Tuse în timpul sarcinii: pericol și tratament!

 

separator
În timpul sarcinii, imunitatea femeii scade și crește riscul de răceli molipsitoare.

20151211-Kashel-vo-vremya-beremennosti-Prospan

Ce trebuie să știi despre tuse în timpul sarcinii

Tusea este o reacție a organismului la anumiți stimuli. Aceasta poate fi un semn de iritație mecanică a tractului respirator, alergii sau o boală virală. Tusea nu este o boală, ci un simptom al bolii. Dacă ești gravidă și tușești,  trebuie să consulți imediat un medic pentru a afla diagnosticul și pentru a selecta medicamentele necesare, care nu vor afecta fătul.

Dacă tușești în timpul sarcinii, trebuie să te alertezi, deoarece acest simptom poate afecta fătul.

Care este pericolul în timpul sarcinii?

• 1 – 14 săptămâni de sarcină

În primul trimestru, orice tip de tuse este periculos. Tusea uscată, paroxistică și convulsivă încordează mușchii abdominali. La începutul sarcinii, tusea poate provoca un avort spontan.

Al doilea lucru pe care trebuie să-l cunoști este că tusea puternică și de lungă durată scoate oxigenul din organism. Lipsa oxigenului în timpul sarcinii poate duce la o circulație proastă la nivelul placentei, furnizarea incorectă a oxigenului și a substanțelor nutritive. În cazuri extreme, lipsa consumului de oxigen de către o femeie gravidă poate provoca o hipoxie fetală.

Tusea umedă în timpul sarcinii poate provoca vomă. Din cauza acestui proces, vei fi deshidratată și vei duce lipsă de vitamine și minerale.

Acordă o atenție deosebită tusei însoțită de respirație șuierătoare. Aceasta poate fi o boală virală periculoasă, care va împiedica dezvoltarea fătului. Dacă suferi de această boală, cel mai probabil, medicul îți va recomanda să faci un avort.

15 – 26 săptămâni de sarcină

În al doilea trimestru de sarcină, atacuri de tuse uscată și de lungă durată sunt cele mai periculoase. Acestea pot duce la nașterea unui copil cu greutate mică. În plus, tusea la 15-26 săptămâni de sarcină poate duce la perturbări în dezvoltarea sistemului nervos al fătului.

27 – 40 săptămâni de sarcină

Tusea în ultimul trimestru de sarcină este cea mai periculoasă. Aceasta poate perturba producția de lapte matern, poate provoca întărirea placentei, expectorația lichidului amniotic sau provocarea nașterii premature.

Dacă ești însărcinată și ai o tuse, ar trebui să o tratezi cât mai repede posibil.

Prevenirea tusei în timpul sarcinii

Pentru a evita răceala și tusea, trebuie să respecți regulile unui stil de viață sănătos. Asigură-te că mănânci corect, dormi suficient și faci mișcare. Este important să consumi vitamine, dar numai sub supravegherea și în conformitate cu recomandările medicului. Utilizarea necontrolată a vitaminelor în timpul sarcinii îi poate face rău fătului.

Spală-te regulat pe mâini. Utilizează doar vesela și produsele pentru igienă personale.

Cum tratăm tusea în timpul sarcinii

De multe ori, neglijăm regulile simple de tratament și, prin urmare, fără a ține cont de consecințe, răcim. Pentru femeile gravide, această diagnoză este inacceptabilă.

Dacă te simți rău, ai nasul înfundat, tuse sau alte simptome de răceală, trebuie să urmezi aceste reguli:

  • Stai culcată în pat.
  • Dormi suficient noaptea și 1-2 ore în timpul zilei.
  • Bea multă apă. Adaugă în meniu supă de pui, bea un ceai cald de fructe sau de plante. Sucurile ar trebui înlocuite cu compot din fructe uscate.
  • Mănâncă bine, alege multe alimente bogate în proteine. Fă-ți porții mici și mănâncă des.

Ce să bea gravidele pentru a scăpa de tuse

Medicamentele pe care le foloseai înainte de sarcină ar putea fi contraindicate în timpul sarcinii. Înainte de a accepta un medicament obișnuit pentru tuse, citește prospectul și asigură-te că nu are contraindicații. Consultă un medic, deoarece  tusea este doar un simptom al bolii.

În prezent, multe viitoare mămici se bazează pe tratamentul ce include remedii populare.  Ele consideră că acesta este sigur și nu poate dăuna. Însă, nu este adevărat.

De exemplu, rădăcina de lemn dulce este absolut contraindicată în timpul sarcinii. Această plantă poate duce la dezvoltarea preeclampsiei și la tulburările hormonale care sunt o amenințare de avort spontan.

O altă plantă care este contraindicată în timpul sarcinii este nalba-mare. Femeile cu risc de avort spontan, nu trebuie să consume această plantă pe tot parcursul sarcinii.

Și în ceaiurile de plante există pericol deoarece pe cutie nu sunt scrise contraindicațiile. Folosind ceaiul care te scapă de tuse, îi poți face rău fătului.

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

O femeie a suferit dureri atroce ani în șir, după nașterea celui de-al patrulea copil. Descoperirea șocantă pe care a făcut-o după ce a mers la medic

O femeie din Columbia, care a suferit dureri atroce timp de 11 ani, a fost șocată să descopere că motivul pentru care se simțea atât de rău avea să fie un ac și o ață, uitate în corpul ei, după ce a născut al patrulea copil.

ginecolog

María Aderlinda Forero a fost operată după ce a dat naștere celui de-al patrulea copil. Femeia în vârstă de 39 de ani, din Columbia, și-a legat trompele uterine pentru a nu mai putea rămâne însărcinată, dar, accidental, medicii au uitat în corpul ei un ac și o ață, încă din 2012, scrie protv.ro, conform Mirror.

La doar câteva zile după procedura de ligaturare a trompelor, María a început să acuze dureri puternice, care s-au agravat treptat.

I s-a prescris paracetamol pentru a o ajuta să facă față durerilor, însă fără succes. Durerea a continuat să crească și, în cele din urmă, medicii i-au prescris analgezice mai puternice, precum meloxicam.

María, care locuiește în satul rural San Isidro, în apropiere de Medellín, a declarat că durerea era atât de puternică încât, deseori, nu reușea să doarmă sau să se deplaseze.

Situația i-a bulversat viața și a dus la o serie de schimbări de locuri de muncă. A sfârșit prin a trăi cu această afecțiune dureroasă timp de peste un deceniu, înainte de a fi descoperită cauza.

María a explicat că, din motive economice și din cauza distanței mari, trebuia să se deplaseze în oraș cu motocicleta soțului ei pentru a merge la medic. Cuplul era adesea în imposibilitatea de a se deplasa în lunile de iarnă din cauza stării drumurilor din comună.

Afecțiunea ei a fost în cele din urmă diagnosticată atunci când o ecografie și un RMN au arătat cauza durerii, lăsând-o pe María și pe medici înmărmuriți.

Se pare că a trecut prin 4.000 de zile de chin din cauza unui ac și a unei ațe, rămase în corpul ei.

Ligaturarea trompelor, cunoscută și sub numele de legarea trompelor, este un tip de contracepție permanentă.

În timpul procedurii, trompele uterine sunt tăiate, legate sau blocate definitiv.

Pentru a efectua operația, se introduce un ac sau se face o tăietură prin buric, astfel încât abdomenul să poată fi umflat cu gaz.

În cele mai multe cazuri, medicul folosește instrumente pentru a sigila trompele prin distrugerea unor părți din pereți sau prin blocarea lor cu inele sau cleme de plastic.

Durere fără margini! Un bebeluș de 10 luni din Hâncești s-a înecat mortal cu o bucată de salam

Un copil de 10 luni a murit sufocat cu o bucată de salam. Tragedia s-a petrecut eri, 21 aprilie, în jurul orei 21:17 în orașul Hîncești. La

Surse de calciu in alimentatia bebelusului si a copilului mic

Potrivit datelor preliminare, o mamă cu copiii ei – un bebeluș de 10 luni, o fetiță de 8 ani și un băiețel de 5 ani, au venit să-și viziteze bunica. Aceștia erau însoțiți de partenerul femeii, în vârstă de 25 de ani, relatează rupor.md. Copiii au fost lăsați nesupravegheați.

Copiii mai mari i-au dat celui mic o bucată de salam. Mama a încercat să acorde copilului primul ajutor. Copilul a murit înainte de sosirea medicilor. Oamenii legii au demarat o anchetă cu privire la incident pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Decolteul Nicoletei Nucă a făcut senzație la Elle Style Awards
Articolul anterior
Galyna Pânzari: Basarabeanca care dictează moda în România!
Articolul următor