Un bebeluș de 6,3 kg s-a născut pe cale naturală, în Rusia

O femeie de 42 de ani din Dagestan, în sud-vestul Rusiei, a adus pe lume o fetiță care a cântărit 6,3 kilograme la naștere, de două ori mai mult decât greutatea medie a nou-născuților, scrie El Pais.

separator

Bebelușul este al cincilea copil al familiei și a fost născut pe cale naturală, fără anestezie epidurală și analgezice, dar și fără intervenția chirurgicală a medicilor. Nou-născutul este considerat „uriaș” după standardele medicale, având în vedere că a cântărit la naștere mai mult de 5 kilograme.

Deocamdată, medicii au descoperit o problemă de sănătate minoră la urechile copilului și îl țin sub observație pentru a se asigura că nu apar și alte complicații. Bebelușii care cântăresc la naștere mai mult de 4 kilograme au riscuri crescute de distocie la umăr, clavicule sau brațe rupte, cauzate de faptul că bebelușul este prea mare pentru a fi născut natural și rămâne adeseori blocat în corpul mamei. În plus, ei au riscuri crescute de a avea glicemie mare, precum și malformații sau probleme de inimă.

Părinții, ale căror nume nu au fost făcute publice, au refuzat să acorde interviuri presei, așa că nu se știe ce nume au ales să îi dea fetiței lor.

Un bebeluș ajunge, de regulă, să cântărească 6 kilograme abia la vârsta de 6 luni. Însă acesta nu este cel mai neobișnuit caz de până acum. Potrivit Guinness Book of Records, cel mai greu bebeluș a cântărit 10,2 kilograme la naștere. Mama lui era de origine italiană și a născut la Aversa, în septembrie 1995.

sursa

VIDEO!!! Un exemplu de voință și putere
Articolul anterior
Bianca Drăgușanu și-a lansat o nouă colecție de rochii de mireasă. Vezi cât sunt de frumoase creațiile
Articolul următor
Alte articole interesante