Mai mulţi copii iau parte la un “joc” numit “provocarea de 48 de ore”. Ei sunt îndemnaţi să fugă de acasă şi să nu-şi contacteze familia sau cunoscuţii, ca după două zile să reapară brusc în casele lor, potrivit dailymail.co.uk.
Participanţii primesc un scor mai mare pentru fiecare menţiune pe care o au pe reţeaua social media. Asta înseamnă că pentru fiecare strigăt de disperare al unui părinte, copilul este “recompensat”.
Acest “joc” bolnav vine după ce o fetiţă de 13 ani a dispărut anul trecut. Ea a participat la o altă provocare numită “Jocul celor 72”, care presupunea să fugi de acasă preţ de 72 de ore.
O mamă a unui copil care a participat la “Provocarea de 48 de ore” a declarat: “Această competiţie este bolnavă. Anxietatea pe care o produce familiei este de nedescris. Am fost îngrozită că fiul meu va fi violat, mort sau vândut”.
Autorităţile din Marea Britanie sunt în alertă, raportează today.md cu referire la sursa citată.
Părinții cu copii de până la 3 ani vor primi compensații de până la 2500 de lei
Parlamentul a aprobat în prima lectură un proiect de lege care prevede compensarea costurilor suportate de angajați pentru serviciile alternative de îngrijire a copiilor în vârstă de până la trei ani inclusiv. Mărimea compensării va fi de până la 2500 de lei lunar pentru fiecare copil. Plata nu va fi impozitată.
Inițiativa legislativă pentru dezvoltarea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor angajaților a fost înaintată de președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun. Potrivit autorului, legea va contribui la reducerea decalajului de gen pronunțat care există pe piața muncii din Republica Moldova și, în majoritatea cazurilor, se reflectă negativ asupra femeilor.
Introducerea facilităților ar permite angajatorilor și angajaților să valorifice munca feminină și să contribuie la creșterea economică generală prin implicarea plenară a femeilor. Propunerea ține cont de practicile reușite ale altor state privind facilitarea procesului de creare a locurilor de muncă prietenoase părinților.
„Proiectul are drept scop încurajarea încadrării în câmpul muncii, în special, a femeilor care au copii mici, și face parte dintr-un pachet amplu de legi în vederea creșterii ratei de ocupare a doamnelor”, a comunicat Dan Perciun.
Pentru punerea în aplicare a acestor norme este necesară modificarea Codului fiscal, Legii privind sistemul public de asigurări sociale, Legii cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.
Doina Sulac ţine în secret numele fiului nou-născut
Doina Sulac, în vârstă de 34 de ani, a devenit recent mamă a doua oară, ea a adus pe lume un băieţel sănătos. Artista a povestit într-un interviu cum a fost sarcina şi naşterea, de ce ţine în secret numele copilului, cine o ajută nopţile şi cum se împacă fiica Nicoleta cu noul membru al familiei.
„Eu şi soţul meu ne-am dorit foarte mult acest copil” a dezvăluit Doina Sulac în platoul emisiunii Prima Oră.
,,Pentru mine copiii mei sunt ambii comorile vieții mele. Nicoleta este foarte atașată, l-a primit cu tot sufletul, e o experiență bună pentru ea, nu va trece mult timp și va deveni și ea mamă.
Doina Sulac nu a dezvăluit numele fiului explicând motivul deciziei: ,,Nu vreau, pentru că biețelul nostru încă nu este botezat. Soțul și-a dorit mult o fetiță, pentru că el are doi băieți, iar eu mi-am dorit mult un băiat. Am convenit că dacă se va naște un băiat, deja eu voi alege numele”.
Artista a dat de înțeles că numele bebelușului nu este Nicolae, ea având deja o fetiță pe nume Nicoleta, care poartă numele marelui artist basarabean Nicolae Sulac. Mai multe detalii aflați în interviul de mai jos:
Surorile certificate drept cei mai prematuri tripleți din lume au împlinit 2 ani. Cântăreau împreuna mai puțin de 1,5 kilograme, la naștere
Surorile certificate drept cei mai prematuri tripleți din lume au împlinit 2 ani. Michaela White, 32 de ani, din Bristol, le-a născut pe tripletele Rubi-Rose, Payton Jane și Porscha-Mae Hopkins, pe 14 februarie 2021.
Nașterea a avuut loc când tripletele aveau doar 22 de săptămâni și cinci zile, adică cu 121 de zile înainte de data reală a nașterii. Recent, trioul de surori a fost numit cei mai prematuri tripleți din lume de către Guinness World Records.
Cei trei bebeluși cântăreau împreună doar 1.284g la naștere: Rubi-Rose s-a născut prima la 10:21 cu doar 467 g, în timp ce Payton Jane și Porscha-Mae s-au născut ambele aproape două ore mai târziu, la 12:01 și, respectiv, 12:02, prin cezariană, cântărind doar 402 g și 415 g.
La scurt timp după naștere, surorile au fost plasate într-o unitate de îngrijire specială timp de câteva luni înainte de a fi autorizate să plece acasă.
Potrivit The Independent, ele au petrecut 216 zile în unitatea de terapie intensivă neonatală (NICU) de la Spitalul Southmead, Bristol.
Surorile Hopkins și-au sărbătorit a doua zi de naștere pe 14 februarie anul acesta. Fetițele au ajuns în cărțile recordurilor din două puncte de vedere.
Cântăreau împreuna mai puțin de 1,5 kilograme, la naștere
Dacă primul a fost certificarea faptului că sunt cei mai prematuri tripleți din lume, al doilea a certificat faptul că sunt cele mai ușoare triplete care au supraviețuit.
„Toată călătoria de când am aflat că avem tripleți și până am ajuns aici, a fost, cred că, cea mai rapidă sarcină pe care am cunoscut-o vreodată”, a declarat tatăl tripleților, Jason Hopkins, pentru Guinness World Records.
Payton-Jane și Porscha-Mae sunt gemeni identici, în timp ce Rubi-Rose are o structura genetică unică. De aceea surorile sunt tripleți dizigoți.
Michaela a spus lui Guinness că tripletele ei au reușit să respire independent timp de 10 secunde, la naștere, înainte ca personalul medical să intervină pentru a furniza oxigen.
Cu toate acestea, următoarele 72 de ore au fost critice, deoarece medicii nu au putut oferi nicio asigurare că bebelușii vor supraviețui. În mod miraculos, toți cei trei bebeluși au supraviețuit tuturor celor trei zile.
Părinții au spus că primul an a fost foarte stresant, deoarece a fost o cantitate aparent nesfârșită de întâlniri medicale.