Toţi elevii de succes practică aceste activităţi extracuriculare!

Conceptul de „învăţat cât mai mult” este unul învechit şi începe să fie depăşit în pedagogia modernă, educaţia însemnând mai mult decât acumularea unui volum cât mai mare de informaţii de către elev. Scopul activităţilor extraşcolare este de a susţine dezvoltarea aptitudinilor sociale ale copilului, cultivarea interesului său pentru activităţi culturale, cultivarea talentelor sale şi facilitarea integrării copilului în anumite grupuri sociale.

separator

ssssssssEducaţia extraşcolară ajută copilul să îşi valorifice timpul liber, însă într-un mod util şi educativ. Activităţile extracurriculare depind de preferinţele personale ale copilului, însă sunt câteva activităţi pe care toţi elevii de succes le practică, acestea fiind:

1. Sportul

Fie că e vorba de fotbal, baschet, înot sau exerciţii aerobice, sportul este recomandat pentru mai mult decât o bună condiţie fizică. Mişcarea contribuie la îmbunătăţirea puterii de concentrare, ajută la digestie, reglează metabolismul, conferă un somn liniştit  şi influenţează rezultatele şcolare, conform unui studiu de specialitate realizat de specialiştii din Illinois, scrie examenultau.ro.

1501771_954151774629407_5340991468058408856_n1Din fericire, acest tip de activitate extracurriculară este potrivită atât elevilor timizi sau introvertiţi, cât şi celor extrovertiţi şi hiperactivi. Copiii introvertiţi pot opta pentru sporturi precum înotul sau ciclismul, pe când cei extrovertiţi pot alege sporturi de echipă, precum baschetul sau fotbalul. Competiţiile sportive sunt de asemenea binevenite, copiii învăţând cu ajutorul acestora jocul de echipă şi lupta pentru un scop comun.

2. Excursiile

Excursiile ajută copilul să formeze legături între informaţiile teoretice dobândite în şcoală şi lumea reală. Aceştia se simt astfel responsabilizaţi şi îşi dezvoltă respectul pentru natură, peisaje, culturi diferite, de la obiceiuri până la portul tradiţional românesc.

73. Vizitează galerii de artă

Este foarte important să i se dea copilului ocazia de a descoperi, dar şi de a înţelege arta, în toata complexitatea ei şi în toate formele ei, fie că vorbim despre pictură, muzică, dans, citit, teatru.

4. Învaţă o limbă străină

Învăţarea unei limbi străine este o modalitate extraordinară de a contribui la un viitor de succes, acest lucru poate conta şi la alegerea unei cariere după liceu sau facultate.

5. Nu se opresc niciodată din învăţat

Învăţatul nu se face doar pentru rezultatele şcolare, ci şi pentru autodezvoltare. Dar cine a zis că învăţarea trebuie să fie plictisitoare? Din fericire exista suficiente alternative la învăţarea clasică, menite să motiveze până şi cel mai delăsător elev.

Copilul tău ce activităţi extracurriculare practică?

Bloggerița Maggy Platon, în așteptarea fetițelor gemene! Imagini emoționante alături de fiu și soț

Bloggerița Maggy Platon urmează să devină din nou mămică! De această dată, emoțiile sunt duble, deoarece tânăra mămică este însărcinată cu gemene. Pentru că se apropie momentul culminant, Maggy și-a dorit o ședință foto alături de fiul și soțul ei. Așa că, iată câteva din ultimele poze cu burtica rotunjoară!

Bloggerița a dezvăluit cum se simte în perioada specială din viața ei.

“Ohhh, fetele mele, de-ați ști cât de mult vă aștept!

Al treilea trimestru este foarte greu, nu că aș fi trecut ușor prin celelalte, dar acum răbdarea mea e la limită deja.

Dar, a mai rămas puțin, încă puțin… ❤️”, a menționat Maggy, pe Instagram, postand și câteva fotografii din cadrul sesiunii foto, în care își arată burtica.

Tânăra mămică a ales deja și numele pentru cele două fetițe, iar ințialele acestora sunt ,,S” și ,,M”.

Magdalena Munteanu, cunoscută pe comunitatea de pe Instagram ca maggy.platon, a devenit mămică pentru prima dată pe 15 septembrie 2019.

Maggy Platon este urmărită de peste 75 de mii de abonați pe Instagram. Bloggerița își surprinde urmăritorii cu postări despre modă, stil sănătos de viață, parenting și călătorii.

mamaplus

Fiul Lucianei Spînu a împlinit o lună. Interpreta a publicat o poză emoționantă

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară pe 23 martie. Cuprinsă de emoții maxime, tânăra mamă a dezvăluit o fotografie adorabilă cu bebelușul ei, căruia i-a ales numele Marius.

mamaplus

Luciana a scris și un mesaj emoționant:

“Puiul nostru, astăzi are o lună !
Universul a vrut ca noi sa facem cunoștință mult mai devreme decât ne-am așteptat, și venit ca o minune și chiar cred ca ești minunea noastră…
Apariția ta în viața noastră a adus atâta liniște, culoare, magie, recunoștință… nu am cuvinte…
Atâta fericire și pentru Stelian… mă topesc când văd cât de tare te iubește și cu câtă gingășie te ,,drăgostește”.
Voi sunteți forța aripilor mele, voi sunteți zâmbetul meu, sunteți TOTUL  meu… 
Să crești mare, Marius!
Îngerașii noștri, să ne fiți sănătoși, că de restul o să avem noi grijă!”, a scris Luciana Spînu, pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi floare

Amintim că interpreta mai are un băiețel, pe nume Stelian, din căsnicia cu regretatul muzician Dorin Ieșeanu.

Dorin Ieșeanu și-a pierdut viața din cauza Covid-19, la doar 33 de ani.

După o perioadă plină de durere în care cerul s-a prăbușit efectiv peste ea, tânăra interpretă Luciana Spînu a găsit puterea de a se ridica de jos și a mai crede în iubire și în visul de a avea din nou o familie.

sursa foto: Facebook/Luciana Spînu

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

Lună nouă şi eclipsă de soare pe 1 septembrie. Două zodii își schimbă viața
Articolul anterior
Mănâncă 3 curmale pe zi şi vezi ce transformare are loc în corpul tău!
Articolul următor