Un medic către o pacientă cu un copil bolnav: „Fată-hăi, asta-i treaba ta. Copilul tău cu buba ta”

Discuţia dintre un medic anesteziolog de la Centrul Mamei şi Copilului şi mama unui copil care aştepta să fie operat, a fost filmată cu camera ascunsă. Autorul imaginilor a trimis videoul la Curaj.TV şi susţine că micuţul nu a fost operat pentru că mama nu a fost dispusă să plătească pentru intervenţia chirurgicală.

separator
Fără titlu-1-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered

Iată cum justifică medicul obligaţia mamei de a plăti operaţia:

Medic: Operaţia o să fie programată cu anestezie totală… Trebuie să mă prezint: îs profesor docent… Poliţă aveţi? Nu, înseamnă că copii sunt asiguraţi de stat, dar în volumul minim garantat. Ceea ce are la moment spitalul, ceea ce îi trebuieşte copilului, statul ne dă pidijeaba. Ceea ce nu, înseamnă că cumperi. Mai ales acei care nu plătesc impozite şi aşa mai departe, administraţia spune că trebuie să plăteşti patul, mâncarea şi toate celelalte… La moment nici analghin, nici catetere nu-s, nici lecoplast, cu atât mai mult nici narcoz. Ai înţeles? Din ce spitalul trăieşte? Din contribuţiile oamenilor care au asigurare medicală. Ai înţeles? La noi în Moldova lucrează a patra parte… Eu şi, tot îs aşa ca şi tine, m-am dus la operaţie, am plătit unde o trebuit, unde nu o trebuit am fost pe asigurare. Eu am avut operaţie cu doi ani în urmă. Ai înţeles? Şi-o trebuit, aşa-i realitatea. Cu toate că eu am poliţă şi lucrez de 33 de ani, unde o trebuit de cumpărat, am cumpărat nu mi-o păsat. Ai înţeles? De atâta eu îţi spun, mai mult, pentru acei care nu plătesc, care nu au asigurare… De atâta, eu sunt obligată să te informez, da tu cum vrei. Na-i… Iaca ca să o adormi, îţi trebuie narcoz, preparat nu-i. Ca să-i pui picurătoare trebuie să-i pui cateter, catetere nu-s, sunt doar mari groase care intră într-o vână de matur. Lecoplaster cu şi să-l prinz, nu-i.  Analghin nu-i. Ai înţeles? Iaca de asta şi tu şi bărbată-tu şi tăţi ceilanţi trebuie să cumpere măcar o poliţă, atunci ai motiv să ceri. Ai înţeles? Da. Dapu eu, infirmiera care lucrăm, impozitul nostru se duce la copilul tău.”

Mama: „Copii au până la 18 ani asigurare”

Medic: ”Da de unde au? Din aer? Fată-hăi, asta-i treaba ta! Copilul tău cu buba ta. Eu te-am informat? Nu-i, înseamnă că nu mergem la operaţie. Eu cer pentru mine? Ce te sporeşti cu mine?…”

Sursa: curaj.tv

Designerii se bat pentru a o îmbrăca pe prima doamnă a României
Articolul anterior
SSS în ce-a de-a cincea săptămână!
Articolul următor
Alte articole interesante