Un medic către o pacientă cu un copil bolnav: „Fată-hăi, asta-i treaba ta. Copilul tău cu buba ta”

Discuţia dintre un medic anesteziolog de la Centrul Mamei şi Copilului şi mama unui copil care aştepta să fie operat, a fost filmată cu camera ascunsă. Autorul imaginilor a trimis videoul la Curaj.TV şi susţine că micuţul nu a fost operat pentru că mama nu a fost dispusă să plătească pentru intervenţia chirurgicală.

separator
Fără titlu-1-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered

Iată cum justifică medicul obligaţia mamei de a plăti operaţia:

Medic: Operaţia o să fie programată cu anestezie totală… Trebuie să mă prezint: îs profesor docent… Poliţă aveţi? Nu, înseamnă că copii sunt asiguraţi de stat, dar în volumul minim garantat. Ceea ce are la moment spitalul, ceea ce îi trebuieşte copilului, statul ne dă pidijeaba. Ceea ce nu, înseamnă că cumperi. Mai ales acei care nu plătesc impozite şi aşa mai departe, administraţia spune că trebuie să plăteşti patul, mâncarea şi toate celelalte… La moment nici analghin, nici catetere nu-s, nici lecoplast, cu atât mai mult nici narcoz. Ai înţeles? Din ce spitalul trăieşte? Din contribuţiile oamenilor care au asigurare medicală. Ai înţeles? La noi în Moldova lucrează a patra parte… Eu şi, tot îs aşa ca şi tine, m-am dus la operaţie, am plătit unde o trebuit, unde nu o trebuit am fost pe asigurare. Eu am avut operaţie cu doi ani în urmă. Ai înţeles? Şi-o trebuit, aşa-i realitatea. Cu toate că eu am poliţă şi lucrez de 33 de ani, unde o trebuit de cumpărat, am cumpărat nu mi-o păsat. Ai înţeles? De atâta eu îţi spun, mai mult, pentru acei care nu plătesc, care nu au asigurare… De atâta, eu sunt obligată să te informez, da tu cum vrei. Na-i… Iaca ca să o adormi, îţi trebuie narcoz, preparat nu-i. Ca să-i pui picurătoare trebuie să-i pui cateter, catetere nu-s, sunt doar mari groase care intră într-o vână de matur. Lecoplaster cu şi să-l prinz, nu-i.  Analghin nu-i. Ai înţeles? Iaca de asta şi tu şi bărbată-tu şi tăţi ceilanţi trebuie să cumpere măcar o poliţă, atunci ai motiv să ceri. Ai înţeles? Da. Dapu eu, infirmiera care lucrăm, impozitul nostru se duce la copilul tău.”

Mama: „Copii au până la 18 ani asigurare”

Medic: ”Da de unde au? Din aer? Fată-hăi, asta-i treaba ta! Copilul tău cu buba ta. Eu te-am informat? Nu-i, înseamnă că nu mergem la operaţie. Eu cer pentru mine? Ce te sporeşti cu mine?…”

Sursa: curaj.tv

Anunț! Copiii din raioanele Telenești și Sângerei pot beneficia de Servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova pot beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Astfel, în perioada 6-10 februarie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Telenești și Sângerei.

Potrivit CNAM, în perioada sus-menționată echipele se vor afla în următoarele localități:

– în zilele de 6-8 februarie – în Bănești, r-nul Telenești;
– în perioada 6-10 februarie – în Heciul Nou, r-nul Sângerei;
– pe 9 și 10 februarie – în Coropceni, r-nul Telenești.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru 2023 au fost planificate peste patru milioane de lei.

Anul trecut, aproape 19 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă

O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, România, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță.

Femeii i s-a făcut rău în această dimineață și rudele sale au cerut ajutorul ambulanței la 112, întrucât femeia era inconștientă.

ISU Alba a trimis un medic de la Serviciul de Ambulanţă cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul, a anunţat ISU Alba.

Sugarul, care nu avea probleme medicale, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Câmpeni.

Te topești! Vezi cum arăta Anastasia Fotachi în copilărie

Anastasia Fotachi este în așteptarea primului ei bebeluș. Și pentru că va deveni mamă în curând, tânăra fotomodel s-a lăsat cuprinsă de nostalgie și a împărtășit cu urmăritorii săi câteva fotografii cu ea când era mică.

În imagini, Anastasia apare în primele luni de viață, alături de tatăl și fratele său.

Modelul nu a ezitat să facă haz pe seama unor fotografii: ,,Aici am o lună, zici că eram țigancă” sau “Bantul mai mare ca capul”.

Cert este că Anastasia avea o frumusețe răpitoare și în copilărie. Prietenii virtuali au apreciat pozele și postarea modelului.

mamaplus

Anastasia Fotachi este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel Stati. Cei doi sunt în așteptarea unui băiețel, primul copil comun al cuplului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi interior

Designerii se bat pentru a o îmbrăca pe prima doamnă a României
Articolul anterior
SSS în ce-a de-a cincea săptămână!
Articolul următor