Trucuri care te vor ajuta să dormi mai bine în timpul sarcinii

Sarcina este o perioadă delicată care evoluează diferit pentru fiecare mămică, iar problemele care pot apărea sunt diverse. Una dintre ele este alterarea calității somnului pe timp de noapte. Imposibilitatea de a dormi pe burtă sau pe spate, arsurile gastrice frecvente, micțiunile nocturne dese pot afecta somnul în ultimele luni de sarcină. Există însa o serie de lucruri care te vor ajuta să ai un somn liniștit și odihnitor pe perioada sarcinii.

separator

Folosește o pernă pentru picioare

În timpul sarcinii este recomandat să dormi pe o parte. Medicii recomandă partea stângă întrucât astfel potențezi aportul de nutrienți care ajunge la făt și totodatp reduci presiunea exercitată asupra ficatului. O perna pusă între picioare va reduce presiunea pusa pe spate și șolduri, ajutându-ți corpul să se relaxeze. Pentru a evita arsurile, folosește mai multe perne sub cap.

Bea mai puține lichide înainte de culcare

Hidratarea este extrem de importantă în timpul sarcinii, însă fă tot posibilul să te hidratezi cel mai mult pe timpul zilei, iar seara să reduci aportul de lichide consumat, astfel reduci si numarul vizitelor la baie.

Evită alimentele condimentate

Preparatele picante îți vor da arsuri pe timpul nopții așa că evită să le consumi în cele 9 luni de sarcină.

Fă sport

Exercițiile de intensitate moderată practicate în timpul sarcinii nu numai că sunt sănătoase pentru mamă și făt, însă contribuie și la instalarea unui somn odihnitor pe timpul nopții. Practică sportul pe timpul zilei, altfel vei avea mai multă energie la culcare.

Elimină stresul

Gândurile pe care le ai odată ce te așezi în pat nu trebuie să îți ruineze somnul. Organizează tot ce ai de făcut în timpul zilei, iar seara învață să te detașezi.

Adoptă o dieta adecvată

Alimentația are un impact direct asupra calității somnului. Renunță la cofeină, dacă ai grețuri încearcă să mănânci câte puțin și des pe toata perioada zilei. Adoptă o dieta echilibrată, fără excese, dar asigură-te totodată ca mănânci nutrienții de care organismul tău are nevoie.

sursa

Emoționant! Scrisoarea unei mămici către puiul ei
Articolul anterior
Iată cum îți dai seama de ce boli suferi în funcție de lipsa vitaminelor din organism
Articolul următor
Alte articole interesante