Sentinţă dată în Italia: vaccinul ROR cauzează autism

În timp ce pe canalele medicale se neagă vehement legatura dintre autism şi acest vaccin, există multe păreri contrare. Statisticile arată creşterea autismului corelată în mod alarmant cu introducerea vaccinului ROR (împotriva rujeolei, oreonului şi rubeolei). Iar acum o curte de justiţie din Italia a dat o decizie în favoarea unor părinţi care pretind că autismul copilului lor a fost declanşat de acest vaccin.

separator
copil_vaccin

Părinţii lui Valentino Bocca au de primit 112,000 Lire sterline de la Ministerul Sănătăţii din Italia, iar acum au mai cerut în instanţa civilă înca 800.000 de Lire sterline .
Dar povestea este una tragică. Valentino era un copil sănătos, care se dezvolta normal. Toate astea până la vârsta de 14 luni când i s-a administrat vaccinul ROR şi imediat a început să sufere de diaree. Apoi şi-a pierdut interesul pentru mâncare, iar în câteva zile a pierdut abilitatea de a folosi o linguriţă.

Dar ce era mai rău abia avea să urmeze când a început să fie agitat noaptea, plângând de durere ore în şir. S-a aflat mai târziu că suferea de o boală dureroasă a intestinelor care este un simptom în randul copiilor cu autism. Cu o dietă modificată, fără grâu şi lactate, a reuşit până la urmă să doarmă. Dar simptomele autismului continuau să se facă văzute şi astfel chiar şi la vârsta de 9 ani el încă nu poate vorbi.

Cazul a avut 3 martori experţi care au aprobat faptul că „există o probabilitate ştiinţifică rezonabilă că vaccinul ROR să fi declanşat boala lui Valentino”. Şi astfel judecătorul, Lucio Ardigo, a concluzionat că boala de autism a micuţului Valentino este direct legată de administrarea acestui vaccin.

Cu această decizie dată în Italia, există acum un precedent legal care ar putea deschide o avalanşă de neoprit.

Vaccinul ROR are aceleaşi ingrediente în Anglia şi în Statele Unite.
În Statele Unite, se cunosc, pe canalele media, mai mult de 5000 de familii care pretind că autismul copiilor lor a fost declanşat de acest vaccin, iar numărul real sigur este mult mai mare. Astfel de decizii împotriva ROR includ 90,000 lire sterline plătite pentru leziuni cerebrale suferite de un băieţel numit Robert Fletcher, şi 1.5 million USD plătiţi părinţilor lui Hannah Poling, care a fost vaccinată cu ROR şi cu 6 alte vaccinuri într-o singură zi, după care a început să sufere de autism.

Marea controversă legată de autism
În 1998, Andrew Wakefield a publicat un studiu, în respectabilul jurnal medical “The Lancet” în care prezentă dovezi conform cărora autismul ar putea fi declanşat de către vaccinul ROR. Acest fapt a provocat o adevarată isterie în lumea medicală şi nu numai, având ca rezultat scăderea dramatică a vaccinarii copiilor în mai multe ţări.

Totul a durat până în anul 2004, când un jurnalist de la Sunday Times, pe nume Brian Deer, printr-o serie de reportaje care au durat pe parcursul a 6 ani, a reuşit să convingă opinia publică şi nu numai de faptul că, de fapt, Andrew Wakefield, a realizat un studiu fraudulos, lipsit de etică, avea conflicte de interese, precum şi alte nereguli. Astfel în anul 2010, studiul lui Wakefield, a fost retractat de către “The Lancet”, iar acesta a fost exclus din profesia de medic.

În perioada care a urmat, Wakefield a continuat să îşi menţină poziţia pe care a publicat-o în studiul său. Iar în interviurile acordate anterior a vorbit despre conspiraţia marilor producători de medicamente, implicit de vaccinuri şi despre faptul că nimeni nu poate spune sau face nimic împotriva lor fără să sfârsească precum el. A vorbit despre jurnalistul Brian Deer, pe care l-a numit “asasin plătit”, care a fost adus pentru a-l scoate din joc. În acest moment el încă încurajează mulţi părinţi să se gândească bine înainte de a face acest pas important, vaccinarea.

Sursa

O femeie a născut o fetiță de numai 600 de grame. „Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat!”

O mamă româncă rezidentă la Trino Vercellese, povestește cum a adus-o pe lume pe fiica sa, născută la 25 februarie 2022, în greutate de numai 600 de grame și mulțumește încă o dată personalului sanitar de la secția de terapie intensivă neonatală a spitalului de copii din Alessandria, regiunea Piemont.

La aproape un an de la nașterea micuței, mama româncă a spus: „Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, totul este bine acum.”

Fotografia de mai jos a fost făcută pe 5 mai 2022. Pentru prima dată, mama Ionela Frunză, în vârstă de 30 de ani, și-a putut ține în brațe fetița care se născuse pe 25 februarie, adică aproape cu două luni și jumătate înainte.

„Când vorbesc despre asta, încă mă trec fiorii”, a mărturisit Ionela, care a fost nevoită să nască în regim de urgență după numai 25 de săptămâni de sarcină. Bebelușul, o fetiță care se numește Mia, s-a născut cântărind 600 de grame. La data de 5 mai ajunsese cu greu la un kilogram și 200.

Pentru a lua în greutate a fost nevoie de îngrijiri în secția de terapie intensivă neonatală a spitalului „Cesare Arrigo”, unde a fost ținută în incubator. Secția a fost ulterior transferată la spitalul Santi Antonio e Biagio.

„A fost externată definitiv pe 17 iunie, așa că ultimele zece zile de internare și le-a petrecut la Santi Antonio e Biagio” – a povestit Ionela. „Acum ne întoarcem la spital pentru kinetoterapie și am fost să rezolvam și unele complicații cauzate de nașterea prematură. Important este că Mia crește și este bine acum.”

Ionela lucrează ca funcționar, iar tatăl fetiței este de origine albaneză.

„Am putut să ne apropiem împreună de Mia abia pe 7 iunie. Înainte puteam să o vedem doar separat”, a explicat Ionela Frunză.

„Eu am văzut-o prima dată la trei zile după naștere, prin geamul de sticlă, bineînțeles. Probabil înțelegeți bucuria pe care am simțit-o pe 5 mai, când în sfârșit am putut să o țin în brațe, să o ating, să-i simt respirația. Îi mai rugasem anterior pe medici să mă lase, dar mi-au refuzat întotdeauna această concesie. Apoi, în sfârșit… s-a întâmplat. Doar pentru un sfert de oră, dar s-a întâmplat. Scuzați-mă, încă mă emoționez, în ciuda faptului că a trecut ceva timp”.

Mămica româncă a fost ajutată de asociația „Io arrivo prima”, care sprijină părinții cu bebeluși născuți prematur. Asociația respectivă acordă atât ajutor din punct de vedere psihologic, cât și din punct de vedere practic.

„Asociația – a concluzionat Ionela – a fost un sprijin important pentru noi. Acum ce a fost mai rău a trecut și ne simțim cu toții mult mai liniștiți” Se uită spre fotografia micuței sale fetițe. Și surâde.

sursa

Un copil de trei ani s-a stins, după ce a fost uitat în mașină toată ziua de părinți

Un băiețel de trei ani s-a stins din viață, după ce a fost uitat în mașină toată ziua de părinți. A fost lăsat să stea închis la 34 de grade Celsius.

Băiatul a stat în masină o zi întreagă, a transmis Poliția din New South Wales, Australia. Într-un final, părinții copilului și-au amintit de el și au venit să-l ia. A fost prea târziu, din păcate.

Incidentul tragic s-a petrecut în Sydney. Paramedicii din New South Wales l-au găsit pe copilul de 3 ani fără suflare și au declarat decesul la fața locului, relatează Mirror. Polițiștii au declarat că au fost alertați de un bărbat cunoscut de copil, după ce s-a întors la mașină. Copilul fusese lăsat acolo pe tot parcursul zilei, a precizat poliția.

„A fost stabilit locul întâmplării și este în curs de desfășurare o anchetă privind circumstanțele în care s-a produs incidentul. Bărbatul a fost dus la secția de poliție din Campbelltown, unde asistă poliția”, au declarat ofiţerii.

Incidentul s-a întâmplat în timpul unei zile caniculare în Sydney. Temperaturile maxime au depășit 30 de grade Celsius. În zonele din apropiere au fost înregistrate 33,9 grade Celsius după-amiaza.

Organizația caritabilă pentru siguranța copiilor Kidsafe a declarat că în Australia, în fiecare an, peste 5.000 de copii trebuie să fie salvați din mașini. „Abandonarea copiilor într-o mașină – chiar și pentru o perioadă scurtă de timp – poate fi fatală”, arată Kidsafe. „Copiii sunt deosebit de expuși riscului, deoarece pot pierde rapid lichide, se pot deshidrata și pot suferi de insolație”.

sursa

Fiica Adrianei Ochișanu a împlinit astăzi 6 anișori. Artista a publicat un mesaj emoționant

Adriana Ochișanu și-a felicitat duios fetița. În urmă cu 6 ani, pe 2 februarie, artista a devenit mamă a doua oară.

Adriana Ochișanu (contact colab.: 0768.033.366) - Lume, lume, asta-s eu! -  YouTube

Mihaela a împlinit astăzi 6 anișori. Mesajele de felicitare au umplut pagina de facebook a artistei.

La mulți ani, puiul meu, minunea mea cu ochi albaștri, mulțumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvântat sa fiu mămica ta, sa crești mare și sănătoasă, Dumnezeu fie cu tine oriunde ai fi!🙏😘💋❤️❤️🎉🎂”, a scris Adriana Ochișanu.

mamaplus

Adriana Ochișanu a devenit mamă pentru a doua oară la vârsta de 38 de ani.

Artista mai are un fiu, în vârstă de 22 de ani, pe nume Cristian, din prima căsnicie, cu instrumentistul Corneliu Botgros.

mamaplus
mamaplus

La mulți ani pentru Mihaela! Să crească mare și sănătoasă!

Prietenele i-au spus o frază care a determinat-o să slăbească 30 de kg!
Articolul anterior
Săpun natural fără detergenţi sintetici!
Articolul următor