Trei trucuri pentru o naștere ușoară

Nașterea naturală este un proces fiziologic, care în mod firesc provoacă dureri, destul de puternice. Există însă  trucuri ce au capacitatea de-a ameliora suferința femeii în timpul nașterii. Vezi care sunt acestea

separator
synnyttänyt-äiti


Activitatea fizică în timpul sarcinii te ajută prin faptul că îți oferă un tonus fizic și psihic bun, îmbunătățește mobilitatea, crește rezisteța la efort, asigură bebelușului poziția cea mai potrivită pentru naștere, scurtează faza de expulzie prin antrenarea specifică a tonusului musculaturii abdominale și perineale.

Participarea la cursuri prenatale precum Lamaze, fiindcă vei înțelege ce se întâmplă în procesul nașterii, de ce doare și ce tehnici și metode exista pentru a ameliora durerea . Totodata vei învăța ce anume să NU  FACI și ce anume să FACI în travaliu pentru că acesta să fie cât mai rapid și mai ușor.
O doulă care să te susțină. Doula este o persoană specializată,  care oferă srijin  fizic, sufletesc și spiritual în timpul sarcinii, nașterii și în primele săptămâni după naștere. Concluzia la care au ajuns cercetătorii în urma numeroaselor studii este ca sprijinul oferit mamei aflate în travaliu de către o doulă este mai eficient decât cel al personalului medical , al prietenilor sau al familiei. Beneficiile sunt uriașe!

Sursa

alte Articole interesante