Soarele și pielea copiilor

Pielea nu uită nicio rază de soare! O singură arsură solară severă în copilărie, dublează riscul de a dezvolta melanom mai târziu.

separator
Soarele și pielea copiilor

Copilăria este perioada cu cea mai intensivă expunere la soare – copiii se joacă afară, merg în vacanțe la mare, la munte, la bunici. Până la vârsta de 18 ani expunerea la soare reprezintă practic 50% din întreaga viață. Anual, expunerile la soare ale unui copil le depășesc de 2-3 ori pe cele ale unui adult.

4De-a lungul timpului, expunerea excesivă la soare și arsurile solare repetate duc la accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii, la slăbirea sistemului imun, iar în multe cazuri sunt premisa cancerului de piele.

Pielea copiilor este mai sensibilă la razele UV, deoarece are un sistem imatur de apărare cutanată. Fiind mai fragilă decât cea a adulților, pielea copiilor este mai puțin pregătită să se apere împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui și poate păstra pentru mulți ani ”memoria” tuturor arsurilor solare. Cancerul de piele se află în strânsă legătură cu expunerea excesivă la soare, în special în copilărie. O singură arsură severă în copilărie dublează riscul de a dezvolta melanom mai târziu. De aceea, copilăria este o perioadă importantă în ceea ce privește protecția solară.

sli

Se recomandă aplicarea produselor de protecție solară special create pentru pielea copiilor, cu respectarea următoarelor cerințe:

  • 1Formula hipoalergenică, fără parfum, fără alcool și coloranți. Formula rezistentă la apă și fotostabilă – rezistentă la soare și căldură;
  • Până la vârsta de 3 ani produsul fotoprotector trebuie să conțină doar componenta minerală sau organo-minerală, ele rămân doar la suprafața pielii, nu se absorb și nu penetrează epiderma;
  • După 3 ani pot fi utilizate produse care au la bază filtre organice sau organo-minerale atent alese, adaptate pentru copii. De obicei, ele sunt cu textură mai fluidă – lăptișor, spray – sunt mai ușor de aplicat.

3Protecția solară cu cel mai înalt nivel de securitate este asigurată de produsele fotoprotectoare pentru copii de la URIAGE. Gama BARIESUN are la bază un complex filtrant nou, foarte performant, care asociază doar 3filtre anti-UVA/UVB. Formula este adaptată pentru pielea copiilor – fără filtre chimice, fără parfum, fără alcool, fără parabeni.  BARIESUN Cremă Minerală SPF50+ și BARIESUN Lăptișor pentru copii SPF50+ sunt ușor de aplicat, penetrează rapid, au formulă fotostabilă, rezistentă la apă și nisip.

Rubanovici Dumitru, medic dermatolog

Promoție fierbinte:

– Bariesun Spray – SUPER PREȚ

 – Bariesun lapte copii – SUPER PREȚ + cadou pălărioară
– 20% la toată gama solară Bariesun

Promoție valabilă în limita stocului disponibil, în rețeaua de farmacii “Orient”!

Găsiți produsele Uriage în rețeaua de farmacii „Orient” și „Felicia”. 

uriageLaboratoires dermatologiques d’Uriage – 98,
Avenue de la republique 92400 Courbevoie, France
www.labo-uriage.com

Te topești! Vezi cum arăta Anastasia Fotachi în copilărie

Anastasia Fotachi este în așteptarea primului său bebeluș. Și pentru că va deveni mamă în curând, tânăra fotomodel s-a lăsat cuprinsă de nostalgie și a împărtășit cu urmăritorii săi câte fotografii cu ea când era mică.

În imagini, Anastasia apare în primele luni de viață, alături de tatăl și fratele său.

Modelul nu a ezitat să facă haz pe seama unor fotografii: ,,Aici am o lună, zici că eram țigancă” sau “Bantul mai mare ca capul”.

Cert este că Anastasia avea o frumusețe răpitoare și în copilărie. Prietenii virtuali au apreciat pozele și postarea modelului.

mamaplus

Anastasia Fotachi este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel Stati. Cei doi sunt în așteptarea unui băiețel, primul copil comun al cuplului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi interior

,,Cele mai frumoase trei săptămâni din viața mea, chiar dacă nu dorm”. Gabriela Damir și-a arătat fiul nou-născut

Gabriela Damir a publicat în premieră câteva poze cu fiul ei nou-născut, iar imaginile au topit inimile urmăritorilor săi din Instagram. Tânăra mămică a mărturisit că trăiește cele mai frumoase momente din viața sa.

,,Cele mai frumoase trei săptămâni din viața mea, chiar dacă nu dorm și îmi fac mereu griji pentru el”.

”Îi place în brațe tare, așa l-am învățat… dar știți de ce? Când dacă nu acum îl voi purta în brațe, îi voi da pupicuri fără oprire și îl voi avea lângă mine. Ei atât de repede cresc. Deja primul lui set de la maternitate îi este mic”, a menționat vloggerița.

Gabriela a mai dezvăluit că micuțul este alăptat și adoră să stea în brațe. Avraam s-a născut cu o greutate de 3.100 kg și 52 cm.

mamaplus
mamaplus

Vloggerița Gabriela Damir și regizorul Roman Burlaca au devenit părinți pe 14 ianuarie 2023.

Gabriela Damir, despre divorțul părinților săi biologici și ...

O femeie a născut o fetiță de numai 600 de grame. „Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat!”

O mamă româncă rezidentă la Trino Vercellese, povestește cum a adus-o pe lume pe fiica sa, născută la 25 februarie 2022, în greutate de numai 600 de grame și mulțumește încă o dată personalului sanitar de la secția de terapie intensivă neonatală a spitalului de copii din Alessandria, regiunea Piemont.

La aproape un an de la nașterea micuței, mama româncă a spus: „Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, totul este bine acum.”

Fotografia de mai jos a fost făcută pe 5 mai 2022. Pentru prima dată, mama Ionela Frunză, în vârstă de 30 de ani, și-a putut ține în brațe fetița care se născuse pe 25 februarie, adică aproape cu două luni și jumătate înainte.

„Când vorbesc despre asta, încă mă trec fiorii”, a mărturisit Ionela, care a fost nevoită să nască în regim de urgență după numai 25 de săptămâni de sarcină. Bebelușul, o fetiță care se numește Mia, s-a născut cântărind 600 de grame. La data de 5 mai ajunsese cu greu la un kilogram și 200.

Pentru a lua în greutate a fost nevoie de îngrijiri în secția de terapie intensivă neonatală a spitalului „Cesare Arrigo”, unde a fost ținută în incubator. Secția a fost ulterior transferată la spitalul Santi Antonio e Biagio.

„A fost externată definitiv pe 17 iunie, așa că ultimele zece zile de internare și le-a petrecut la Santi Antonio e Biagio” – a povestit Ionela. „Acum ne întoarcem la spital pentru kinetoterapie și am fost să rezolvam și unele complicații cauzate de nașterea prematură. Important este că Mia crește și este bine acum.”

Ionela lucrează ca funcționar, iar tatăl fetiței este de origine albaneză.

„Am putut să ne apropiem împreună de Mia abia pe 7 iunie. Înainte puteam să o vedem doar separat”, a explicat Ionela Frunză.

„Eu am văzut-o prima dată la trei zile după naștere, prin geamul de sticlă, bineînțeles. Probabil înțelegeți bucuria pe care am simțit-o pe 5 mai, când în sfârșit am putut să o țin în brațe, să o ating, să-i simt respirația. Îi mai rugasem anterior pe medici să mă lase, dar mi-au refuzat întotdeauna această concesie. Apoi, în sfârșit… s-a întâmplat. Doar pentru un sfert de oră, dar s-a întâmplat. Scuzați-mă, încă mă emoționez, în ciuda faptului că a trecut ceva timp”.

Mămica româncă a fost ajutată de asociația „Io arrivo prima”, care sprijină părinții cu bebeluși născuți prematur. Asociația respectivă acordă atât ajutor din punct de vedere psihologic, cât și din punct de vedere practic.

„Asociația – a concluzionat Ionela – a fost un sprijin important pentru noi. Acum ce a fost mai rău a trecut și ne simțim cu toții mult mai liniștiți” Se uită spre fotografia micuței sale fetițe. Și surâde.

sursa

Vezi ce dar a primit Laurențiu Popescu înainte de ziua sa de naștere!
Articolul anterior
Instructorul care ştie secretul tinereţii!
Articolul următor