Sentinţă dată în Italia: vaccinul ROR cauzează autism

În timp ce pe canalele medicale se neagă vehement legatura dintre autism şi acest vaccin, există multe păreri contrare. Statisticile arată creşterea autismului corelată în mod alarmant cu introducerea vaccinului ROR (împotriva rujeolei, oreonului şi rubeolei). Iar acum o curte de justiţie din Italia a dat o decizie în favoarea unor părinţi care pretind că autismul copilului lor a fost declanşat de acest vaccin.

separator
copil_vaccin

Părinţii lui Valentino Bocca au de primit 112,000 Lire sterline de la Ministerul Sănătăţii din Italia, iar acum au mai cerut în instanţa civilă înca 800.000 de Lire sterline .
Dar povestea este una tragică. Valentino era un copil sănătos, care se dezvolta normal. Toate astea până la vârsta de 14 luni când i s-a administrat vaccinul ROR şi imediat a început să sufere de diaree. Apoi şi-a pierdut interesul pentru mâncare, iar în câteva zile a pierdut abilitatea de a folosi o linguriţă.

Dar ce era mai rău abia avea să urmeze când a început să fie agitat noaptea, plângând de durere ore în şir. S-a aflat mai târziu că suferea de o boală dureroasă a intestinelor care este un simptom în randul copiilor cu autism. Cu o dietă modificată, fără grâu şi lactate, a reuşit până la urmă să doarmă. Dar simptomele autismului continuau să se facă văzute şi astfel chiar şi la vârsta de 9 ani el încă nu poate vorbi.

Cazul a avut 3 martori experţi care au aprobat faptul că „există o probabilitate ştiinţifică rezonabilă că vaccinul ROR să fi declanşat boala lui Valentino”. Şi astfel judecătorul, Lucio Ardigo, a concluzionat că boala de autism a micuţului Valentino este direct legată de administrarea acestui vaccin.

Cu această decizie dată în Italia, există acum un precedent legal care ar putea deschide o avalanşă de neoprit.

Vaccinul ROR are aceleaşi ingrediente în Anglia şi în Statele Unite.
În Statele Unite, se cunosc, pe canalele media, mai mult de 5000 de familii care pretind că autismul copiilor lor a fost declanşat de acest vaccin, iar numărul real sigur este mult mai mare. Astfel de decizii împotriva ROR includ 90,000 lire sterline plătite pentru leziuni cerebrale suferite de un băieţel numit Robert Fletcher, şi 1.5 million USD plătiţi părinţilor lui Hannah Poling, care a fost vaccinată cu ROR şi cu 6 alte vaccinuri într-o singură zi, după care a început să sufere de autism.

Marea controversă legată de autism
În 1998, Andrew Wakefield a publicat un studiu, în respectabilul jurnal medical “The Lancet” în care prezentă dovezi conform cărora autismul ar putea fi declanşat de către vaccinul ROR. Acest fapt a provocat o adevarată isterie în lumea medicală şi nu numai, având ca rezultat scăderea dramatică a vaccinarii copiilor în mai multe ţări.

Totul a durat până în anul 2004, când un jurnalist de la Sunday Times, pe nume Brian Deer, printr-o serie de reportaje care au durat pe parcursul a 6 ani, a reuşit să convingă opinia publică şi nu numai de faptul că, de fapt, Andrew Wakefield, a realizat un studiu fraudulos, lipsit de etică, avea conflicte de interese, precum şi alte nereguli. Astfel în anul 2010, studiul lui Wakefield, a fost retractat de către “The Lancet”, iar acesta a fost exclus din profesia de medic.

În perioada care a urmat, Wakefield a continuat să îşi menţină poziţia pe care a publicat-o în studiul său. Iar în interviurile acordate anterior a vorbit despre conspiraţia marilor producători de medicamente, implicit de vaccinuri şi despre faptul că nimeni nu poate spune sau face nimic împotriva lor fără să sfârsească precum el. A vorbit despre jurnalistul Brian Deer, pe care l-a numit “asasin plătit”, care a fost adus pentru a-l scoate din joc. În acest moment el încă încurajează mulţi părinţi să se gândească bine înainte de a face acest pas important, vaccinarea.

Sursa

Prietenele i-au spus o frază care a determinat-o să slăbească 30 de kg!
Articolul anterior
Săpun natural fără detergenţi sintetici!
Articolul următor
Alte articole interesante