Un copil de 7 ani a decedat din cauza unei intoxicaţiei cu castraveţi

Un copil, dintr-o localitate din Cahul, a murit după ce ar fi suferit o intoxicație alimentară – problemă de sănătate pe care medicii de la spitalul raional au diagnosticat-o prea târziu. Deși se simțea rău, băiatul a fost externat din spital la doar câteva ore de la internare. Atunci pediatrul și chirurgul care l-au consultat le-au spus rudelor că pacientul poate fi tratat și la domiciliu. Acum părinții acuză doctorii de malpraxis și spun că vor merge în judecată, scrie e-sanatate.md

separator
copil_02921300

Tragedia s-a întâmplat în satul Crihana Veche din raionul Cahul. Rudele copilului spun că acesta a început să se simtă rău după ce a mâncat castraveți cumpărați de la piață. La câteva ore i s-a făcut rău, se plângea de dureri în burtă și vomita. Inițial mama a apelat medicul de familie din localitate, care a suspectat că băiatul are apendicile inflamat. Doctorul a solicitat urgența, iar copilul a fost dus la spitalul raional, unde a stat internat doar câteva ore. Acest lucru este confirmat atât de către rude, cât și de către medicul care l-a consultat pe copil.

„Și oamenii de la țară știu că în caz de intoxicație trebuie să se facă spălături și să i se facă picurători, dar medicul care era de gardă atunci a trimis copilul palid acasă, el nici nu putea să meargă”, a afirmat pentru Pro TV, mătușa copilului decedat.

„Inițial i s-a făcut analiza generală a sângelui și a urinei, alte analize nu sunt indicate pentru așa diagnostic. Deja a doua oară când a venit am văzut că este mai somnolent și i-am pus branulă și i-am introdus intravenos. A început să bea apă și să mănânce, simptome bune, de aceea am și indicat internarea la boli contagioase”, a declarat pentru Sănătate INFO Dora Bzovii, pediatrul care a consultat copilul.

„Cazul va fi investigat de o comisie internă, dar, cred că ulterior și specialiștii de la Ministerul Sănătății vor interveni. Eu nu știu foarte multe, pentru că nu eram la serviciu, eram bolnav. În ceea ce ține de Aviasan, știu că echipa a fost chemată, dar elicopterul s-a întors din drum din cauza ceții”, a afirmat Anatol Malcov, directorul spitalului raional din Cahul.

Sursa: e-sanatate.md

Ceai de leuştean pentru slăbit. Cum se prepară?
Articolul anterior
Bruschete cu vinete
Articolul următor
Alte articole interesante