Activitățile extrașcolare pentru care îți va mulțumi copilul tău

Activitățile extrașcolare trebuie alese corect, în funcție de vârsta și de pasiunile copiilor. Acestea nu trebuie să apară în viaţa copilului ca să „înveţe mai mult”, ci ca să înveţe altfel și să fie stimulat în moduri în care nu e stimulat la şcoală sau acasă.

În ultimii ani, trei din cinci copii frecventează cursurile extrașcolare, iar o tendință tot mai frecventă este să înscrii copilul la cursuri din domeniul tehnologic. În mediu, unul din cinci părinți alege cursurile de programare, robotică, design grafic sau inginerie pentru copilul său, pentru că aceste domenii, deja, sunt cele mai de top și bine plătite profesii din lume și devin tot mai solicitate în Moldova. 

La Tekwill Academy Kids credem că activitățile extrașcolare pot fi un fundament pentru profesia copilului tău și sunt cea mai sigură investiție în viitorul său! 

Tekwill Academy Kids este un centru extrașcolar educațional, pentru copii și adolescenți, specializat în domeniul tehnologiilor informaționale. Timp de 5 ani de activitate, datorită mentorilor noștri, aproape 10000 de copii au absolvit, cel puțin, unul dintre programele noastre și au explorat cele mai importane direcții din domeniului Tehnologiilor Informaționale la Chișinău și Cahul. 

Cursurile noastre sunt gândite în conformitate cu psihologia vârstei și pun accent pe abilitățile esențiale la diferite etape ale vieții, spre exemplu preșcolarii înainte de a merge în clasa întâi, la cursul de robotică:

  • Se obișnuiesc să stea concentrați 45 de min;
  • Învață despre forme și culori într-o formă interactivă și distractivă;
  • Descoperă procesele și fenomenele din jur, învață științele naturii;
  • Pun în aplicare calcule matematice simple.

Multor le pare că robotica presupune doar un set de piese care trebuie asamblat, însă e mai mult de atât! La cursuri e nevoie să asamblezi și programezi, și e nevoie să o faci cu multă creativitate, pentru a găsi soluții, fie în asamblarea, fie în programarea robotului, ca acesta să realizeze sarcinile exact ca-n filme, cu maximă precizie. Copii învață și dezvoltă:

  • motorica fină
  • elemente și noțiuni din fizica: forța, echilibru, viteză, etc.
  • formule de calcul 
  • senzori de culoare, distanță, mișcare 

Toate de la o vârstă fragedă, iar când ajung în clasa a VI-a le este mult mai ușor să asimileze științele exacte.

Orice companie, proiect sau produs are un website, iar aplicațiile mobile sunt în telefonul fiecăruia pentru a afla prognoza meteo, să cumpere bilete la concert sau să comande taxi. La cursurile de programare învățăm copii sa creeze site-uri web, aplicații mobile și să facă primii pași în programare, chiar și pe cei cu zero experiență. 

Acum 10 ani, era din domeniul fantasticului să ai un aspirator robot sau lumina să reacționeze la senzori de mișcare. La cursul de electronică învățăm copiii cum să creeze și să programeze așa obiecte inteligente și să înțeleagă mai bine lumea tehnologiilor. 

Pentru copiii cu o doză mai mare de creativitate, sunt disponibile cursurile de design grafic. Talentul poate deveni o profesie, chiar din adolescență, dacă știi cum să creezi imagini și ilustrații pentru proiecte sau afaceri. Fiecare companie are nevoie de logo, cărți de vizită, postere, etichete și multe altele. La cursuri, copiii vor descoperi și vor folosi programele pe care utilizează specialiștii din domeniu și vor descoperi instrumentele acestei profesii.

Orientarea în carieră trebuie începută de la o vârstă fragedă, iar copilul tău, cu siguranță, îți va mulțumi în momentul când își va alege profesia!

Ajută copilul tău să-și descopere pasiunile și să le transforme în meseria sa de viitor. Poți conta pe sprijinul și experiența echipei Tekwill Academy Kids. Mai multe detalii pe https://tak.md 

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

După ce și-a dezamăgit clienții cu ultimul model, Apple vrea să-și ia revanșa în 2023, cu iPhone 15 și promite că va fi mult mai revoluționar
Articolul anterior
Loredana Groza, dezvăluiri despre accesoriile de lux și ținutele care abia de mai încap în garderoba ei impresionantă
Articolul următor