Un produs aparent inofensiv – fideaua din comerț

Sunt multe persoane care folosesc fidea pentru preparare rapidă, atunci când gătesc acasă supe sau ciorbe. Unele dintre voi care dispun de timp preferă să facă țăieței de casă, dar trebuie sa fiți atente la asocierea cărnii cu alte ingrediente – tăițeii conțin mult amidon și ou, iar aceasta este o asociere greu de digerat.

separator

fideaDe ce fideaua industrială nu este recomandată?

Ca de obicei, trebuie să citim cartea de identitate a acestui produs, adică eticheta. Chiar dacă pe ambalaj scrie ”fidea de preparare rapida+ 5 vitamine (cu gust de carne)”, aceste vitamine sunt înecate în tot felul de aditivi: potențiator de gust și aroma – glutamat monosodic E621, guma de guar E412, agent de afânare (bicarbonat de sodiu E500, carbonat de caliu E170), zahăr, inozinat E631, guanilat de sodiu E627, condimente, ulei de floarea-soarelui.

Acest monoglutamat de sodiu e prezent în multe produse pe care uneori le mai gustă și copiii: tot felul de sucuri, napolitane, chips-uri, mezeluri etc.

supa-de-pui-fideaÎnsă de ce este acest potențiator de aromă atât de periculos? 

Monoglutamatul de sodiu poate produce dureri de cap, slăbiciune, greață, senzații de arsură în ceafă și antebraț, astm, modificări de ritm cardiac, respirație dificilă. Niciun copil nu ar trebui nici măcar să guste produse care conțin acest aditiv! Monoglutamatul monosodic poate, de asemenea, să declanșeze maladiile Huntington, Alzheimer, Parkinson.

24supa_2_35ec850780În general, când cumperi un lucru și nu e bun îți dai seama destul de repede. Însă, în ceea ce privește mâncarea, situația nu stă chiar la fel… Nu vedem imediat copilul făcând Alhzeimer sau îngrășându-se peste noapte. Multe din bolile acestui secol ar putea fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă!

Trebuie să ne informăm și să alegem conștient și responsabil ce le dăm copiilor noștri să mănânce!

Sursa

Jocuri în ziua de Paște pe care copiii le vor adora

Dacă îți este greu să selectezi câteva activități pe care să le propui celor mici în perioada sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu câteva jocuri de Paște pe care copiii le vor adora. Garantăm!

Vânătoarea de ouă este o activitate clasică cu ocazia Paștelui. Dacă ai posibilitatea să întreprinzi această activitate în curtea bunicilor cu atât mai bine, pentru cei mici să petreacă puțin timp în aer liber. Ascunde câteva ouă de plastic, goale pe interior. Fiecare ou va conține câte o hârtie pe care vei scrie indicii despre locul unde piticii vor descoperi următorul ou. Vânătoarea va duce la descoperirea unei comori. Poate fi o jucărie sau un alt premiu mult dorit. Asigură-te că fiecare copil implicat va primi câte un mic premiu pentru a evita dezamăgirea.

Cursa cu ouă de Paște

Fiecare copil primește câte o lingură de lemn, pentru a evita accidentele. Înainte de a da startul, marchează un traseu. Toți piticii vor parcurge traseul ținând în mână o lingură de lemn, în care au așezat câte un ou fiert. Cine ajunge primul la destinație a câștigat cursa.

CNAS a finanțat plata indemnizațiilor adresate familiilor cu copii în valoare de 20,46 milioane lei

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că astăzi, 4 aprilie, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale.

Valoarea totală a indemnizațiilor a atins suma de 20,46 milioane lei, transmite Știri.md.

Beneficiarii pot ridica banii după ce plățile sunt procesate prin serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay).

Totodată, CNAS îndemnă părinții, după înregistrarea nașterii copilului la Agenția Servicii Publice, să deschidă un card social la orice bancă comercială din Republica Moldova, pentru a beneficia de indemnizații din orice colț al lumii.  

Pentru mai multe detalii, doritorii sunt îndemnați să telefoneze la Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777, alegând opțiunea necesară.

Femeie arestată pentru moartea fiului ei, uitat în mașină, în plină caniculă

O femeie din SUA a fost arestată în cursul acestei săptămâni, după ce a fost acuzată pentru moartea fiului ei adoptiv, în vârstă de cinci ani. Copilul a fost închis în mașină, în plină caniculă, timp de șapte ore, conform NBC News.

Potrivit Poliției din Omaha, statul Nebraska, femeia în vârstă de 40 de ani, pe nume, Juanita Pinon a fost pusă sub acuzare, după ce copilul a fost găsit în mașină, miercuri dupăamiază, în jurul orei 17:00.

Autoturismul era într-o parcare din apropierea salonului de înfrumusețare la care lucra Pinon, a spus Chris Gordon, purtătorul de cuvânt al Poliției, pentru NBC News, conform AK-24.

Băiețelul a fost lăsat în mașină timp de aproximativ 7 ore, în timp ce mama lui vitregă era la muncă. Conform Poliției, minorul a fost dus de urgență la spital, dar nu a mai putut fi salvat. De asemenea, femeia a refuzat le spună agenților dacă a lăsat intenționat copilul în mașină sau dacă a fost o greșeală.

În urmă autopsiei se va află dacă băiețelul a murit din cauza expunerii la căldură sau din altă cauza, a mai spus Chris Gordon.

În Omaha, zilele trecute temperaturile au atins 89 de grade F (32 de grade Celsius). Dar „temperatura din interiorul mașinilor poate fi mult mai mare decât afară”, a spus Janette Fennell, fondatoare și președinte al organizației KidsAndCars.org.

Gândițiva la temperatura din interiorul unui vehicul precum o seră. Ai un vehicul, este multă sticlă în el și apoi, în funcție de unghiul în care te afli față de soare, se încălzește foarte repede”, a spus ea, adăugând deschiderea geamurilor deschise nu este suficientă pentru a răci o mașină.

„De fapt, am documentat decese în cazul în care temperaturile de afară au ajuns și până la de 60 de grade C,” a mai spus această.În 2024, cel puțin 10 copii au murit în SUA din cauza caniculei, după ce au fost uitați în mașini.

Lexter și Irina au încins atmosfera la GOA Territory! Video
Articolul anterior
Vezi cine este câştigătoarea „Un Nou Început cu Unica”!
Articolul următor