Toţi elevii de succes practică aceste activităţi extracuriculare!

Conceptul de „învăţat cât mai mult” este unul învechit şi începe să fie depăşit în pedagogia modernă, educaţia însemnând mai mult decât acumularea unui volum cât mai mare de informaţii de către elev. Scopul activităţilor extraşcolare este de a susţine dezvoltarea aptitudinilor sociale ale copilului, cultivarea interesului său pentru activităţi culturale, cultivarea talentelor sale şi facilitarea integrării copilului în anumite grupuri sociale.

separator

ssssssssEducaţia extraşcolară ajută copilul să îşi valorifice timpul liber, însă într-un mod util şi educativ. Activităţile extracurriculare depind de preferinţele personale ale copilului, însă sunt câteva activităţi pe care toţi elevii de succes le practică, acestea fiind:

1. Sportul

Fie că e vorba de fotbal, baschet, înot sau exerciţii aerobice, sportul este recomandat pentru mai mult decât o bună condiţie fizică. Mişcarea contribuie la îmbunătăţirea puterii de concentrare, ajută la digestie, reglează metabolismul, conferă un somn liniştit  şi influenţează rezultatele şcolare, conform unui studiu de specialitate realizat de specialiştii din Illinois, scrie examenultau.ro.

1501771_954151774629407_5340991468058408856_n1Din fericire, acest tip de activitate extracurriculară este potrivită atât elevilor timizi sau introvertiţi, cât şi celor extrovertiţi şi hiperactivi. Copiii introvertiţi pot opta pentru sporturi precum înotul sau ciclismul, pe când cei extrovertiţi pot alege sporturi de echipă, precum baschetul sau fotbalul. Competiţiile sportive sunt de asemenea binevenite, copiii învăţând cu ajutorul acestora jocul de echipă şi lupta pentru un scop comun.

2. Excursiile

Excursiile ajută copilul să formeze legături între informaţiile teoretice dobândite în şcoală şi lumea reală. Aceştia se simt astfel responsabilizaţi şi îşi dezvoltă respectul pentru natură, peisaje, culturi diferite, de la obiceiuri până la portul tradiţional românesc.

73. Vizitează galerii de artă

Este foarte important să i se dea copilului ocazia de a descoperi, dar şi de a înţelege arta, în toata complexitatea ei şi în toate formele ei, fie că vorbim despre pictură, muzică, dans, citit, teatru.

4. Învaţă o limbă străină

Învăţarea unei limbi străine este o modalitate extraordinară de a contribui la un viitor de succes, acest lucru poate conta şi la alegerea unei cariere după liceu sau facultate.

5. Nu se opresc niciodată din învăţat

Învăţatul nu se face doar pentru rezultatele şcolare, ci şi pentru autodezvoltare. Dar cine a zis că învăţarea trebuie să fie plictisitoare? Din fericire exista suficiente alternative la învăţarea clasică, menite să motiveze până şi cel mai delăsător elev.

Copilul tău ce activităţi extracurriculare practică?

Lună nouă şi eclipsă de soare pe 1 septembrie. Două zodii își schimbă viața
Articolul anterior
Mănâncă 3 curmale pe zi şi vezi ce transformare are loc în corpul tău!
Articolul următor
Alte articole interesante