipsa bruscă a poftei de mâncare şi scădrerea nivelului de activitate fizică a copilului sunt de asemenea motive pentru care trebuie să mergi cât mai curând la medicul pediatru.

4. Creşterea dimensiunii capului copilului
Chiar dacă în prima perioadă de viaţă a copilului, faptul că acesta are capul puţin mai mare raportat la restul corpului nu este o problemă, cu toate acestea, dacă observi că această creștere constantă a craniului persistă, ar trebui să consulți un medic.

5. Auzul acestuia pare să fie afectat
Dacă observi că, recent, copilul tău pare să nu mai răspundă la stimulii auditivi din jurul său sau nu își mai aude numele atunci când este strigat, acesta poate avea de a face cu o pierdere a auzului. Astfel de probleme trebuie verificate cât mai curând de un specialist.

6. Sete constantă
Multe mame consideră faptul că bebeluşul lor îşi doreşte să bea lapte constant, este un lucru inofensiv, însă acesta poate reprezenta și un semnal serios de alarmă în anumite cazuri, aşa că nu-l trece cu vederea.

7. Copilul tău sforăie foarte puternic
Faptul că micuţul tău sforăie nu trebuie să te sperie, însă dacă sforăitul acestuia crește în intensitate, ai de a face cu simptomele unei insuficiențe respiratorii. Nu ignora acest simptom, deoarece aceste probleme de respirație pot fi cauzate de o infecţie în organismul copilului.

Meteorologii au emis cod portocaliu de vreme caniculară! Vezi ce temperaturi se vor înregistra
Articolul anterior
Îngrijorător! Moldovenii consumă de 2 ori mai puțină apă decât cantitatea zilnică recomandată
Articolul următor
Alte articole interesante