Susţine campania de promovare a gustărilor de mere „Coolege vitamine”!

„Coolege Vitamine!” este inițiativa de mobilizare de fonduri pentru distribuirea gustărilor de mere proaspete, feliate în instituțiile de învățământ din Chișinău.

separator

La această etapă, vor fi incluse 5 școli şi grădinițe din municipiul Chişinău, care vor fi selectate prin concurs. Astfel, pe tot parcursul anului școlar, de gustări de mere proaspete şi feliate, ambalate atractiv, vor beneficia zilnic peste 2000 de copii. Asta în condițiile în care, conform raportului publicat de Organizația Mondială a Sănătății, copii consumă doar două treimi din cantitatea recomandată de fructe spre consum zilnic.

„Prin intermediul acestui proiect, se va contribui la obţinerea de efecte pozitive asupra sănătății copiilor și a reușitei lor academice, datorită consumului de fructe proaspete. Adresăm un apel către toate părțile interesate, în special, companiile din sectorul privat și părinți, să investească și să doneze pentru acest proiect, iar noi ne angajăm să dublăm fiecare leu donat. Sperăm că inițiativa noastră va crea o nouă piață pentru fructele proaspete, minim prelucrate și va crea mai multe locuri de muncă noi”, afirmă Narine Sahakyan, Reprezentantă Permanentă a.i., PNUD Moldova.

Astfel, persoanele şi instituțiile interesate de a susține campania „Coolege Vitamine!” o vor putea face prin transfer bancar pe site-ul www.picivoinici.md, donând pe pagina Indiegogo a campaniei sau prin terminalele de plată. Suma stabilită pentru colectare pe platforma de crowdfunding este de 10.000 dolari, fiecare dolar fiind dublat de PNUD Moldova. Întreg procesul de colectare a banilor va putea fi urmărit online, atât pe platforma internațională, cât și pe cea locală. Fondurile colectate vor fi transferate direct companiilor de procesare și ambalare a fructelor, în baza procedurilor standarde de achiziții ale PNUD Moldova.  Ca urmare a rezultatelor impactului inițiativei, proiectul ar putea fi extins la scară națională.

Inițiativa lansată de PNUD Moldova a primit deja multiple mesaje de susținere din partea părinților, a conducătorilor instituțiilor de învățământ și a producătorilor de fructe. Un număr mare de părinți și-a exprimat susținerea prin intermediul unui sondaj efectuat în multiple școli din Chișinău, în timp ce o sesiune de informare cu directori din școlile și grădinițele din Chișinău a pus bazele unei colaborări constructive.

„Rezolvarea unei probleme sociale prin soluționarea unei dileme economice în paralel este o sarcină provocatoare. Copiii noștri consumă prea puține fructe în stare proaspătă în școli și grădinițe. Producătorii de fructe se confruntă cu problema vânzărilor reduse pe piața locală și necesită suport pentru a veni cu produse inovative. Această inițiativă de mobilizare de fonduri și proiectul per ansamblu este o încercare să conectăm sectorul privat și școlile și să mobilizăm fonduri pentru un consum regulat de fructe în stare proaspătă”, afirmă managerul de proiect de la PNUD Moldova, Dumitru Vasilescu.  

Pentru informații suplimentare contactați: Dumitru Vasilescu, Manager de proiect, PNUD Moldova,  tel.: (373 22) 839911, dumitru.vasilescu@undp.org 

Cele mai frumoase poze cu copiii fotbaliștilor celebri, pe teren alături de tații lor
Articolul anterior
A murit Anatol Dumitraș!
Articolul următor
Alte articole interesante