Topul alimentelor ce produc alergii la copii

imagesExistă un top al alimentelor care provoacă alergia alimentară la copii. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le omiți din alimentația copilului, ci să le introduci treptat și să fii foarte atentă la reacții bebelușului, după ce a consumat prima dată acest produs. 

separator

1. Laptele

Alergia la laptele de vacă este frecvent întâlnită la copii și afectează 2,5 % dintre ei. Acești copii pot reacționa la fel și la alte tipuri de lapte, cum ar fi de capră, de bivoliță sau chiar de soia.

alergia_la_lapte_la_bebelusiAlergia este provocată, de obicei, de proteinele din lapte (cazeina și zerul), iar lactoza poate duce la intoleranță alimentară. Fiind alergic la lapte, acest copil are un risc sporit să dezvolte alergii și la alte alimente. Majoritatea dintre ei reușesc să scape de aceste probleme până la vârsta de 5 ani.

alergia-la-oua-la-copii-380x3192. Oul

Alergia la ou este la fel de întâlnită la copiii mici. Aceștia pot fi alergici la albuș în primul rând, dar și la gălbenuș. De aceea, evită în primul an de viață al copilului să-i dai albuș de ou. Copiii alergici la ou au un risc sporit de dezvoltare a alergiilor nazale și astm. Ei reușesc să scape de această problemă după vârsta de 5 ani.

telina_833061003. Țelina

Este vinovată de apariția sindromului alergiei orale (organismul percepe o legumă sau un fruct ca fiind polen). Acest tip de alergie se manifestă prin umflarea gurii sau urticarie în jurul ei.

5. Arahidele

Alergia la arahide apare la aproximativ 0,6 % dintre oameni și tinde să provoace o formă severă de alergii alimentare. Conține un alergen destul de periculos care poate pune în pericol chiar și viața copilului. Se manifestă prin dermatită atopică, urticarie, simptome de astm și chiar șoc anafilactic care poate duce la deces.

copil_alergic

Copii care sunt alergici la alune trebuie să respecte o dietă foarte strictă. 20% dintre ei nu scapă de această problemă când devin adulți. Unii prezintă simptome alergice și la nuci.

Peste la cuptor in folie de aluminiu 26. Peștele

Alergia la pește poate fi la fel de periculoasă. Deși unii susțin că somonul și codul nu intră în această categorie, mai bine ar fi să renunți pentru un timp la aceste produse dacă micuțul tău a manifestat simptome alergice la unul dintre tipurile de pește.

margarete-cu-seminte_36_126547. Susanul

Alergia la susan poate provoca șoc anafilactic și induce la deces. Așa că fii atentă la produsele de  panificație care conțin susan.

8. Grâul

alergieAlergia la grâu (implicit la toate alimentele care conțin grâu) provoacă la copii simptome specifice: urticarie, rinită alergică, dermatită atopică.

Cel mai indicat este să nu dai copilului aceste produse copilul în primul an de viață și să introduci cu atenție fiecare aliment separat timp de trei zile ca să fii sigură că nu îi provoacă micuțului alergie alimentară.

Trucuri pentru fese ferme, fără celulită!
Articolul anterior
Ce părere au moldovenii despre femeile cu celulită!
Articolul următor