Soarele și pielea copiilor

Pielea nu uită nicio rază de soare! O singură arsură solară severă în copilărie, dublează riscul de a dezvolta melanom mai târziu.

separator
Soarele și pielea copiilor

Copilăria este perioada cu cea mai intensivă expunere la soare – copiii se joacă afară, merg în vacanțe la mare, la munte, la bunici. Până la vârsta de 18 ani expunerea la soare reprezintă practic 50% din întreaga viață. Anual, expunerile la soare ale unui copil le depășesc de 2-3 ori pe cele ale unui adult.

4De-a lungul timpului, expunerea excesivă la soare și arsurile solare repetate duc la accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii, la slăbirea sistemului imun, iar în multe cazuri sunt premisa cancerului de piele.

Pielea copiilor este mai sensibilă la razele UV, deoarece are un sistem imatur de apărare cutanată. Fiind mai fragilă decât cea a adulților, pielea copiilor este mai puțin pregătită să se apere împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui și poate păstra pentru mulți ani ”memoria” tuturor arsurilor solare. Cancerul de piele se află în strânsă legătură cu expunerea excesivă la soare, în special în copilărie. O singură arsură severă în copilărie dublează riscul de a dezvolta melanom mai târziu. De aceea, copilăria este o perioadă importantă în ceea ce privește protecția solară.

sli

Se recomandă aplicarea produselor de protecție solară special create pentru pielea copiilor, cu respectarea următoarelor cerințe:

  • 1Formula hipoalergenică, fără parfum, fără alcool și coloranți. Formula rezistentă la apă și fotostabilă – rezistentă la soare și căldură;
  • Până la vârsta de 3 ani produsul fotoprotector trebuie să conțină doar componenta minerală sau organo-minerală, ele rămân doar la suprafața pielii, nu se absorb și nu penetrează epiderma;
  • După 3 ani pot fi utilizate produse care au la bază filtre organice sau organo-minerale atent alese, adaptate pentru copii. De obicei, ele sunt cu textură mai fluidă – lăptișor, spray – sunt mai ușor de aplicat.

3Protecția solară cu cel mai înalt nivel de securitate este asigurată de produsele fotoprotectoare pentru copii de la URIAGE. Gama BARIESUN are la bază un complex filtrant nou, foarte performant, care asociază doar 3filtre anti-UVA/UVB. Formula este adaptată pentru pielea copiilor – fără filtre chimice, fără parfum, fără alcool, fără parabeni.  BARIESUN Cremă Minerală SPF50+ și BARIESUN Lăptișor pentru copii SPF50+ sunt ușor de aplicat, penetrează rapid, au formulă fotostabilă, rezistentă la apă și nisip.

Rubanovici Dumitru, medic dermatolog

Promoție fierbinte:

– Bariesun Spray – SUPER PREȚ

 – Bariesun lapte copii – SUPER PREȚ + cadou pălărioară
– 20% la toată gama solară Bariesun

Promoție valabilă în limita stocului disponibil, în rețeaua de farmacii “Orient”!

Găsiți produsele Uriage în rețeaua de farmacii „Orient” și „Felicia”. 

uriageLaboratoires dermatologiques d’Uriage – 98,
Avenue de la republique 92400 Courbevoie, France
www.labo-uriage.com

Vezi ce dar a primit Laurențiu Popescu înainte de ziua sa de naștere!
Articolul anterior
Instructorul care ştie secretul tinereţii!
Articolul următor
Alte articole interesante