Topul țărilor cu cei mai fericiți copii. Ce loc ocupă Moldova în acest clasament?

Conform organizaţiei Salvaţi Copiii, cei mai fericiţi sunt copiii din Norvegia, Slovenia şi Finlanda. Moldova ocupă locul al 76-lea din 172 în clasamentul ţărilor cu cei mai fericiţi copii. Țara noastră este devansată în acest top de ţările vecine.

separator
aa

Rusia este cel mai sus în clasament, pe locul 37. Urmează Ucraina, poziţionată pe 39, şi România, care se află pe locul 52.

Totodată, specialiştii au stabilit că peste 700 de milioane de minori din toată lumea sunt privaţi de copilărie din cauza bolilor, a abandonului şcolar, a războaielor şi a căsătoriilor premature.

Peste 260 de milioane de copii de vârstă şcolară din toată lumea nu sunt înscrişi în instituţii de învăţământ. Iar 168 de milioane sunt nevoiţi să muncească pentru a se putea hrăni.

Totodată, aproximativ 156 de milioane de copii suferă de malnutriție. Iar cel puţin 28 de milioane de micuţi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza conflictelor militare.

Mai mult, peste şase milioane de copii sub cinci ani mor anual din cauza violenţelor, a bolilor şi a malnutriției. La colectarea datelor au participat şi alte organizaţii, precum OMS şi UNICEF.

sursa: www.publika.md

În Capitală vor fi suspendate două rute de troleibuz
Articolul anterior
Familiile cu copii vor fi tratate prioritar la sosirea pe aeroport
Articolul următor
Alte articole interesante